Mazdan suunnitelmat konkretisoituvat – suora kuutonen vauhdittaa pian merkin arvokkaampia malleja

Mazdaa on välillä pidetty eräänlaisena Japanin BMW:nä, ja pian tälle väitteelle on entistä enemmän katetta. Japanilaismerkki tarjoaa nimittäin vajaan kahden vuoden päästä suoralla kuutosella ryyditettyjä malleja.

Niistä on liikkunut huhuja jo pitkään, mutta nyt asiasta saatiin ensimmäinen konkreettinen todiste. Mazda paljasti nimittäin tämän vuoden kolmannen kvartaalin talouslukujen julkaisemisen yhteydessä kuvan, jossa komeilee sekä tulevan kuutoskoneen lohko että kokonainen moottori. Kokoeron havainnollistamiseksi kuutosten väliin on sijoitettu Mazdan hybriditekniikalla varustettu neloskone.

Japanilaiset ovat kehittäneet kuusipyttyistä voimanlähdettään ainakin jo toukokuusta 2019 lähtien. Moottorista on odotettavissa sekä bensa-, diesel- että muuttuvalla puristussuhteella varustettuja Skyactiv-X-versioita. Lisäksi pistokehybridi ja 48 voltin sähköjärjestelmällä höystetty mieto hybridi täydentävät mahdollisesti valikoimaa. Kuutoskoneen patenttikuvat vuosivat nettiin tämän vuoden helmikuussa, ja nyt myllyn asennussuuntakin vahvistettiin virallisesti. Kuutonen on nokalla luonnollisesti pitkittäin, ja voima välitetään tämän hetken tiedon mukaan kaikille neljälle pyörälle.

Moottoria odotetaan myyntiin vuoden 2022 aikana, ja ensimmäinen käyttökohde on todennäköisesti tuolloin debytoiva seuraavan sukupolven Mazda6. Sporttisen sedanin huippumallien keulalla teholukema voi ylittää jopa 350 hevosvoiman rajapyykin. Myös pelkästään takavetoisia versioita saattaa olla tulossa erityisen urheilullista ajokokemusta etsiville asiakkaille, jotka ovat tähän asti päätyneet esimerkiksi BMW:n rattiin.

Suosittelemme

Suora kuutonen on osa Mazdan pyrkimystä nousta premium-merkkien joukkoon. Mazda6 ei varmasti jää kuusimukisen pannun ainoaksi käyttökohteeksi, vaan voimanlähde nähdään hyvin todennäköisesti japanilaisvalmistajan katumaastureissakin. Jotkut odottavat Mazdalta myös kuutosella ryyditettyä uutta urheiluautoa wankelmoottoristen RX-mallien manttelinperijäksi, mutta tällaisen auton tuotantomahdollisuudet jäävät vielä nähtäväksi.

LähdeCarscoops

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Tappaja-auto Christine esitteli korinsa muotoja Järvenpään Autoshowssa

Viime viikonloppuna nähtiin murhanhimoinen siipikaunotar jenkkiautopainotteisessa autonäyttelyssä, jossa paikalla oli myös muita tunnettuja elokuva-autoja.

Pieni voi olla kaunista – Järvenpään Auto Show päätti tasokkaasti harrastekauden

Vielä ennen koronavuosia monen autoharrastajan kausi päättyi syys-lokakuun vaihteessa Lahdessa järjestetyn Jenkkiautonäyttelyn ja X-treme Car Show’n merkeissä. Koronatauon jälkeen Jenkkiautonäyttely pidettiin pienimuotoisemmissa puitteissa Järvenpään Aino Areenalla, ja tänä vuonna jatkettiin samalla paikalla.

Toyotan taskuraketti saa lisää tehoa ja valinnaisen automaattivaihteiston – faceliftatun GR Yariksen esittelyä odotetaan jo lähikuukausina

Toyotan maine on varsin kaukana ajajan autosta, vaikka japanilaismerkin valikoimaan on vuosien saatossa kuulunut myös hienoja sporttimalleja. Viime vuosina Toyotan imago on autoentusiastien keskuudessa kohonnut erityisesti GR Yariksen ansiosta, joka on yksi nykyajan hauskimpia hot hatcheja.

EU höllentää polttomoottoriautoja koskevaa Euro 7 -päästösääntöään

Eurooppalaiset ministerit sopivat lieventävänsä ”likaisia autoja” koskevaa ehdotustaan, joskin rengas- ja jarrupäästöt otetaan edelleen käyttöön.

Tyyliniekan uusimmat