Muistatko Tamiyan radio-ohjattavan Sand Scorcher -Kuplan – tässä se on oikean kokoisena

Kalifornian Pebble Beachissa viime viikolla järjestetty Concours d’Elegance keräsi taas maailmankuulun golfkentän viheriöt täyteen miljoonaluokan klassikkoja ja superautoja. Uusia konseptiautoja paikalla esittelevät valmistajat ovat viime vuosina joutuneet turvautumaan jo melko äärimmäisiin keinoihin erottuakseen joukosta. Esimerkiksi Mercedes-Maybachin pari vuotta sitten Pebble Beachissa paljastama supernäyttävä tutkielma oli kaiken lisäksi vielä radio-ohjattava.

Tänäkin vuonna joukossa oli yksi auto, joka vaikutti ainakin ensi silmäyksellä radio-ohjattavalta. Kyseessä ei kuitenkaan ollut minkään autonvalmistajan uutuuskonsepti, vaan vanhasta Kuplavolkkarista muokattu baja-henkinen laite. Auto on 1:1-kokoinen tulkinta japanilaisen RC-valmistaja Tamiyan legendaarisesta Sand Scorcherista, jonka esikuvana toimi baja-tyylinen Kupla.

Vuoden 1979 joulukuussa markkinoille tuotu RC-auto oli 1:10-mittakaavaa edustanut rakennussarja, jossa pyrittiin muita aikakauden radio-ohjattavia suurempaan realismiin. Esimerkiksi jousitus oli suunniteltu niin, että sen toiminta muistutti oikeassa Volkkarissa nähtyä ratkaisua. Esikuvan linjoja uskollisesti seurannut kori oli puolestaan sinivalkoinen, ja sitä koristi arsenaali näyttäviä tarroja.

Pebble Beachissa nähty isompi Kupla on puolestaan saksalaisen Bug Boxin käsialaa. Kuplavolkkareihin erikoistunut firma rakensi 1:1-kokoisen Sand Scorcherin vuonna 2010 juhlistaakseen Tamiyan radio-ohjattavan paluuta markkinoille. Auto tehtiin vuoden 1968 VW:n pohjalta, ja kori muokattiin täysin radio-ohjattavan kaltaiseksi. Jopa tarrat ja rekisterikilvet ovat tarkkoja suurennoksia RC-auton vastaavista.

Ison Sand Scorcherin näyttävin osa on kuitenkin sen vieressä komeillut massiivinen kaukosäädin. Se on vain rekvisiittaa, koska auto ei ole oikeasti kauko-ohjattava. Luomus on kyllä muuten ajokuntoinen, ja aika moni Pebble Beachin kävijä olisi varmaankin mielellään verestänyt RC-muistojaan 1:1-kokoisen Sand Scorcherin ratissa.

Suosittelemme

Lue lisää