Mercedes julkaisi ensimmäisen videon uudesta superautostaan – AMG GT R Black Seriesissä on ilmeisesti jopa 720 heppaa

Mercedes-AMG:n kaksipaikkainen GT-mallisarja on ollut myynnissä jo useita vuosia. GT-valikoiman kruunaavaa absoluuttista huippuversiota on kuitenkin saatu odottaa näihin päiviin asti, mutta nyt auto näki vihdoinkin päivänvalon.

”Tavallisten” GT R -mallien yläpuolelle asettuva supertykki on saanut Black Series -nimen, kuten Mercedes-AMG:llä on ollut tapana todellisten erikoismallien suhteen. Täysin naamioimattomasta uutuudesta vuosi jo pari päivää sitten julkisuuteen muutama kuva, ja nyt Mersu julkaisi ensimmäisen virallisen videon Black Seriesistä. Pätkä on tehty yhteistyössä suosittua YouTube kanavaa pitävän Shmee150:n kanssa, joka ”varastaa” auton pienelle testilenkille AMG:n Affalterbachin halleista.

Black Seriesin erityinen status käy ilmi heti kättelyssä myös ulospäin. Pystyrivoilla varustettu ”Panamericana”-maski on kasvanut kokoa, ja se ulottuu nyt lähes puskurin alareunaan asti. Keulailme on kuin GT3-luokan kilpurista, mitä korostetaan vielä kisahenkisellä etuspoilerilla, puskurin kulmien ilmanohjaimilla ja entistä isommilla ilmanpoistoaukoilla höystetyllä konepellillä.

Lokasuojiakin on levitetty, ja osittain mustan takapuskurin alla komeilee massiivinen diffuusori, joka lienee hiilikuitua. Samaa kevytmateriaalia on ilmeisesti käytetty myös auton katossa sekä takaluukun kannessa, mutta huomio kiinnittyy silti ensimmäiseksi hurjan näköiseen takasiipeen. Kaksitasoinen spoileri on kuin suoraan kilpa-autosta repäisty, mikä korostaa Black Seriesin asemaa kesympien GT-mallien ja GT3-luokan tehdaskilpurien välissä.

Tekniikasta Mercedes ei ole kertonut vielä mitään virallisia tietoja. Pitkän konepellin alla murisee todennäköisesti nelilitrainen tuplaturbokasi muiden GT-mallien tavoin, mutta Black Seriesissä koneesta revitään vahvojen huhujen mukaan peräti 720 hevosvoiman huipputeho ja 850 newtonmetrin maksimivääntö. Samat huhut tietävät kertoa auton kierrosajaksi Nürburgringin Nordschleifella kuusi minuuttia ja 58 sekuntia, eli Porsche ja kumppanit saavat olla varuillaan myös radalla.

LähdeCarscoops

Lue lisää