Mercedes-EQ EQE SUV ja kumppanit ovat pian historiaa – Mersu siirtyy perinteisiin mallinimiin myös sähköautoissaan

Sähköautojen aikakausi on tuonut markkinoille melko käsittämättömältä kuulostavia nimihirviöitä. Pahimmasta päästä ovat esimerkiksi Toyota bZ4X, Citroen ë-C4 X ja Mercedes-EQ EQE SUV, mutta ainakin Stuttgartissa on tultu järkiinsä.

Saksalainen talouslehti Handelsblatt tietää nimittäin kertoa, että EQ-nimet putoavat sähkö-Mersuista pois jo lähitulevaisuudessa. Toiminta ei ainakaan ensi kuulemalta vaikuta kovin pitkäjänteiseltä, koska Mercedes otti EQ-nimen käyttöön sähköautojen alabrändinä vuonna 2016 ja ensimmäinen EQ-brändätty malli tuli myyntiin vuonna 2019.

Kuva: Mercedes-Benz

Toisaalta täytyy muistaa, että automaailman kehitys on viime vuosina ollut ennennäkemättömän nopeaa, kun yhä useammat valmistajat ovat siirtymässä joko kokonaan tai osittain sähköautoihin. Niinpä Mersullakaan ei ole enää käyttöä erilliselle alabrändille, kun suurin osa sen mallistosta koostuu jo muutaman vuoden päästä sähköautoista.

Mallinimimuutoksen lopullinen ajoitus on vielä auki, mutta Handelsblattin tietojen mukaan aikaisin ajankohta olisi jo ensi vuonna. Uusi nimeämislogiikka on tarkoitus ottaa käyttöön viimeistään siinä vaiheessa, kun sähköautojen myynti ylittää bensa- ja dieselkäyttöisten autojen myyntilukemat. Muutoksen ensimmäinen airut voisi olla ensi vuonna myyntiin tuleva G-luokan täyssähköinen versio, joka saisikin jonkin muun nimen kuin aiemmin povailtu Mercedes-EQ EQG.

Kuva: Mercedes-Benz

Mercedes aikoo lanseerata ensi vuonna myös upouuden MMA-nimisen perusrakenteen, joka on tehty ennen kaikkea sähköautoihin, mutta myös bensa- ja dieselmoottoreiden sovittaminen siihen on mahdollista. Jatkossa samalla mallinimellä voitaisiinkin todennäköisesti myydä eri käyttövoimavaihtoehdoilla varustettuja versioita samasta perusautosta. Mercedes-Benz ei kuitenkaan heitä EQ-nimeä kokonaan roskakoriin, vaan sitä aiotaan tulevaisuudessakin hyödyntää esimerkiksi latausasemien ja palvelujen teknologiabrändinä.

Nimimuutoksen myötä Mersun mallistoa aiotaan selkeyttää asiakkaiden suuntaan. C-, E- ja S-luokan kaltaiset perinteiset mallinimet ovat edelleen paljon tunnetumpia kuin EQ-sarjan nimihirviöt, joten sähköautojen tuominen osaksi perinteisesti nimettyä mallistoa on varmasti fiksu veto. Vähemmän fiksua oli sen sijaan lanseerata vielä aivan äskettäin uusia sähkömalleja EQ-sarjan kryptisillä nimillä, joten millä nimellä esimerkiksi uunituore Mercedes-EQ EQE SUV tunnetaan jatkossa?

Kuva: Mercedes-Benz

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Tältä näyttää maailman kevein Toyota Land Cruiser 70

Kuvassa ei ole maailman vahvimmat miehet, vaan klassisen maastoauton uutuusmallin yksityiskohtainen ja täysikokoinen versio, joka on taitavasti valmistettu styroksista.

Toyota esitteli pienen sähkö-SUV:n konseptin – Volvo EX30:n kilpailija tulee myyntiin jo ensi vuonna

Toyota järjesti Brysselissä Euroopan markkinoille suunnatun tilaisuuden, jossa tuotiin ensimmäistä kertaa julkisuuteen vanhan mantereen asiakkaiden makuhermoon iskevä pieni sähkö-SUV. Tällä hetkellä kyse on vielä tutkielmasta, mutta autoa voidaan odottaa myyntiin jo ensi vuonna.

Vihdoinkin uusi Lancia – täyssähköinen Ypsilon esitellään helmikuussa

Lancialla on hieno historia, mutta viime vuodet ovat olleet melkoista tuskien taivalta perinteikkäälle italialaismerkille. Lancia on myynyt ainoastaan Italiassa pahasti ikääntymään päässyttä Ypsilonia, mutta tilanteeseen on luvassa helpotusta jo pikapuoliin.

Uusi Daihatsu Taft haluaa haastaa jälleen Suzuki Jimnyn maastossa

Daihatsu Taft on jääny Suomessa toistaiseksi aika vieraaksi automalliksi, mutta kyseessä on alkujaan täälläkin paremmin tunnetun Suzuki Jimnyn kilpailija.

Tyyliniekan uusimmat