Myyntiin tupsahtanut Batmobile on oikeasti Cadillac Eldorado

Alkuperäinen Tim Burtonin vuoden 1989 Batman-elokuvan lepakkoauto pohjautui Chevrolet Impalaan. Tämä Batmobile-replika pohjautuu astetta tyyrimpään Cadillaciin.

Kyseessä ei ole siis aito Hollywoodin megaleffan rekvisiitta-auto, vaan vuosimallin 1976 Cadillac Eldoradosta itse rakenneltu kopio Batmobiilista. Auto myydään tulevassa Mecumin huutokaupassa, joka pidetään 13. – 21. toukokuuta Yhdysvalloissa. Tästä voikin jo päätellä, että replika on todella hienosti tehty, ja on melkein kuin Michael Keatonin tähdittämästä Batmanista. Myös vuoden 1992 Batman Returns -elokuvassa nähty auto on kenties alkuperäisen 60-luvun Batmanauton ohella sarjan tunnetuimpia.

Mecumin listaus antaa kitsaasti tietoja autosta, mutta se vaikuttaisi pitkälti käsin tehdyltä. Totuus on kuitenkin, että yhdenkään lepakkoauton korinosia ei käytännössä ole missään saatavilla, vaan kaikki pitää mallintaa oikeasta esikuvasta. Kaikki tärkeät yksityiskohdat onkin saatu hienosti mukaan, kuten auton edestä löytyvä pyöreä tuuletin, 30- ja 40-lukujen automuotoilullekin kumartava villi korisuunnittelu, ahdas ja hävittäjämäinen ohjaamotila, sekä valtavat ”lepakonsiivet” auton takana. Kori on viimeistelty mattamustalla värillä aivan kuten esikuvansakin.

Suosittelemme

Myös sisätilat on kauttaaltaan uusittu. Alkuperäinen Eldoradon kojelauta on poissa, ja sen tilalle on löytänyt täysin mittatilaustyönä valmistettu kojelauta, jossa on päätä huimaava valikoima analogisia mittareita, kytkimiä ja painikkeita. Ohjaamosta löytyy myös pieni näyttö, joka käsittää varmasti melkoisen tarpeellisen peruutuskameran, sillä alkuperäinen Burtonin Batmobile oli yli 6,5 metriä pitkä rohjake!

Voimanlähteenä replika-autossa on Caddyn alkuperäinen 502cu V8, joka välittää vedon eturenkaille. Vaikka auto onkin periaatteessa täysin käyttökelpoinen, niin uusi omistaja saanee siitä parhaiten jonkinmoisen esittelykappaleen museotyylisenä autona.

LähdeCarscoops

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Tesla Cybertruckin tuotantomalli esiteltiin vihdoinkin – osa lupauksista jäi kuitenkin täyttymättä

Siitä on kulunut jo neljä vuotta, kun Tesla Cybertruckin tutkielma tuotiin julkisuuteen. Monien viivästysten jälkeen nyt on vihdoinkin tuotantomallin esittelyn vuoro.

Uusi Porsche Panamera esiteltiin – iso luksusauto kallistuu nyt kaarteisiin kuin moottoripyörä

Porsche on jo julkaissut monenlaisia tiisereitä kolmannen sukupolven Panamerasta, ja nyt uutuus tuotiin vihdoinkin julkisuuteen. Panamera ei ole täysin uusi auto, mutta sekä tekniikkaa että ulkonäköä on hiottu kattavasti.

Maailman suurin autonvalmistaja kamppailee yhä vaikeuksien kanssa

”Emme ole enää kilpailukykyisiä”, on Volkswagenin toimitusjohtajan viesti, kun yhtiö vähentää henkilöstöä osana 10 miljardin euron säästökuuria.

Romukuntoisten Teslojen virta Pohjois-Amerikasta Ukrainaan voi olla vaarassa loppua

Yhdysvalloista ja Kanadasta päätyy vakuutusyhtiöiden kautta vaurioituneita sähköautoja Ukrainaan, jossa mekaanikot korjaavat ja myyvät niitä korkeista polttoainekustannuksista kärsiville.

Tyyliniekan uusimmat