Merihenkinen Dodge-vani on omistajattarensa silmäterä – peruspakusta näyttelyautoksi kolmessa talvessa

Turun AutoSaloonissa pääsi tutustumaan autoharrastuksen moniin eri muotoihin. Vanien, eli pakettiautojen rakentamisella on Suomessakin pitkät perinteet, jotka ulottuvat 1980-luvun alkuun saakka. Erityisesti jenkkipakut ovat olleet tämän tyylisuunnan harrastajien suosiossa, ja niinpä jenkkiautohallista bongattiin myös yksi vanikulttuurin edustaja. Näytteille oli tuotu Miira Lankisen 1989-mallinen Dodge-paku, jonka virallinen mallinimi on Ram Van B250. Miiran auto edustaa mallisarjan loppupään malleja, koska sama peruskori oli käytössä 1970-luvun alusta vuoteen 1993 asti.

dsc00018

Neitokaisen Dodge haettiin Oulusta vuonna 2010. Peruskuntoinen harmaa vani oli tuotu Suomeen 1980-luvun lopun veronkiertosäädösten mukaisena pakettiautona, ja se oli ollut yhden perheen omistuksessa. Dodge oli kuitenkin seissyt viimeiset viisi vuotta ulkona, joten uudella omistajalla riitti tekemistä sen parissa.

dsc00023

Ulkosäilytys oli tehnyt tehtävänsä auton pelleille, ja ensimmäinen talvi vierähtikin peltihommien parissa. Ovet ja kyljet tehtiin uusiksi, kun ruostevaurioita korjattiin. Peltitöiden jälkeen vuorossa oli maalaus. Lilaa, harmaata ja punaruskeaa yhdistelevä maalipinta syntyi vaniharrastajien keskinäisen yhteistyön tuloksena. Auton omistaja kertoi, että monet ammattimaalarit eivät suostu ottamaan hankalankokoisia pakuja työn alle, mutta onneksi vanipiireistä löytyy automaalauksen saloihin perehtyneitä harrastajia.

dsc00019

Suosittelemme

Koritöiden jälkeen vuorossa oli sisusta. Dodgen normaalisisusta revittiin lähes täysin ulos seuraavana talvena, ja ainoastaan kojetaulu muistuttaa alkuperäisestä autosta. Etupenkitkin on vaihdettu ruskeisiin nahkajakkaroihin ja takaosasto on muutettu itse käsityönä varsin merihenkiseksi kokonaisuudeksi. Lattia sekä oviverhoukset ovat puuta, ja oviin on upotettu hauskana yksityiskohtana kaksi laivan pienoismallia. Merenkulkuteemaa edustavat myös erilaiset majakka-, lyhty- ja köysisomisteet. Perältä löytyy lisäksi oleskelunurkkaus, joka koostuu eräänlaisesta kulmasohvasta ja pöydästä.

dsc00020

Sisustapuuhien jälkeen vaniin askarreltiin lokasuojanlevitykset pellistä kolmantena talvena. Omistaja kertoi, että autoon on mennyt vuosien mittaan rahaa moninkertaisesti sen hankintahinnan verran, vaikka monia töitä on tehty itse. Tekniikan osalta on tullut kuitenkin säästöä, koska Dodgea vauhdittaa edelleen alkuperäinen 3,9-litrainen V6. Luotettavalle kuutoselle ei ole tarvinnut tehdä kuin perushuoltoja auton rakennusaikana. Harrasteautot eivät ole koskaan valmiita, ja niinpä Dodgeenkin on jo suunnitteilla uusi maalaus. Sen värimaailmaa ei kuitenkaan suostuttu vielä paljastamaan.

dsc00022dsc00024

Aihepiirin uusimmat

Uusi VW Tiguan tuotiin julkisuuteen – suosikki-SUV:ssa on nyt kurvikkaammat linjat ja pistokehybridissä parhaimmillaan 100 kilometrin sähköinen toimintasäde

Volkswagen Tiguan on noussut viime vuosina kaikessa hiljaisuudessa valmistajansa myydyimmäksi malliksi yleisen SUV-buumin vanavedessä. Jossakin vaiheessa myös Tiguan muuttuu täyssähköautoksi, mutta sitä ennen on vielä yhden polttomoottoripohjaisen sukupolven vuoro.

Turkin presidentti haluaisi Elon Muskin rakentavan Teslan tehtaan maahansa

Turkki haluaa olla Teslan seuraavan sähköajoneuvotehtaan loppusijoituspaikka, vaikka maa on jo ehtinyt luomaan oman sähköautobrändin.

ELegend EL1 driftaa kuin 1980-luvun B-ryhmän rallitykki – lähes 900 000 euron sähköauton esikuvana palvelee Audin pätkä-Quattro

Pari vuotta sitten julkisuuteen putkahteli luonnoskuvia ELegend EL1 -nimisestä sähköautosta, jonka oli tarkoitus toimia 1980-luvun Audi Sport Quattron modernina tulkintana. Monista vastaavista projekteista ei ole kuultu ensimmäisen lehdistötiedotteen jälkeen enää mitään, mutta ELegendin kohdalla asia on onneksi toisin.

Volkswagen esitteli yli 550-heppaisen sähkösedanin – ID.X Performance uhkaa kuitenkin jäädä pelkäksi tutkielmaksi

GTI-fanit häädettiin Itävallan Wörtherseen rannalta kestävän kehityksen nimissä, mutta Volkswagenin ID-sähkömallien omistajat saavat sentään kokoontua paikallisesti päästöttömästi Sveitsin Locarnossa. Tapaamisen kohokohta valmistajan puolelta oli varsin yllätyksellinen konseptiauto.

Tyyliniekan uusimmat