Mercedes SL saa nokalleen nelisylinterisen koneen – tämä ei ole kuitenkaan ensimmäinen kerta historiassa

Mercedes-Benz esitteli viime syksynä upouuden SL:n, joka on pitkän historiansa aikana ensimmäistä kertaa tähtimerkin sporttidivisioona AMG:n käsialaa. Lanseerausmalleina toimivat V8-koneiset SL 55 ja SL 63, mutta jo lähikuukausina saatavilla on myös nelipyttyinen aloitusversio.

Neloskone luksusluokan roadsterin pellin alla kuulostaa ensi alkuun omalaatuiselta yhdistelmältä, mutta ainakaan teholukemansa osalta Mercedes-AMG:n turbomyllyn ei tarvitse hävetä. Asialle löytyy oikeutuksensa myös historian valossa, koska jo 1950-luvun 190 SL:ää kuljetti 105-heppainen nelisylinterinen moottori. 190 SL toimi edullisempana vaihtoehtona aikansa superautotasoa edustaneelle 300 SL:lle, kunnes nämä kaksi korvattiin yhdellä mallilla, eli pagoda-kattoisella W113:lla.

Upouuden roadsterin aloitusmalli saa puolestaan SL 43 -nimen. Ulkoisesti autoa ei erota veekasilla ryyditetyistä sisaristaan kuin peräpellin neljästä pyöreästä putkenpäästä, ja suorituskykykin lienee useimmille asiakkaille aivan riittävää tasoa. SL 43:n voimanlähteenä palvelee M254-koodilla tunnettu kaksilitrainen turbonelonen, joka löytyy esimerkiksi C 300:n nokalta. Keskiluokan premium-sedanissa tästä moottorista irtoaa miedon hybridijärjestelmän avustamana 258 hevosvoiman huipputeho ja 400 newtonmetrin maksimivääntö, mutta Mercedes-AMG SL:ään tämä ei vielä riitä.

Niinpä myllyä terästetään turboviiveen minimoivalla sähkötoimisella pakokaasuahtimella, joka lainataan AMG:n GT 63 S E Performance -mallista. Sähköinen turboahdin nähdään myöhemmin myös AMG One -hyperautossa sekä myöskin neloskoneella ryyditetyssä C 63:n seuraavassa sukupolvessa. SL 43:n teholukema tulee olemaan vielä vahvistamattomien tietojen mukaan 390 hevosvoimaa, eli vähintään kilpailijoiden kuutoskoneiden tasoa. Mersun tehokkaimmaksi nelisylinteriseksi moottoriksi tällä ei kuitenkaan vielä ylletä, koska jo nykyisessä A 45:ssä on parhaimmillaan 421 heppaa.

Suosittelemme

Tulevan C 63:n voimavarat saatetaan puolestaan kirjataan jopa lähelle 600 hevosvoimaa neloskoneen ja hybridijärjestelmän ansiosta. Uusi C 43 saa puolestaan saman myllyn SL 43:n kanssa, ja myös Mercedes-AMG GT:n seuraavassa sukupolvessa hyödynnetään tätä voimanlähdettä. Synergiaedut ovat tuntuvat, koska GT toimii jatkossa SL:n umpikattoisena sisarmallina.

  • Avainsanat
  • SL

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Dacian SUV-suosikki uudistuu – kolmannen sukupolven Dusteria saa myös hybridinä

Osittain kierrätysmuovista valmistettu Dacia Duster siirtyy kolmanteen sukupolveensa, joka on edeltäjäänsä näyttävämpi ja sähköisempi.

Stellantis on valmis kääntämään takkinsa, jos sähköautojen kysyntä sakkaa

Stellantiksen toimitusjohtaja Carlos Tavares on todennut, että maailman kolmanneksi suurin autonvalmistaja on valmis muuttamaan sähköautostrategiaansa ensi vuoden tärkeiden Yhdysvaltojen ja Euroopan vaalien tulosten perusteella.

Tesla Cybertruckin tuotantomalli esiteltiin vihdoinkin – osa lupauksista jäi kuitenkin täyttymättä

Siitä on kulunut jo neljä vuotta, kun Tesla Cybertruckin tutkielma tuotiin julkisuuteen. Monien viivästysten jälkeen nyt on vihdoinkin tuotantomallin esittelyn vuoro.

Uusi Porsche Panamera esiteltiin – iso luksusauto kallistuu nyt kaarteisiin kuin moottoripyörä

Porsche on jo julkaissut monenlaisia tiisereitä kolmannen sukupolven Panamerasta, ja nyt uutuus tuotiin vihdoinkin julkisuuteen. Panamera ei ole täysin uusi auto, mutta sekä tekniikkaa että ulkonäköä on hiottu kattavasti.

Tyyliniekan uusimmat