Mersun sähköautot saavat “johtotähdet” myös päiväajovaloihin – mallina toimii äskettäin esitelty CLA-konsepti

Mercedes-Benzin EQ-brändättyjen sähköautojen muotoilu ei ole ollut kovin mieleenpainuvaa, koska hieman mitäänsanomattomilla pehmeänpyöreillä linjoilla on pyritty ennen kaikkea pieneen ilmanvastukseen. Jatkossa tiedossa on kuitenkin omaleimaisempaa designia.

Mercedes esitteli äskettäisessä Münchenin autonäyttelyssä Concept CLA -nimisen tutkielman, joka antoi nimensä mukaisesti esimakua seuraavan sukupolven CLA:sta. Kompakti neliovinen coupé muuttuu täyssähköautoksi, joka saa rinnalleen myös shooting brake -korisen farmarin nykyisen CLA;n tavoin. Lisäksi Mercedes-Benzin kompaktimallistoon kuuluvat tulevaisuudessa SUV-luokkaa edustavat EQA ja EQB, eli perinteistä A- tai B-luokkaa ei tulevina vuosina enää nähdä.

Kuva: Mercedes-Benz

CLA-konseptin perusmuodot ovat lähellä nykymallia, mutta keulan ja perän osalta design on laitettu täysin uusiksi. Sähkötutkielman naamailmettä dominoivat puskurin alareunaa kohti siirtyneen, leditähdillä valaistun maskin lisäksi erikoisen näköiset päiväajovalot. Niiden yläpuolella kulkeva täysleveä ledinauha on tuttu monesta muustakin nykyautosta, mutta Stuttgartin merkin kolmisakaraisen tähden mallisia päiväajovaloja ei ole vielä nähty missään muussa Mersussa.

Mercedeksen päämuotoilija Gorden Wagener kertoi brittiläiselle Autocarille, että CLA-tutkielman kaikki valoratkaisut päätyvät lähes sellaisenaan tuotantomalliin. Tämä koskee siis leditähtivalaistun maskin lisäksi tähden mallisia päiväajovaloja sekä samalla kaavalla toteutettuja takavalojen ledigrafiikoita. Etu- ja takapään ”tähtivaloista” tulee Wagenerin mukaan Mersun tulevien sähköautojen ominaispiirre, joka löytyy seuraavan CLA:n lisäksi kolmesta muustakin MMA-perusrakenteen varaan tehtävästä kompaktiluokan uutuusmallista.

Kuva: Mercedes-Benz

Wagenerin mielestä tähden malliset valoelementit ovat kuin sähköauton pakoputket. Koska sellaisia ei akkukäyttöisissä autoissa enää tarvita, asiakkaat voivat kiiltävien putkenpäiden sijasta katsella autojensa valografiikkoja. Mercedes haluaa kuulemma tuoda sähköautoihinsa ikonisia muotoilupiirteitä, joiden joukkoon tähtivalot Gorden Wagenerin mukaan lukeutuvat. Näin Mersut saavat oman identiteetit lukuisten ”kasvottomien” sähköautojen joukossa.

Wagener innostuu jopa vertaamaan tähtimerkin tulevaa designia Chanelin edustamaan luksustyyliin. Tähtivalojen ja muiden uusien design-kikkojen toimivuus käytännössä nähdään vuonna 2025, jolloin mm. Tesla Model 3:n haastava uusi CLA tulee markkinoille ensimmäisenä Stuttgartin tulevien täyssähköisten kompaktimallien katraasta.

Kuva: Mercedes-Benz
LähdeCarscoops

Lue lisää