Maseratin uusi GranTurismo on edelleen tyylikäs

Italialaisen luksusbrändin tyylikäs GT näyttää voittajalta kaikissa väreissä.

Vuoden 2023 Maserati GranTurismo on automallin ensimmäinen uusi sukupolvi 16 vuoteen, joten odottavan aika on ollut pitkä. Onneksi pyörää ei ole tässä tapauksessa lähdetty keksimään uudestaan, sillä GranTurismo säilyttää edeltäjänsä silmää miellyttävän ulkonäön. Maserati on nyt myös julkaissut autostaan valtaisan kuvagallerian esitelläkseen sitä kaikessa loistossaan. Resepti on toimiva, sillä näin saadaan kaikkien ruokahalu kasvamaan, ennen kuin auto saapuu asiakkaiden saataville myöhemmin tänä vuonna.

Blu Nobilen, Giallo Corsen ja Rosso GranTurismon kaltaisilla väreillä tilattavan auton klassisen kaunis tyyli eroaa edeltäjästään, mutta on silti riittävän tuttu, jotta se silti tunnistettaisiin välittömästi GranTurismoksi. Varsinkin syvänpunaisena hehkuen auto herää eloon, ja sen onnistuneesti muotoillut koripaneelit pääsevät täysiin oikeuksiinsa.

Suosittelemme

Toisin kuin edeltäjänsä, jonka voimanlähteenä oli Ferrari-peräinen V8, uusi GranTurismo käyttää viritettyä versiota Maseratin MC20-superauto “Nettunon” 3.0-litran kaksoisturbo V6-moottorista. Vähiten tehokkaassa muodossaan moottori kehittää sinänsä terveet 483 heppaa ja 600 Nm vääntöä, mutta siitä voidaan repiä Trofeo-mallissa irti jopa 542 hevosvoimaa ja 650 Nm. Tämän lisäksi Maserati tarjoaa myös täyssähköisen Folgore-nimisen version GranTurismosta, jonka kolme sähkömoottoria tuottavat 751 reipasjalkaista hevosta, sekä huikean 1 350 Nm vääntömomentin.

Yhdysvalloissa vuoden 2023 GranTurismolle kertyy hintaa halvimmillaan Modenan perusmallista 174 000 dollaria, ja nousee sitten korkean suorituskyvyn Trofeosta 205 000 taalaan. Euroopan markkinoilla vastaavat mallit alkavat 181 200 eurosta ja 226 200 eurosta. Kummallekaan markkina-alueelle ei ole vielä julkistettu sähköisen Folgore-mallin hintaa. Ottaen huomioon sen valtavan suorituskykyeron jopa Trofeoon verrattuna, sekä sähköauton kehittämiseen liittyvät lisäkustannukset, odotamme sen olevan huomattavasti kalliimman verrattuna sen polttomoottorikäyttöisiin kollegoihinsa.

LähdeCarscoops

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Stellantis on valmis kääntämään takkinsa, jos sähköautojen kysyntä sakkaa

Stellantiksen toimitusjohtaja Carlos Tavares on todennut, että maailman kolmanneksi suurin autonvalmistaja on valmis muuttamaan sähköautostrategiaansa ensi vuoden tärkeiden Yhdysvaltojen ja Euroopan vaalien tulosten perusteella.

Tesla Cybertruckin tuotantomalli esiteltiin vihdoinkin – osa lupauksista jäi kuitenkin täyttymättä

Siitä on kulunut jo neljä vuotta, kun Tesla Cybertruckin tutkielma tuotiin julkisuuteen. Monien viivästysten jälkeen nyt on vihdoinkin tuotantomallin esittelyn vuoro.

Uusi Porsche Panamera esiteltiin – iso luksusauto kallistuu nyt kaarteisiin kuin moottoripyörä

Porsche on jo julkaissut monenlaisia tiisereitä kolmannen sukupolven Panamerasta, ja nyt uutuus tuotiin vihdoinkin julkisuuteen. Panamera ei ole täysin uusi auto, mutta sekä tekniikkaa että ulkonäköä on hiottu kattavasti.

Maailman suurin autonvalmistaja kamppailee yhä vaikeuksien kanssa

”Emme ole enää kilpailukykyisiä”, on Volkswagenin toimitusjohtajan viesti, kun yhtiö vähentää henkilöstöä osana 10 miljardin euron säästökuuria.

Tyyliniekan uusimmat