Mitä ihmettä – tätä kolmipaikkaista Porschea ohjataan keskeltä autoa

Autohistoria ei tunne montaa kolmipaikkaista autoa, joiden ratti on keskellä autoa. Toimittajankin mieleen tulee vain 1990-luvun alkupuolen McLaren F1, joka oli aikanaan maailman nopein katuauto. F1 on elävä legenda, josta maksetaan huimia summia, joten sellaisen hankkiminen vaatii todella paksua lompakkoa.

porsche_6

Nyt kolmipaikkaisen urheiluauton saisi huomattavasti halvemmalla, koska USA:n Georgiassa on kaupan sellaiseksi muutettu Porsche 911. Kyseessä on 2010-mallinen Carrera S Cabriolet, joka on rakennettu kolmipaikkaiseksi kahta vuotta myöhemmin. Tällaiselle muutokselle on hankala keksiä mitään järkevää syytä, mutta ainakin tämä avo-Porsche on täysin ainutlaatuinen.

porsche_2

Muutostyöt näyttävät melko siististi toteutetuilta ainakin kuvissa. 911:n kimpussa on vietetty tunti jos toinenkin, koska koko ohjauspylväs ratteineen, mittarit ja polkimet on siirretty keskelle autoa. Keskikonsoli sekä entinen kojelaudan keskiosa ovat puolestaan kuskin penkin oikealla puolella, ja PDK-kaksoiskytkinautomaatin keppi on oudossa paikassa todella takana. Sen eteen on loihdittu mukiteline ja pieni säilytyslokero.

porsche_3

Suosittelemme

Kuskin penkin oikealla puolella pönöttävä konsoli syö melkoisesti takana istuvan jalkatiloja, mutta takaosaston vasemmalla puolella on sentään mukavasti ilmaa oikoa jalkojaan. Kuljettajan istuimen taakse on lisäksi rakennettu turvakaarimainen putkiviritelmä, jonka tarkoituksena on ilmeisesti toimia vain kuskin turvavyön kiinnityspisteenä. Toivottavasti kyseinen ratkaisu on tarpeeksi tukeva tosipaikan tullen.

porsche_4

Monet sisustan lisäosista näyttäisivät olevan hiilikuitua, mutta ulkoapäin Porsche on edelleen täysin vakio sporttiputkistoa lukuun ottamatta. Ainutlaatuisesta 911:stä pyydetään reilut 53 000 dollaria, mikä ei ole aivan halvimmasta päästä Jenkeissäkään. Ehkäpä auto löytää vielä ostajansa erikoisuutensa ansiosta, mutta emme voi kuin ihmetellä syitä tämän muutoksen taustalla.

porsche_5porsche_7

LähdeCarscoops

Aihepiirin uusimmat

Tältä näyttää maailman kevein Toyota Land Cruiser 70

Kuvassa ei ole maailman vahvimmat miehet, vaan klassisen maastoauton uutuusmallin yksityiskohtainen ja täysikokoinen versio, joka on taitavasti valmistettu styroksista.

Toyota esitteli pienen sähkö-SUV:n konseptin – Volvo EX30:n kilpailija tulee myyntiin jo ensi vuonna

Toyota järjesti Brysselissä Euroopan markkinoille suunnatun tilaisuuden, jossa tuotiin ensimmäistä kertaa julkisuuteen vanhan mantereen asiakkaiden makuhermoon iskevä pieni sähkö-SUV. Tällä hetkellä kyse on vielä tutkielmasta, mutta autoa voidaan odottaa myyntiin jo ensi vuonna.

Vihdoinkin uusi Lancia – täyssähköinen Ypsilon esitellään helmikuussa

Lancialla on hieno historia, mutta viime vuodet ovat olleet melkoista tuskien taivalta perinteikkäälle italialaismerkille. Lancia on myynyt ainoastaan Italiassa pahasti ikääntymään päässyttä Ypsilonia, mutta tilanteeseen on luvassa helpotusta jo pikapuoliin.

Uusi Daihatsu Taft haluaa haastaa jälleen Suzuki Jimnyn maastossa

Daihatsu Taft on jääny Suomessa toistaiseksi aika vieraaksi automalliksi, mutta kyseessä on alkujaan täälläkin paremmin tunnetun Suzuki Jimnyn kilpailija.

Tyyliniekan uusimmat