Myyntiin tupsahtanut Batmobile on oikeasti Cadillac Eldorado

Alkuperäinen Tim Burtonin vuoden 1989 Batman-elokuvan lepakkoauto pohjautui Chevrolet Impalaan. Tämä Batmobile-replika pohjautuu astetta tyyrimpään Cadillaciin.

Kyseessä ei ole siis aito Hollywoodin megaleffan rekvisiitta-auto, vaan vuosimallin 1976 Cadillac Eldoradosta itse rakenneltu kopio Batmobiilista. Auto myydään tulevassa Mecumin huutokaupassa, joka pidetään 13. – 21. toukokuuta Yhdysvalloissa. Tästä voikin jo päätellä, että replika on todella hienosti tehty, ja on melkein kuin Michael Keatonin tähdittämästä Batmanista. Myös vuoden 1992 Batman Returns -elokuvassa nähty auto on kenties alkuperäisen 60-luvun Batmanauton ohella sarjan tunnetuimpia.

Mecumin listaus antaa kitsaasti tietoja autosta, mutta se vaikuttaisi pitkälti käsin tehdyltä. Totuus on kuitenkin, että yhdenkään lepakkoauton korinosia ei käytännössä ole missään saatavilla, vaan kaikki pitää mallintaa oikeasta esikuvasta. Kaikki tärkeät yksityiskohdat onkin saatu hienosti mukaan, kuten auton edestä löytyvä pyöreä tuuletin, 30- ja 40-lukujen automuotoilullekin kumartava villi korisuunnittelu, ahdas ja hävittäjämäinen ohjaamotila, sekä valtavat ”lepakonsiivet” auton takana. Kori on viimeistelty mattamustalla värillä aivan kuten esikuvansakin.

Suosittelemme

Myös sisätilat on kauttaaltaan uusittu. Alkuperäinen Eldoradon kojelauta on poissa, ja sen tilalle on löytänyt täysin mittatilaustyönä valmistettu kojelauta, jossa on päätä huimaava valikoima analogisia mittareita, kytkimiä ja painikkeita. Ohjaamosta löytyy myös pieni näyttö, joka käsittää varmasti melkoisen tarpeellisen peruutuskameran, sillä alkuperäinen Burtonin Batmobile oli yli 6,5 metriä pitkä rohjake!

Voimanlähteenä replika-autossa on Caddyn alkuperäinen 502cu V8, joka välittää vedon eturenkaille. Vaikka auto onkin periaatteessa täysin käyttökelpoinen, niin uusi omistaja saanee siitä parhaiten jonkinmoisen esittelykappaleen museotyylisenä autona.

LähdeCarscoops

Lue lisää