Mitsubishi antoi elonmerkin itsestään – Outlanderin seuraajaa enteilevä Ground Tourer -konsepti esitellään syksyllä Pariisissa

Mitsubishi joutui keväällä melkoisen skandaalin pyörteisiin, kun peräti neljännesvuosisadan jatkunut kulutushuijaus paljastui. Japanilaismerkin talous ei ollut ennen skandaalin julkituloakaan kovin vahvalla pohjalla, ja niinpä koko yrityksen uumoiltiin kaatuvan odotettavissa olevien korvaussummien paineessa. Entinen paha kilpailija Nissan tuli kuitenkin hätiin ja osti enemmistöosuuden Mitsusta.

Mitsubishilla oli vanhoina hyvinä aikoja tarjolla oma mallinsa hyvin moneen autoluokkaan, mutta timanttimerkin valikoima on kutistunut viime vuosina lähes olemattomiin erityisesti Euroopan markkinoilla. Merkki on profiloitunut lähinnä SUV- ja maasturibrändiksi, ja uusi omistaja Nissan aikoo jatkaa samoilla linjoilla. Mitsubishista on tarkoitus tehdä niche-valmistaja, joka keskittyy crossovereihin ja katumaastureihin. Lähivuosina on siis odotettavissa monia uusia SUV-malleja, joiden joukkoon kuuluu myös merkin lippulaivana toimiva seuraavan sukupolven Pajero. Lisäksi suunnitteilla on Nissan Juken kaltainen crossover sekä hieman tätä autoa suurempi katumaasturi.

Euroopassa valtaosa merkin myynnistä on ollut viime aikoina kompaktin ASX:n ja keskikokoisen Outlanderin harteilla. Mitsubishi on jo esitellyt useamman konseptin Outlanderin mahdollisesta seuraajasta, mutta tuotantoautopuolella on ollut valitettavan hiljaista. Nyt japanilaismerkki julkaisi ensimmäisen tiiserikuvan Ground Tourer -nimisestä SUV-konseptista, jonka ensi-ilta koittaa lokakuussa Pariisin autonäyttelyssä. Kun taustalla on aivan eri luokan taloudellisilla resursseilla toimiva Nissan, tällä kertaa tuotantomallikin saatetaan nähdä markkinoilla jo lähiaikoina.

Ground Tourer antaa siis esimakua keskikokoisesta katumaasturista, joka korvaa jo pahasti ikääntyneen Outlanderin. Nykyisen Outlanderin pistokehybridiversio on saanut mukavasti ostajia, joten seuraajassakin luotetaan tähän tekniikkaan. Konseptiautossa nähdään myös Mitsun ”Dynamic Shield” -maskiratkaisun seuraava kehitysversio.

Tiiserikuvasta ei vielä erota kovin paljon, mutta auton vauhdikas kattoprofiili käy kyllä selväksi. Punainen katto-osa on erotettu muusta korista hieman samaan tyyliin kuin mm. Minissä, ja mustat A-pilarit tekevät katosta leijuvan näköisen. Samaa tarkoitusta palvelevat myös takimmaisissa kattopilareissa olevat mustat raidat, jotka muistuttavat hieman uusimmissa Opeleissa käytettyjä muotoilukikkoja. Voi kuitenkin olla, että matala katto muuttuu tuotantomallissa hieman tavanomaisemmaksi paremman tilankäytön nimissä. Etu- ja takavalot vaikuttaisivat olevan varsin kapeat viirut, ja etupuskurissa on todennäköisesti viimeisimmän muodin mukaiset massiiviset ilmanottoaukot. Jäämme odottelemaan lisätietoja ja -kuvia Mitsun uudesta tulokkaasta lähempänä syksyä.

Lue lisää