Monacon jahtityyliä luksusavoon – Bentleyn uusin erikoismalli on Continental GT Convertiblen pohjalta tehty Mulliner Riviera Collection

Monilta Bentleyn omistajilta löytynee vähintään yksi huvijahti, joten brittimerkki päätti yhdistää nämä maailmat avokattoisen Continental GT:n pohjalta tehdyssä uusimmassa erikoismallissaan. Bentleyn yksilöintiosaston viimeisin luomus tottelee Mulliner Riviera Collection -nimeä, ja se juhlistaa merkin markkinointihenkisten sanojen mukaan huvijahtiteollisuuden eleganttia maailmaa.

Rivera-teeman mukaisesti autoa myy vain yksi Bentley-liike, joka sijaitsee luonnollisesti Monacossa. Lisää eksklusiivisuutta saadaan erikoismallin valmistusmäärästä, joka on mikroskooppiset kolme yksilöä. Autojen koreja koristavat Aegean Blue -, Aquamarine-, ja Caribbean Blue -nimiset sävyt, jotka ovat kuulemma saaneet inspiraationsa Välimeren väreistä. Ulkonäköä on höystetty myös hiilikuituisella korisarjalla ja spoilerilipalla, jotka on maalattu.

Sisällä on puolestaan Linen-sävyistä ja sinistä nahkaa sekä alcantaraa. Lisäksi istuinten niskatukia koristavat merimiessolmua esittävät logot, ja kynnyslistoihin on stanssattu Riviera Collection -tekstit. Riviera-embleemejä on brodeerattu muuallekin sisustaan, ja onnelliset omistajat saavat myös spesiaalin kotelon Bentleynsä avaimelle.

Bentleyn mukaan merkin Monacon toimipisteen ymmärrys jahtien maailmasta yhdessä Mulliner-yksilöintiosaston suunnittelijoiden tietotaidon kanssa on saanut aikaan ainutlaatuisia autoja, joilla kelpaa ajella Riveralla pitkin Välimeren kauniita rantamaisemia. Täytyy kuitenkin huomioida, että todellisuudessa näiden autojen ainutlaatuisuus rajoittuu värivalintoihin ja logoihin, eli niitä varten ei ole kehitetty mitään omia osia.

Suosittelemme

Tämä koskee hyvin todennäköisesti myös tekniikkaa, josta Bentley ei mainitse halaistua sanaa. Voimanlähteenä palvelee luultavasti Continnental GT -valikoiman perustasoa edustava nelilitrainen Audi-sukuinen tuplaturbokasi, joka tuottaa 550 hevosvoimaa ja 769 newtonmetrin väännön. Jos moottori on tämä eikä vieläkin arvokkaampi W12, nollasta sataan pyrähdetään hitusen yli neljässä sekunnissa ja huippunopeus on 319 km/h.

LähdeCarscoops

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Tältä näyttää maailman kevein Toyota Land Cruiser 70

Kuvassa ei ole maailman vahvimmat miehet, vaan klassisen maastoauton uutuusmallin yksityiskohtainen ja täysikokoinen versio, joka on taitavasti valmistettu styroksista.

Toyota esitteli pienen sähkö-SUV:n konseptin – Volvo EX30:n kilpailija tulee myyntiin jo ensi vuonna

Toyota järjesti Brysselissä Euroopan markkinoille suunnatun tilaisuuden, jossa tuotiin ensimmäistä kertaa julkisuuteen vanhan mantereen asiakkaiden makuhermoon iskevä pieni sähkö-SUV. Tällä hetkellä kyse on vielä tutkielmasta, mutta autoa voidaan odottaa myyntiin jo ensi vuonna.

Vihdoinkin uusi Lancia – täyssähköinen Ypsilon esitellään helmikuussa

Lancialla on hieno historia, mutta viime vuodet ovat olleet melkoista tuskien taivalta perinteikkäälle italialaismerkille. Lancia on myynyt ainoastaan Italiassa pahasti ikääntymään päässyttä Ypsilonia, mutta tilanteeseen on luvassa helpotusta jo pikapuoliin.

Uusi Daihatsu Taft haluaa haastaa jälleen Suzuki Jimnyn maastossa

Daihatsu Taft on jääny Suomessa toistaiseksi aika vieraaksi automalliksi, mutta kyseessä on alkujaan täälläkin paremmin tunnetun Suzuki Jimnyn kilpailija.

Tyyliniekan uusimmat