Mersun uuden E-luokan coupén kuvat vuosivat julkisuuteen – tältä kaksiovinen Eeemeli näyttää

Mersu esitteli nykyisen E-luokkansa kohta vuosi sitten Detroitin autonäyttelyssä. Auto sai heti tuoreeltaan kritiikkiä muotoilustaan, joka on turhankin lähellä C- ja S-sarjoja. Mercedeksen sedaneita ei tahdo enää erottaa toisistaan kuin mittanauhaa käyttämällä, ja myös merkin kaksiovisten coupéiden osalta tilanne on lähes vastaava. C- ja S-luokkien coupét ovat nimittäin suorastaan hämäävästi samannäköiset, vaikka autojen hintaero on huima.

mersu_3

Näiden autojen välistä on tähän asti puuttunut uuden E-luokan coupé, jonka Mersu esittelee vielä tällä viikolla. Kaksiovisen Eemelin esite vuosi kuitenkin julkisuuteen pari päivää etuajassa, joten autoa päästään ihmettelemään jo nyt koko komeudessaan. Muotoilu ei tälläkään kertaa sisällä suuria yllätyksiä, vaan tyyli on tuttua sisarmalleista. Huomiota herättää lähinnä auton kylkilinja, jossa on huomattavan vähän useimmista nykyautoista ja myös edeltäjämallista tuttuja pokkauksia. Lisäksi uudessakin coupé-Eemelissa on edeltäjänsä tapaan erikoinen lisäikkuna takimmaisessa kattopilarissa. Se mahdollistaa takasivulasien laskemisen täysin alas keskipilarittomassa autossa, mutta muotoilullisesti tästä ratkaisusta voidaan olla montaa mieltä.

mersu_2

Esitteen kuvissa nähdään kaksiovisen Eemelin perusversio, Avantgarde-malli ja sporttinen AMG Line. Perusversio on varsin karun näköinen, mutta tyyli kohenee huomattavasti arvokkaampiin varustetasoihin siirryttäessä. Erityisesti isoilla pyörillä, ”timanttimaskilla” ja urheilullisemmilla puskureilla varustettu AMG Line esiintyy esitekuvissa edukseen. Sisätiloihin saa puolestaan sedanista tutut 12,3-tuumaiset tuplanäytöt ja peräti 23 kaiuttimella höystetyn Burmesterin äänentoistojärjestelmän.

mersu_5

Suosittelemme

Kojelauta näyttää lähes samalta kuin neliovisessa mallissa, mutta ilmasuulakkeet edustavat Mersun S-luokan coupén konseptiversiosta tuttua designia. Lisäksi etupenkit on laitettu uusiksi coupé-hengessä. Kaksiovisesta Eemelistä tulee aluksi tarjolle neljä mallia, eli bensakoneiset E 200, E 300 ja E 400 4MATIC sekä E 220 d -nakuttaja. Tehoskaala ulottuu 184-hevosvoimaisesta E 200:sta 333-heppaiseen ja nelivetoiseen E 400:aan asti. Myöhemmin myyntiin saadaan myös upouudella turboahdetulla suoralla kuutosella varustettu Mercedes-AMG E 50 ja todellinen kuningasmalli, eli AMG:n E 63 tupla-ahdetulla kasilla.

mersu_4

Valikoima täydentyy lisäksi ensi vuoden mittaan esiteltävällä avoversiolla, joka jatkaa Mersun nelipaikkaisten avomallien vuosikymmenten mittaisia perinteitä. Coupé paljastetaan suurelle yleisölle tammikuussa Detroitin autonäyttelyssä, ja se tulee myyntiin keväällä. Hinnat asettuvat jonkin verran vastaavia sedan-malleja korkeammalle.

mersu_6

Lue lisää