Myrskyvaroitus 911:lle – Porsche saattaa tuoda myyntiin Cayman GT4 RS:n

Porschen GT-sarjan autot tunnetaan sen luokan ratapeleinä, että monella kilpa-autollakin on vaikeuksia pysyä niiden perässä. Takamoottorisesta 911:stä on nähty vuosien mittaan sekä GT2- että GT3-versioita, mutta keskimoottorisesta Caymanista tällaista ratatykkiä ei uskallettu tehdä pitkään aikaan. Saksalaisten pelkona oli, että painonjakaumaltaan parempi “pikku-Porsche” astuisi silloin jo liian pahasti isoveljensä varpaille.

Cayman-fanien rukouksiin vastattiin kuitenkin pari vuotta sitten, kun Porsche esitteli Cayman GT4:n, joka on tehty pitkälti samalla kaavalla kuin 911 GT3. Menosta vastaa siis korkealle kiertävä vaparibokseri, ja alusta on säädetty rata-ajoa silmälläpitäen. Cayman GT4:n haluttavuutta on vielä lisännyt siinä vakiona oleva manuaalilaatikko, jota ei saa lainkaan nykyiseen 911 GT3:een.

Nyt Australian Brisbanessa toimiva Porsche-jälleenmyyjä paljasti Instagram-tilillään, että tulossa on vielä kuumempi Cayman GT4 RS. Sen kone on kuulemma nelilitrainen “tavallisen” GT4:n 3,8-litraisen myllyn sijaan, joten potkuakin pitäisi olla enemmän kuin GT4:stä löytyvät 385 heppaa. Teholukema alkaa todennäköisesti nelosella, jolloin GT4 RS ei olisi vielä liian paha uhka 911 GT3:lle ja GT3 RS:lle.

Brisbanen Porsche-kauppa veti postauksensa nopeasti pois Instagramista, mutta kuva jatkaa toki elämäänsä netissä. Australian Porsche-maahantuoja kiirehti pikaisesti toteamaan merkin virallisen kannan, jonka mukaan GT4 RS:ää ei ole suunnitteilla. Autosta on kuitenkin liikkunut jo aiemmin vahvoja huhuja, joten Brisbanen jälleenmyyjä taisi vain lipsauttaa julkisuuteen sisäpiiritiedon vähän turhan aikaisessa vaiheessa.

GT4 RS saatetaan siis nähdä jo loppuvuodesta, mutta auton kuorien alla kiljuva nelilitrainen vaparibokseri esitellään jo aiemmin 911 GT3:n facelift-mallissa. Se paljastetaan muutaman viikon päästä Geneven autonäyttelyssä, ja lisäksi Porschen GT-divisioonalla on kehitteillä vielä 911 GT3 RS:n kasvojenkohotuksen kokenut versio sekä todellinen supertykki, eli lähes 700-heppainen 911 GT2.

Aihepiirin uusimmat

Tältä näyttää maailman kevein Toyota Land Cruiser 70

Kuvassa ei ole maailman vahvimmat miehet, vaan klassisen maastoauton uutuusmallin yksityiskohtainen ja täysikokoinen versio, joka on taitavasti valmistettu styroksista.

Toyota esitteli pienen sähkö-SUV:n konseptin – Volvo EX30:n kilpailija tulee myyntiin jo ensi vuonna

Toyota järjesti Brysselissä Euroopan markkinoille suunnatun tilaisuuden, jossa tuotiin ensimmäistä kertaa julkisuuteen vanhan mantereen asiakkaiden makuhermoon iskevä pieni sähkö-SUV. Tällä hetkellä kyse on vielä tutkielmasta, mutta autoa voidaan odottaa myyntiin jo ensi vuonna.

Vihdoinkin uusi Lancia – täyssähköinen Ypsilon esitellään helmikuussa

Lancialla on hieno historia, mutta viime vuodet ovat olleet melkoista tuskien taivalta perinteikkäälle italialaismerkille. Lancia on myynyt ainoastaan Italiassa pahasti ikääntymään päässyttä Ypsilonia, mutta tilanteeseen on luvassa helpotusta jo pikapuoliin.

Uusi Daihatsu Taft haluaa haastaa jälleen Suzuki Jimnyn maastossa

Daihatsu Taft on jääny Suomessa toistaiseksi aika vieraaksi automalliksi, mutta kyseessä on alkujaan täälläkin paremmin tunnetun Suzuki Jimnyn kilpailija.

Tyyliniekan uusimmat