Maseratin uusi GranTurismo on edelleen tyylikäs

Italialaisen luksusbrändin tyylikäs GT näyttää voittajalta kaikissa väreissä.

Vuoden 2023 Maserati GranTurismo on automallin ensimmäinen uusi sukupolvi 16 vuoteen, joten odottavan aika on ollut pitkä. Onneksi pyörää ei ole tässä tapauksessa lähdetty keksimään uudestaan, sillä GranTurismo säilyttää edeltäjänsä silmää miellyttävän ulkonäön. Maserati on nyt myös julkaissut autostaan valtaisan kuvagallerian esitelläkseen sitä kaikessa loistossaan. Resepti on toimiva, sillä näin saadaan kaikkien ruokahalu kasvamaan, ennen kuin auto saapuu asiakkaiden saataville myöhemmin tänä vuonna.

Blu Nobilen, Giallo Corsen ja Rosso GranTurismon kaltaisilla väreillä tilattavan auton klassisen kaunis tyyli eroaa edeltäjästään, mutta on silti riittävän tuttu, jotta se silti tunnistettaisiin välittömästi GranTurismoksi. Varsinkin syvänpunaisena hehkuen auto herää eloon, ja sen onnistuneesti muotoillut koripaneelit pääsevät täysiin oikeuksiinsa.

Suosittelemme

Toisin kuin edeltäjänsä, jonka voimanlähteenä oli Ferrari-peräinen V8, uusi GranTurismo käyttää viritettyä versiota Maseratin MC20-superauto “Nettunon” 3.0-litran kaksoisturbo V6-moottorista. Vähiten tehokkaassa muodossaan moottori kehittää sinänsä terveet 483 heppaa ja 600 Nm vääntöä, mutta siitä voidaan repiä Trofeo-mallissa irti jopa 542 hevosvoimaa ja 650 Nm. Tämän lisäksi Maserati tarjoaa myös täyssähköisen Folgore-nimisen version GranTurismosta, jonka kolme sähkömoottoria tuottavat 751 reipasjalkaista hevosta, sekä huikean 1 350 Nm vääntömomentin.

Yhdysvalloissa vuoden 2023 GranTurismolle kertyy hintaa halvimmillaan Modenan perusmallista 174 000 dollaria, ja nousee sitten korkean suorituskyvyn Trofeosta 205 000 taalaan. Euroopan markkinoilla vastaavat mallit alkavat 181 200 eurosta ja 226 200 eurosta. Kummallekaan markkina-alueelle ei ole vielä julkistettu sähköisen Folgore-mallin hintaa. Ottaen huomioon sen valtavan suorituskykyeron jopa Trofeoon verrattuna, sekä sähköauton kehittämiseen liittyvät lisäkustannukset, odotamme sen olevan huomattavasti kalliimman verrattuna sen polttomoottorikäyttöisiin kollegoihinsa.

LähdeCarscoops

Lue lisää