Mercedes joutuu tekemään takaisinkutsun G 65:lle – AMG:n tuunaama maasturi on liian nopea peruutettaessa

Mercedeksen ikoninen G-luokan maasturi ehti olla saman korimallin voimin tuotannossa melkein 40 vuoden ajan, kunnes auto sai vihdoin tänä vuonna täysin uuden seuraajan. Uusi G on pysynyt ulkoisesti lähes ennallaan, mutta auto on entistä leveämpi ja kevyempi. Lisäksi ajomukavuuden pitäisi olla kohentunut huomattavasti, joten auto on asfaltilla paljon entistä lähempänä Mersun henkilöautomalleja. Tästä huolimatta maasto-ominaisuuksienkin luvataan olevan vähintään ennallaan.

Ensimmäisen korimallin G-luokka kehittyi uransa aikana karusta työkalusta luksusluokan statustuotteeksi, jonka pellin alla nähtiin myös melkoisia voimanpesiä. Mersun tehdasvirittäjä tarjosi G-luokasta tuplaturbokasilla ryyditettyä G 63:a, jonka tuottamat yli 570 heppaa saivat alun perin maastoon kehitetyt alustarakenteet jo äärirajoilleen. Tämäkään mylly ei kuitenkaan riittänyt kaikille, vaan saatavilla oli myös tupla-ahdetulla V12:lla ryyditetty G 65.

Siitä irtosi jo 621 hevosvoiman huipputeho ja yli 990 newtonmetrin maksimivääntö, joiden voimin kantikas maasturi lähti lähes lentoon ainakin suoralla tiellä. Yli 2800 kilon painoinen auto kiihtyi tuplaturbo-V12:n ansiosta vain 5,1 sekunnissa nollasta sataan, mutta huippunopeus oli pakko rajoittaa elektronisesti 230 km/h:n lukemaan. Tätä kovemmissa vauhdeissa auto olisi voinut olla jo vaarallisen epävakaa, joten Autobahnien huippunopeusmittelöt oli pakko jättää muiden AMG:eiden heiniksi.

Nyt Mercedes-Benz joutuu tekemään G 65:lle USA:ssa takaisinkutsun, koska auto on kuulemma liian nopea peruutettaessa. Yhdysvaltojen liikenneturvallisuusvirasto NHTSA on havainnut, että G-luokan huippuversioissa saattaa olla vääränlainen peruutusvaihteen softa, joka ei rajoita nopeutta tarpeeksi. Jos autolla tekee äkillisiä ohjausliikkeitä yli 25 km/h:n nopeudessa, riskinä on maasturin muuttuminen epävakaaksi ja pahimmassa tapauksessa jopa kaatuminen.

Suosittelemme

Mersu joutuu nyt asentamaan G 65:iin peruutusvaihteen nopeutta entistä paremmin rajoittavan softan, mutta kovin montaa autoa operaatio ei koske Jenkeissäkään. Yli 200 000 dollarin hintainen supermaasturi on Atlantin toisellakin puolella sen verran harvinainen näky, että takaisinkutsu koskee ainoastaan 20 autoa. Uudesta G-luokasta ei ole muuten esitelty vielä lainkaan V12-koneista versiota, ja 12-mukinen kone saattaa jatkossa jäädä ainoastaan luksusbrändi Maybachin yksinoikeudeksi.

LähdeCarscoops

Aihepiirin uusimmat

Stellantis on valmis kääntämään takkinsa, jos sähköautojen kysyntä sakkaa

Stellantiksen toimitusjohtaja Carlos Tavares on todennut, että maailman kolmanneksi suurin autonvalmistaja on valmis muuttamaan sähköautostrategiaansa ensi vuoden tärkeiden Yhdysvaltojen ja Euroopan vaalien tulosten perusteella.

Tesla Cybertruckin tuotantomalli esiteltiin vihdoinkin – osa lupauksista jäi kuitenkin täyttymättä

Siitä on kulunut jo neljä vuotta, kun Tesla Cybertruckin tutkielma tuotiin julkisuuteen. Monien viivästysten jälkeen nyt on vihdoinkin tuotantomallin esittelyn vuoro.

Uusi Porsche Panamera esiteltiin – iso luksusauto kallistuu nyt kaarteisiin kuin moottoripyörä

Porsche on jo julkaissut monenlaisia tiisereitä kolmannen sukupolven Panamerasta, ja nyt uutuus tuotiin vihdoinkin julkisuuteen. Panamera ei ole täysin uusi auto, mutta sekä tekniikkaa että ulkonäköä on hiottu kattavasti.

Maailman suurin autonvalmistaja kamppailee yhä vaikeuksien kanssa

”Emme ole enää kilpailukykyisiä”, on Volkswagenin toimitusjohtajan viesti, kun yhtiö vähentää henkilöstöä osana 10 miljardin euron säästökuuria.

Tyyliniekan uusimmat