Mercedes-Benz liikkeelle turvallisemman tieliikenteen puolesta

Mercedes-Benzin turvallisuusfilosofia on estää innovatiivisin teknisten ratkaisujen avulla tieliikenne-onnettomuuksia ja lieventää niiden vaikutuksia sekä huolehtia kokonaisvaltaisesti tiellä liikkujien turvallisuudesta.

Suomessa Mercedes-Benz on liittynyt liikenneturvallisuutta parantavaan ennalta ehkäisevään työhön mukaan. Mercedes-Benz henkilöautot ovat autourheilun kotimaisen kattojärjestön AKK Motorsportin vuoden 2013 alussa käynnistyneen valtakunnallisen Turvassa Tiellä – tieliikenneturvallisuusohjelma n uusi yhteistyökumppani.

Turvassa Tiellä -ohjelma on osa autourheilun kansainvälisen kattojärjestön FIA:n Action for Road Safety -aloitetta, jonka globaali tavoite on YK:n Decade of Action (2011-2020) ohjelman mukaisesti säästää viisi miljoonaa ihmishenkeä ja pysäyttää liikenteessä vammautuneiden määrän kasvu vuoteen 2020 mennessä.

Turvallisempi liikenne syntyy yhdessä tekemällä

AKK-Motorsportin puheenjohtaja Juhani Pakarin kertoo, että liitto aloitti FIA:n Action for Road Safety -kampanjan myötä tekemään vahvasti liikenneturvallisuustyötä Turvassa Tiellä -nimen alla Suomessa jo yli kuusi vuotta sitten.

– Koemme, että meillä Suomessa on parhaat mahdollisuudet vaikuttaa erityisesti nuorien käyttäytymiseen kuin myös heidän asenteisiin liikenteessä. Ohjelmaan on koulutettuja kouluttajia Suomessa yli sata henkilöä.

– Teemme työtä hyvässä yhteistyössä Poliisin, koulujen sekä myös autokoululiiton kanssa. Autourheilijoilla on vahva asema jakaa asennekasvatusta nuorille. Kyseessä on pitkäjänteinen työ, jota kehitetään ja laajennetaan vuosi vuodelta.

Suosittelemme

Pakari muistuttaa, että suomalaisilla on vauhti verissä.  On äärimmäisen tärkeää, että vauhdin hurma ja mahdollisten kilpailuhalujen täyttäminen tapahtuu suljetuissa ja huolellisesti organisoiduissa turvallisissa olosuhteissa.

– Tärkeän turvallisuustyön tekeminen ei olisi mitenkään mahdollista ilman vahvoja kumppaneita. Olemme äärimmäisen tyytyväisiä Mercedes-Benz yhteistyösopimuksesta. Koemme, että liikenneturvallisuustyö yhdessä yhden maailman turvallisimpien autojen valmistajan edustajan kanssa on erittäin hedelmällistä.

Veho henkilöautojen johtaja Petri Aarnio toteaa, että Mercedes-Benz haluaa olla toteuttamassa merkin turvallisuusfilosofiaa ja olla mukana lisäämässä tietoa ja taitoa liikenneturvallisuudesta nuorille sekä koko kansalle konkreettisella tavalla.

– Haluamme vaikuttaa nuorten asenteisiin liikenteessä ja tätä kautta vähentää nuorten liikennekuolemia. Kysymyksessä on Suomen vaikuttavin ja pitkäjänteisin nuorille suunnattu liikenneturvallisuuskokonaisuu s, jota haluamme voimakkaasti edistää yhdessä liikenneturvallisuuden ammattilaisten kanssa.

– Mercedes-Benz toi ensimmäisenä autonvalmistajana lukkiintumattomat ABS-jarrut markkinoille jo vuonna 1978 Mercedes-Benz S-sarjassa. Olemme siitä lähtien olleet edelläkävijä turvallisuusvarusteiden ja -rakenteiden saralla. Näin on luonnollista, että haluamme myös Turvassa Tiellä-kampanjan yhteistyökumppani. Turvallisuus syntyy kuitenkin lopulta aina asenteesta. Paraskaan turvatekniikka ei voi estää onnettomuutta, jos kuljettaja on liikkeellä väärällä asenteella, Petri Aarnio sanoo.

Turvassa Tiellä -kouluttajat kutsusta paikalle

Turvassa Tiellä -ohjelman kouluttajat kiertävät kutsusta Suomen yläkouluissa ja 2. asteen oppilaitoksissa kertomassa, miten olla turvassa tiellä. Viime vuoden aikana kampanja tavoitti kouluvierailujen yhteydessä 6008 oppilasta ja eri tapahtumissa kouluttajat tavoittivat yli 121 000 kontaktia.

Kampanja näkyy valtakunnallisissa yleisötapahtumissa sekä paikallisissa tempauksissa, jossa kouluttajat ja kummiurheilijat käyvät puhumassa liikenneturvallisuuden puolesta. Kampanjan avulla pyritään tuomaan myös nuorten ääni liikenteestä kuuluviin, jotta se kantautuisi aina päättäjille asti.

Turvassa Tiellä -ohjelman kummeina toimivat muun muassa ampumahiihdon maailmancupin voittaja Kaisa Mäkäräinen, jääkiekkoilija Miro Heiskanen, Vuoden urheilija ja viisinkertainen paralympiavoittaja Leo-Pekka Tähti, jalkapalloilija Mikael Forssell sekä formula ykkösten kaksinkertainen maailmanmestari Mika Häkkinen ja Suomen MM-rallivoittaja Esapekka Lappi.

Mercedes-Benz edistämässä myös tyttöjen ja naisten asemaa autourheilussa

Mercedes-Benz on kesästä lähtien mukana myös kansainvälisen Autoliitto FIA:n ja EU:n Erasmus+ lanseeraamassa The Girls On Track -ohjelmassa. Kaksivuotisen hankkeen tavoitteena on edistää tyttöjen ja naisten asemaa autourheilussa sekä madaltaa naisten kynnystä autourheilun aloittamiseen. Mukana on Suomen lajiliiton AKK-Motorsport ry:n ohella kaikkiaan kahdeksan Euroopan maata.

Mercedes-Benzin She´s Mercedes -lähettilään Susie Wolffin esimerkin mukaan nainen on tasavertainen kilpailija autourheilussa. Girls on Track -tapahtumissa 13–18-vuotiaat tytöt pääsevät ajamaan kilpaa kartingslalomia, josta jokaisen maan kolme parasta ajajaa pääsee Euroopan finaaliin Le Mansiin ja parhaat tästäkin vielä eteenpäin valmennusohjelmaan. Valituista kolmesta kuljettajasta vain kahdella saa olla kilpailulisenssi. Koko hankkeen aikana tehdään lisäksi laaja tutkimus tyttöjen asemasta autourheilussa.

AKK Motorsportin organisoima kesän toinen tyttöjen ajotapahtuma järjestetään torstaina 23. elokuuta Hämeenlinnassa.

Aihepiirin uusimmat

Stellantis on valmis kääntämään takkinsa, jos sähköautojen kysyntä sakkaa

Stellantiksen toimitusjohtaja Carlos Tavares on todennut, että maailman kolmanneksi suurin autonvalmistaja on valmis muuttamaan sähköautostrategiaansa ensi vuoden tärkeiden Yhdysvaltojen ja Euroopan vaalien tulosten perusteella.

Tesla Cybertruckin tuotantomalli esiteltiin vihdoinkin – osa lupauksista jäi kuitenkin täyttymättä

Siitä on kulunut jo neljä vuotta, kun Tesla Cybertruckin tutkielma tuotiin julkisuuteen. Monien viivästysten jälkeen nyt on vihdoinkin tuotantomallin esittelyn vuoro.

Uusi Porsche Panamera esiteltiin – iso luksusauto kallistuu nyt kaarteisiin kuin moottoripyörä

Porsche on jo julkaissut monenlaisia tiisereitä kolmannen sukupolven Panamerasta, ja nyt uutuus tuotiin vihdoinkin julkisuuteen. Panamera ei ole täysin uusi auto, mutta sekä tekniikkaa että ulkonäköä on hiottu kattavasti.

Maailman suurin autonvalmistaja kamppailee yhä vaikeuksien kanssa

”Emme ole enää kilpailukykyisiä”, on Volkswagenin toimitusjohtajan viesti, kun yhtiö vähentää henkilöstöä osana 10 miljardin euron säästökuuria.

Tyyliniekan uusimmat