Näin viilennät autosi tehokkaasti – intialaisnainen päällysti Toyotansa lehmänpaskalla

Viime kesänä Suomessakin saatiin kärvistellä helteisessä säässä kuukausikaupalla. Tänä vuonna kuumuudesta on saatu vasta pientä esimakua, mutta moni miettii jo kauhulla mahdollisia uusia ennätyshelteitä. Ilmastoitu auto auttaa tietysti pitkälle, mutta vanhemmissa menopeleissä ilmastointi on varsin harvinainen varuste. Lisäksi täytyy muistaa, että kuumuuskin on suhteellinen käsite. Suomessa on harvoin yli 30 astetta, kun taas esimerkiksi Intiassa yli 40 asteen lämpötilat voivat olla arkipäivää.

Intialaiset ovatkin kehitelleet mitä erilaisimpia keinoja kuumuuden helpottamiseen. Erityisesti maaseudulla monet vuoraavat talonsa seinät tai lattiat lehmänlannalla kuumuuden pitämiseksi poissa, ja talvella lanta eristää myös kylmyyttä. Se toimii lisäksi kuulemma mainiona hyttyskarkotteena ja luontaisena desinfiointiaineena, mutta hajuhaittoja ei tietenkään voi välttää.

Nyt Intiassa asuva Sejal Shah keksi hyödyntää lehmänpaskaa Toyota Corollansa viilentämiseksi. Rupesh Gauranga Das -niminen henkilö laittoi Facebookiin kuvia lantakerroksen peittämästä autosta, ja pian paikallinen media etsi käsiinsä Corollan omistajan ja teki aiheesta jutun. Sejal Shah kertoi Hindustan Times -lehdelle, että kuumuus alkoi tuntua jo sietämättömältä, joten hän päätti kokeilla autoonsa samaa keinoa kuin talonsa ja sen lattian viilentämisessä.

Lantakerros on kuulemma auttanut naista selviämään autollaan jopa 45 asteen helteessä. Kuvien perusteella lehmänpaskaa on Toyotan pinnassa varsin ohut kerros, jonka pitäisi auttaa myös talvella kylmyyden pitämiseksi loitolla. Lisäksi Shah mainostaa paskakerrosta todelliseksi ilmastoteoksi. Hän on nimittäin luopunut viilentävän lannan ansiosta Corollansa ilmastoinnin käytöstä, jolloin ilmakehään pääsee vähemmän ilmaston lämpenemistä edistäviä kaasuja.

Suosittelemme

Tässä siis oiva vinkki, jos helteet alkavat tänäkin kesänä ahdistaa ilmastoimattomalla menopelillä liikkuvaa autoilijaa. Kelpaisikohan paskavinkki myös Niksi-Pirkkaan?

LähdeCarscoops

Lue lisää