Maseratin superauton avoversio esitellään ensi vuonna – MC20 Spyder tuotiin jo julkisuuteen naamioteipin peittämänä

Maserati palasi keskimoottoristen superautojen markkinoille juuri myyntiin saadun MC20:n myötä. Seuraavaksi vuorossa on samalta pohjalta tehty avomalli, josta julkaistiin jo ensimmäiset viralliset kuvat.

Maseratin perinteiden mukaan hyvin todennäköisesti Spyderiksi ristittävä uutuus saa yhden kovan kilpailijan omasta konsernista, koska Ferrari on myöskin valmistelemassa avoversiota tuplaturbo-V6:lla ryyditetystä 296 GTB:stä. Lisäksi Maranellon merkillä on tarjolla pykälää arvokkaampi F8 Spider, jonka suorana kilpailijana toimii esimerkiksi Lamborghini Huracán EVO Spyder, joten keskimoottorisista ja avokattoisista italialaissuperautoista ei ole todellakaan pulaa.

Maseratin valttina tässä kilpailutilanteessa toimii ainakin Ferraria hieman edullisempi hinta, ja myös muotoilun osalta MC20 on miellyttävän puhdaslinjainen. Avoversio esiintyy nyt julkaistuissa tehtaan kuvissa vielä sinivalkoisen naamioteipin peitossa, mutta kovin suuria muutoksia umpimalliin verrattuna ei ole luvassa. Tähän vaikuttaa myös se, että katto vaikuttaisi olevan edellä mainitun F8 Spiderin ja esimerkiksi McLaren 600LT:n tavoin metallia Maseratin aiemmin suosiman kangaskaton sijasta.

Se jää vielä nähtäväksi, kuinka paljon taittuva kovakatto lisää MC20:n massaa umpimallin 1475 kilon lukemaan verrattuna. Teho-painosuhde on silti kunnossa, koska Spyderiakin vauhdittaa 630 hevosvoiman huipputehon tuottava ”Nettuno”-V6 kahdellla turbolla terästettynä. Umpiversiosta on myöhemmin tulossa myös täyssähköinen malli, joten sellainen nähtäneen myöhemmin Spyderistakin.

Suosittelemme

MC20 Spyder tuodaan koko komeudessaan julkisuuteen jossakin vaiheessa ensi vuotta. Maseratilla riittää kiireitä tulevina kuukausina, koska keskimoottorisen avosuperauton lisäksi vuoden 2022 uutuuksiin kuuluvat Levanten alapuolelle sijoittuva Grecale-katumaasturi sekä klassista linjaa edustavat GranTurismo GT ja GranCabrio. Pandemian ja sirupulan vuoksi Grecalen lanseerausta piti jo siirtää muutamalla kuukaudella ensi vuoden puolelle, joten toivottavasti loput uutuudet päästään esittelemään alkuperäisen aikataulun mukaisesti.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Tältä näyttää maailman kevein Toyota Land Cruiser 70

Kuvassa ei ole maailman vahvimmat miehet, vaan klassisen maastoauton uutuusmallin yksityiskohtainen ja täysikokoinen versio, joka on taitavasti valmistettu styroksista.

Toyota esitteli pienen sähkö-SUV:n konseptin – Volvo EX30:n kilpailija tulee myyntiin jo ensi vuonna

Toyota järjesti Brysselissä Euroopan markkinoille suunnatun tilaisuuden, jossa tuotiin ensimmäistä kertaa julkisuuteen vanhan mantereen asiakkaiden makuhermoon iskevä pieni sähkö-SUV. Tällä hetkellä kyse on vielä tutkielmasta, mutta autoa voidaan odottaa myyntiin jo ensi vuonna.

Vihdoinkin uusi Lancia – täyssähköinen Ypsilon esitellään helmikuussa

Lancialla on hieno historia, mutta viime vuodet ovat olleet melkoista tuskien taivalta perinteikkäälle italialaismerkille. Lancia on myynyt ainoastaan Italiassa pahasti ikääntymään päässyttä Ypsilonia, mutta tilanteeseen on luvassa helpotusta jo pikapuoliin.

Uusi Daihatsu Taft haluaa haastaa jälleen Suzuki Jimnyn maastossa

Daihatsu Taft on jääny Suomessa toistaiseksi aika vieraaksi automalliksi, mutta kyseessä on alkujaan täälläkin paremmin tunnetun Suzuki Jimnyn kilpailija.

Tyyliniekan uusimmat