Mies ylsi polkupyörällä 240 km/h:n vauhtiin – vetoapua saatiin Porsche Cayenne Turbolta

Jean-Claude Rude -niminen ranskalainen kilpapyöräilijä yritti 40 vuotta sitten uutta nopeusennätystä 800-heppaisen Porsche 935:n imussa. Tavoitteeksi oli asetettu 240 km/h:n vauhti, mutta yritys epäonnistui pyörään tulleen rengasongelman vuoksi. Uusintayrityksestäkään ei tullut mitään vahvemmista renkaista huolimatta, ja pian tämän jälkeen Rude menehtyi traagisessa onnettomuudessa junan rinnalla.

Nyt kilpapyöräilijä Neil Campbell otti Rudesta mallia ja päätti tavoitella jälleen 240 km/h:n nopeutta Porschen perässä. Tällä kertaa vetojuhdaksi ei tarvittu kilpa-autoa, vaan stuttgartilaisten katuautomallistosta löytyi tarpeeksi nopea laite yritykseen. Tekniikan kehittymistä kuvaa hyvin se, että tämä auto on viiden hengen katumaasturi, joka sopii mainiosti arkiajoonkin.

Vetoautona käytettiin siis uutta Cayenne Turboa, jonka tupla-ahdetusta veekasista irtoaa 550 hevosvoiman huipputeho ja 770 newtonmetrin maksimivääntö. Sporttinen SUV pinkaisee näillä voimavaroilla vain 4,1 sekunnissa nollasta sataan, ja lisävarustelistalta löytyvän Sport Chrono -paketin myötä aika lyhenee vielä 3,9 sekuntiin. Supernopean pyöräilyn suorituspaikaksi valittiin Ison-Britannian Yorkshiressä sijaitseva Elvingtonin lentokenttä, jonka kiitoradan pituus riitti juuri ja juuri näitä nopeuksia varten.

Neil Campbell oli tehnyt jo kesäkuussa henkilökohtaisen ennätyksensä, kun Moss Bikes -nimisen firman rakentamalla pyörällä yllettiin 217 km/h:n nopeuteen. Miehen polkupyörä on suunniteltu kestämään jopa 322 km/h:n vauhti, mutta aivan niin kovaan kyytiin ei sentään päästy. Pyörä kiinnitettiin räätälintyönä tehdyllä telineellä Porschen perään, ja Cayenne Turbon brutaali kiihtyvyys teki vaikutuksen jopa koviin nopeuksiin tottuneeseen Campbelliin.

Suosittelemme

Cayenne valittiin autoksi juuri sen vuoksi, että se pystyy kiihdyttämään suoralla tiellä mahdollisimman nopeasti. Kun vauhtia oli 177 km/h, Campbell irrotti pyöränsä katumaasturin perästä ja alkoi kiihdyttää pelkällä poljinvoimalla. Kun nopeutta oli tavoitteeksi asetettu 240 km/h, miehen täytyi jarruttaa mahdollisimman kovaa pysyäkseen vielä kiitoradalla. Campbell oli itsekin hämmästynyt suorituksestaan, joka jäi vain hitusen maailmanennätyksestä. Pidemmällä kiitoradalla sekin voi olla vielä tavoitettavissa.

LähdeCarscoops

Aihepiirin uusimmat

Uusi Daihatsu Taft haluaa haastaa jälleen Suzuki Jimnyn maastossa

Daihatsu Taft on jääny Suomessa toistaiseksi aika vieraaksi automalliksi, mutta kyseessä on alkujaan täälläkin paremmin tunnetun Suzuki Jimnyn kilpailija.

Dacian SUV-suosikki uudistuu – kolmannen sukupolven Dusteria saa myös hybridinä

Osittain kierrätysmuovista valmistettu Dacia Duster siirtyy kolmanteen sukupolveensa, joka on edeltäjäänsä näyttävämpi ja sähköisempi.

Stellantis on valmis kääntämään takkinsa, jos sähköautojen kysyntä sakkaa

Stellantiksen toimitusjohtaja Carlos Tavares on todennut, että maailman kolmanneksi suurin autonvalmistaja on valmis muuttamaan sähköautostrategiaansa ensi vuoden tärkeiden Yhdysvaltojen ja Euroopan vaalien tulosten perusteella.

Tesla Cybertruckin tuotantomalli esiteltiin vihdoinkin – osa lupauksista jäi kuitenkin täyttymättä

Siitä on kulunut jo neljä vuotta, kun Tesla Cybertruckin tutkielma tuotiin julkisuuteen. Monien viivästysten jälkeen nyt on vihdoinkin tuotantomallin esittelyn vuoro.

Tyyliniekan uusimmat