Mustaa magiaa Stuttgartista – amerikkalaisella myyntisivustolla kaupiteltiin 6000 kilometriä ajettua Mercedes SL 65 AMG Black Seriesiä

Pelkkää bensaa polttavat V12:t alkavat kuulua uhanalaisten lajien joukkoon. Esimerkiksi Mercedes-Benz on luottanut tähän moottorityyppiin jo yli 30 vuoden ajan huippumalleissaan, mutta tätä nykyä kaksitoistapyttyisen täysmoottorin saa enää Maybach-brändätyn luksuslimusiinin pellin alle.

Stuttgartin tähtimerkin AMG-sporttidivisioona on sen sijaan luopunut jo V12:sta, joten sellaista haikailevien täytyy kohdistaa katseensa AMG:n takavuosina tekemien 65-mallien suuntaan. Niistä brutaalein oli faceliftatun R230-sukupolven SL 65:n pohjalta tehty Black Series, jonka kokemat muutostyöt menivät vielä muita ”mustan sarjan” malleja pidemmälle.

Kuva: Bringatrailer.com

Niinpä SL 65 Black Series ei ollut enää taittuvalla kovakatolla varustettu avoauto, vaan katto oli kiinteää mallia. Katon takaosa oli lisäksi tavallista SL:ää viistommassa kulmassa, ja Black Series sai myös härskin näköisen korisarjan lokasuojanlevikkeineen. Auton statusta kohottaa myös sen pieni valmistusmäärä, joka jäi vain 350 yksilöön.

Niistä puolet, eli 175 Black Seriesiä päätyi Yhdysvaltoihin. Yksi näistä autoista oli hiljattain myynnissä paikallisella Bring a Trailer -myyntisivustolla. Vuonna 2009 ensirekisteröidyn Mersun mittarissa oli ainoastaan 3800 mailin, eli reilun 6000 kilometrin ajomäärä. SL 65 on auton mukana tulevan Carfax-raportin mukaan kolaroimaton, ja Floridan rekisteröintitiedotkin ovat kunnossa.

Kuva: Bringatrailer.com

Black Series -SL:n pintaa koristaa Palladium Silver Metallic -niminen sävy, joka korostaa mukavasti muhkeita lokasuojanlevityksiä. Korin värillä maalattu katto on todellisuudessa hiilikuitua, ja auton alla pyörivät edessä 19- ja takana 20-tuumaiset alkuperäisvanteet. Renkaat ovat sporttiseen ajoon räätälöidyt Michelin Pilot Sport Cup 2:t, ja ohjaamoa koristaa hiilikuitu mustan nahan kaverina.

Sporttipenkit liikkuvat sähköllä ja äänentoistosta vastaa Harman Kardonin järjestelmä, mutta suloisemmat soundit kantautuvat pellin alta. Siellä muriseva kuusilitrainen tuplaturbo-V12 tuottaa 670 hevosvoiman huipputehon ja tasan 1000 newtonmetrin maksimiväännön, jotka välitetään takapyörille viisivaihteisen automaatin kautta. Voimavarat ovat saattaneet tuottaa edelliselle omistajalle haasteita ajokortin säilyttämisessä, ja niinpä SL 65:een on asennettu Floridassa laillinen tutkanpaljastin.

Suosittelemme

Kuva: Bringatrailer.com

Autosta jätetty korkein tarjous oli lopulta 350 000 dollaria, mikä ei kuitenkaan ylittänyt myyjän asettamaa hintavarausta. Niinpä sama Black Series saattaa pian ilmestyä uudestaan Bring a Traileriin tai jollekin muulle myyntisivustolle odottelemaan parempia tarjouksia.

Kuvat: Bringatrailer.com luvalla.

1 KOMMENTTI

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Tältä näyttää maailman kevein Toyota Land Cruiser 70

Kuvassa ei ole maailman vahvimmat miehet, vaan klassisen maastoauton uutuusmallin yksityiskohtainen ja täysikokoinen versio, joka on taitavasti valmistettu styroksista.

Toyota esitteli pienen sähkö-SUV:n konseptin – Volvo EX30:n kilpailija tulee myyntiin jo ensi vuonna

Toyota järjesti Brysselissä Euroopan markkinoille suunnatun tilaisuuden, jossa tuotiin ensimmäistä kertaa julkisuuteen vanhan mantereen asiakkaiden makuhermoon iskevä pieni sähkö-SUV. Tällä hetkellä kyse on vielä tutkielmasta, mutta autoa voidaan odottaa myyntiin jo ensi vuonna.

Vihdoinkin uusi Lancia – täyssähköinen Ypsilon esitellään helmikuussa

Lancialla on hieno historia, mutta viime vuodet ovat olleet melkoista tuskien taivalta perinteikkäälle italialaismerkille. Lancia on myynyt ainoastaan Italiassa pahasti ikääntymään päässyttä Ypsilonia, mutta tilanteeseen on luvassa helpotusta jo pikapuoliin.

Uusi Daihatsu Taft haluaa haastaa jälleen Suzuki Jimnyn maastossa

Daihatsu Taft on jääny Suomessa toistaiseksi aika vieraaksi automalliksi, mutta kyseessä on alkujaan täälläkin paremmin tunnetun Suzuki Jimnyn kilpailija.

Tyyliniekan uusimmat