Minikokoinen Ford Bronco onkin oikeasti Suzuki – japanilaisfirman muutossarja näyttää hämäävän aidolta

Suzuki Jimny on käytännössä markkinoiden ainoa pienikokoinen aito maastoauto. Jimnyn kulmikkaissa linjoissa on paljon samaa isompien maasturilegendojen kanssa, mitä tuning-firmat ovat hyödyntäneet erilaisten muutossarjojen suhteen.

Tämän myötä Jimnystä on voinut tehdä esimerkiksi minikokoisen G-Mersun tai Land Rover Defenderin näköisen. Nyt esikuvien joukkoon liittyy pari vuotta sitten markkinoille uudelleen lanseerattu kulttimaasturi Atlantin toiselta puolelta, eli Ford Bronco. Suzukista saa tehtyä jenkkimaasturin miniatyyripainoksen Jimny Bron55 -nimisellä muutossarjalla, joka on Garage-ill-nimisen japanilaisfirman käsialaa.

Kuva: Garage-ill

Sarjaa myydään virallisesti vain Japanin markkinoilla, mutta sellaisen saisi varmasti hankittua Eurooppaankin epävirallisempien kanavien kautta. Muutos vaatii yllättävän vähän osia, koska sarja pitää sisällään ainoastaan uuden maskin, ledinauhoilla varustetut pyöreät valot ja uusiksi laitetun etupuskurin. Maski on pikavilkaisulla pitkälti esikuvansa kaltainen, mutta tarkemmin katsomalla erojakin alkaa löytyä.

Kuva: Garage-ill

Tekijänoikeussyistä maskin keskellä lukee aidon asian BRONCO-tekstin sijasta muutossarjan nimi, eli BRON55. Valoista lähtevät vaakasuorat ledinauhat ulottuvat Fordin tavoin maskin puolelle, ja uuden etupuskurin minimaaliset jättökulmat suorastaan huokuvat maastokelpoisuutta. Muutossarjan saa sekä kapeakoriseen Jimnyn perusmalliin että lokasuojanlevityksillä varustettuun Jimny Sierraan. Jälkimmäinen on parempi lähtökohta tavoiteltaessa Broncon Badlands-version kaltaista äijämeininkiä minikoossa.

Kuva: Garage-ill

Lisäksi Garage illin sarjan voi asentaa niin kolmi- kuin viisioviseenkin Jimnyyn, joten Suzukista voi tehdä pienennetyn painoksen Fordin kulttimaasturin kummastakin korimallista. Bronco-teemaa voi vielä korostaa karkeakuvioisille renkaille sovitetuilla tarvikevanteilla sekä jousituksen korotussarjalla, jolloin Jimnyn maastokelpoisuus kohenee entisestään. Takaluukkuun voi jopa lätkäistä esikuvan turbokoneesta muistuttavan Ecoboost-tarran, vaikka Jimnyä vauhdittaa todellisuudessa 1,5-litrainen vaparinelonen.

Garage-ill myy Japanissa koko muutossarjaa tai sen sisältämiä komponentteja yksitellen. Pelkästä maskista ja halogeenivaloista täytyy pulittaa 159 500 jeniä, eli reilut 1000 euroa. Maskin, ledivalot sekä puskurin sisältävä täysi muutossarja maksaa puolestaan 245 000 jeniä, eli vähän yli 1500 euroa.

Kuva: Garage-ill
LähdeCarscoops

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Tesla Cybertruckin tuotantomalli esiteltiin vihdoinkin – osa lupauksista jäi kuitenkin täyttymättä

Siitä on kulunut jo neljä vuotta, kun Tesla Cybertruckin tutkielma tuotiin julkisuuteen. Monien viivästysten jälkeen nyt on vihdoinkin tuotantomallin esittelyn vuoro.

Uusi Porsche Panamera esiteltiin – iso luksusauto kallistuu nyt kaarteisiin kuin moottoripyörä

Porsche on jo julkaissut monenlaisia tiisereitä kolmannen sukupolven Panamerasta, ja nyt uutuus tuotiin vihdoinkin julkisuuteen. Panamera ei ole täysin uusi auto, mutta sekä tekniikkaa että ulkonäköä on hiottu kattavasti.

Maailman suurin autonvalmistaja kamppailee yhä vaikeuksien kanssa

”Emme ole enää kilpailukykyisiä”, on Volkswagenin toimitusjohtajan viesti, kun yhtiö vähentää henkilöstöä osana 10 miljardin euron säästökuuria.

Romukuntoisten Teslojen virta Pohjois-Amerikasta Ukrainaan voi olla vaarassa loppua

Yhdysvalloista ja Kanadasta päätyy vakuutusyhtiöiden kautta vaurioituneita sähköautoja Ukrainaan, jossa mekaanikot korjaavat ja myyvät niitä korkeista polttoainekustannuksista kärsiville.

Tyyliniekan uusimmat