Mersun uusi sähkö-SUV putkahti jo julkisuuteen – tässä ovat ensimmäiset kuvat EQE-katumaasturista

Mercedeksen sähköautovalikoimaan kuuluvat tällä hetkellä EQA-, EQB- ja EQC-nimiset katumaasturit. Pian ne saavat seuraa isommasta mallista, joka toimii uuden EQE:n SUV-vastineena.

Mersun tähänastiset sähkö-SUV:t on tehty polttomoottoriautojen pohjalta, mutta EQE-SUV on suunniteltu alusta alkaen sähköautoksi. Tämä näkyy myös uutuuden mittasuhteista, joista saadaan hyvä käsitys julkisuuteen nyt putkahtaneiden kuvien pohjalta. Niissä esiintyvä prototyyppi on todennäköisesti matkalla törmäystestiin, joten autossa ei ole oranssia teippausta lukuun ottamatta enää minkäänlaista naamiointia.

EQE-SUV ei ole katumaasturikorinsa ansiosta aivan yhtä paljon saippuapalan muotoinen kuin sedan-malliset EQE ja EQS, mutta autossa on silti paljon lyhyempi nokka kuin polttomoottorilla varustetun GLC:n pohjalta tehdyssä EQC:ssä. Myös keulan ilme on tuttu sedan-sisarista, eli mustasta umpinaisesta paneelista koostuva maski on muotoilullisesti samaa kokonaisuutta etuvalojen kanssa. Ilman saannista huolehtii etupuskurin keskiaukko, jota on höystetty sitä kiertävillä kromilistoilla.

Konepellistä erottuvat puolestaan voimakkaat muotopokkaukset, kun taas kylkilinjasta ei juuri taitoksia löydy ovien alareunoja lukuun ottamatta. Ovenkahvat ovat automaattisesti esiin ponnahtavaa mallia, mikä kohentaa aerodynamiikkaa varsin umpinaisten vanteiden ohella. Auton EQE-mallimerkintäkin on jo näkyvillä etulokasuojan yläpuolella, joten sekä sähköinen sedan että katumaasturi tunnetaan samalla tunnuksella.

Suosittelemme

Kuvia onnistuttiin nappaamaan myös katumaasturin perästä, joka on hyvin samankaltainen kuin muissakin Mersun sähköautoissa matalat takavalot toisiinsa yhdistävän ledinauhan ansiosta. Todennäköisesti sisustakin on samaa maata EQE-sedanin kanssa, eli saataville tulee lähes koko kojelaudan kattava Hyperscreen. Se koostuu 12,3-tuumaisesta mittaristonäytöstä, tietoviihdejärjestelmän 17,7-tuumaisesta ruudusta ja etumatkustajan myöskin 12,3-tuumaisesta näytöstä.

Jos tekniikka on identtistä sedan-korisen EQE:n kanssa, takavetomallissa on vajaat 300 hevosvoimaa kehittävä sähkömoottori ja 90 kWh:n akkupaketti. Katumaasturista tulee varmasti tarjolle myös kaksimoottorisia nelivetoisia versioita, joista tehokkaimpia markkinoidaan AMG-brändin alla. Tarkemmat tiedot selviävät varmasti pian, koska EQE-SUV:n tuotanto alkaa USA:n Tuscaloosan tehtaalla vielä tämän vuoden aikana isomman EQS-katumaasturin rinnalla.

LähdeCarscoops

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Stellantis on valmis kääntämään takkinsa, jos sähköautojen kysyntä sakkaa

Stellantiksen toimitusjohtaja Carlos Tavares on todennut, että maailman kolmanneksi suurin autonvalmistaja on valmis muuttamaan sähköautostrategiaansa ensi vuoden tärkeiden Yhdysvaltojen ja Euroopan vaalien tulosten perusteella.

Tesla Cybertruckin tuotantomalli esiteltiin vihdoinkin – osa lupauksista jäi kuitenkin täyttymättä

Siitä on kulunut jo neljä vuotta, kun Tesla Cybertruckin tutkielma tuotiin julkisuuteen. Monien viivästysten jälkeen nyt on vihdoinkin tuotantomallin esittelyn vuoro.

Uusi Porsche Panamera esiteltiin – iso luksusauto kallistuu nyt kaarteisiin kuin moottoripyörä

Porsche on jo julkaissut monenlaisia tiisereitä kolmannen sukupolven Panamerasta, ja nyt uutuus tuotiin vihdoinkin julkisuuteen. Panamera ei ole täysin uusi auto, mutta sekä tekniikkaa että ulkonäköä on hiottu kattavasti.

Maailman suurin autonvalmistaja kamppailee yhä vaikeuksien kanssa

”Emme ole enää kilpailukykyisiä”, on Volkswagenin toimitusjohtajan viesti, kun yhtiö vähentää henkilöstöä osana 10 miljardin euron säästökuuria.

Tyyliniekan uusimmat