Muskelimaasturien taistelu kiihdytyssuoralla – voittaako 805-heppaiseksi viritetty Cadillac Escalade 707-hevosvoimaisen Jeep Grand Cherokee Trackhawkin?

Hennessey on maineikas amerikkalainen virityspaja, joka on haastanut hyperautoillaan Bugattin ja Koenigseggin maailman nopeimman sarjavalmisteisen auton tittelistä. Hennesseyn alkuperäistä ydinosaamista on kuitenkin astetta tavanomaisemman kaluston tuunaaminen, ja usein kohteeksi ovat valikoituneet General Motorsin paikalliset tuotokset. Hennessey on luonut esimerkiksi 1000-heppaisen Exorcist-Camaron, joka iskee suoraan Dodge Challenger SRT Demonin tontille.

Virityspaja ei ole malttanut pitää näppejään erossa katumaastureistakaan. Kerroimme jo jonkin aikaa sitten Hennesseyn tuunaamasta jättimäisestä Cadillac Escaladesta, joka näytti kiihdytyssuoralla takavaloja nopeimpana tehdas-Camarona tunnetulle ZL1:lle. Tämä olisi ollut mahdotonta vakiokuntoiselle Escaladelle, mutta Hennesseyn luomus onkin kaukana vakiosta. Ison katumaasturin 6,2-litraisesta veekasista irtoaa tehtaan jäljiltä 420 hevosvoimaa, mutta Henneseey on lähes tuplannut teholukeman 805 heppaan.

Tämä on onnistunut mm. 2,9-litraisen mekaanisen ahtimen, alumiinimäntien, paremmin virtaavan imusarjan ja avaramman pakoputkiston avulla. Vääntölukemakin on hypännyt alkuperäisestä 624 newtonista murhaavaan 1100 newtonmetriin. Viritetty Escalade on siis suoralla tiellä jo lähes pelottavan nopea, mutta pystyykö se laittamaan kampoihin tämän hetken ripeimpänä tehdas-SUV:na tunnetulle Jeep Grand Cherokee Trackhawkille?

Hellcat-Dodgeista tuttua mekaanisesti ahdettua 6,2-litraista kasia hyödyntävässä muskelimaasturissa on hulppeat 707 heppaa jo tehtaan jäljiltä, ja maksimivääntö kirjataan 875 newtonin lukemaan. Nämä arvot ovat hyvin vaikuttavia, mutta ne eivät ole ihan Hennesseyn virittämän Escaladen tasolla. Täytyy kuitenkin muistaa, että Jeep on jonkin verran pienempi ja kevyempi kuin Cadillac. Trackhawkia ei voi todellakaan haukkua hitaaksi, koska se kiihtyy 60 mailin tuntinopeuteen (96 km/h) vain 3,5 sekunnissa, ja huippujakin riittää 290 km/h:n verran.

Mutta kumpi näistä autoista on nopeampi kiihdytyssuoralla? Taistelu oli todella tasaväkinen, mutta voittaja selviää oheiselta videolta:

LähdeCarscoops

Lue lisää