Mercedes luopuu farmareista – tilalle kaavaillaan korkealla maavaralla varustettuja sedaneita

Mercedeksen tehtaan omat farmariperinteet alkoivat 1970-luvun loppupuolella lanseeratun 123-korisen T-mallin myötä, ja jo sitä ennen lukuisat koripajat olivat esitelleet tulkintojaan farmariperäisistä Mersuista. Valitettavasti nämäkin perinteet uhrataan lähivuosina sähköautoilun alttarilla.

Saksalainen Automobilwoche tietää kertoa, että Mercedes-Benzin farmarit katoavat kokonaan stuttgartilaismerkin mallistosta vuoteen 2030 mennessä. Kompaktiluokan CLA Shooting Brake poistuu kuulemma näyttämöltä jo vuonna 2025, ja vastikään lanseerattu C-luokan farkku jää myöskin lajinsa viimeiseksi. Pisimpään mallistossa sinnittelee E-sarjan farmari, eli sellainen nähdään ilmeisesti vielä ensi vuonna lanseerattavasta seuraavasta sukupolvesta.

Vuonna 2030 myynnissä on sen sijaan jo seuraavan sukupolven E-luokka tai nykyisen EQE:n seuraaja ilman farmariversiota. Tämänkin ratkaisun syynä on sähköistyminen, koska Mercedeksen on pakko karsia mallivalikoimaansa uusien sähköautojen vaatimien investointien vuoksi. Täysin uusien sähköautojen perusrakenteiden kehittäminen vaatii niin paljon rahaa, että farkut jäävät tässä taistossa lehdellä soittelemaan.

Automobilwochen tietojen mukaan Mercedes miettii parhaillaan vaihtoehtoja farmarin korvikkeeksi käytännöllistä autoa etsiville asiakkaille. Ratkaisu voisi kuulemma olla korkealla maavaralla höystetty sedan. Se ei ainakaan tilojen puolesta kuulosta kovinkaan käytännölliseltä, eli helposti lastattavaa takaluukkua kaipaavat Mersu-asiakkaat joutuvat jatkossa tyytymään katumaasturiin. Crossover-henkinen sedan yhdistäisi kuitenkin SUV:n muut edut perinteiseen korimalliin, ja tällaisen sähköauton muodot kätkisivät myös paremmin lattian alle sijoitetut akut.

Suosittelemme

Lisäksi asiakkaat haluavat kuulemma nykyään muhkean kokoisia autoja, jollaisia SUV-sedaneista epäilemättä tulisi. Esimerkiksi Porsche on kuitenkin päätynyt toisenlaiseen ratkaisuun, kun täyssähköisestä Taycanista on tarjolla peräti kaksi eri farmariversiota. Farmari on edelleen tärkeä erityisesti Euroopan markkinoilla, mutta ilmeisesti Mercedeksen suunnitelmissa siintävätkin rahakkaammat Kiinan markkinat.

LähdeCarscoops

Lue lisää