Maseratin pienin SUV saa tehoversion – tulevan Grecalen mallivalikoima kruunataan Trofeolla

Maserati on ennakkoheruttanut jo pitkään tulevaa aloitusmalliaan erilaisten tiisereiden ja virallisten naamiokuvien myötä. Grecale-nimen saavaa katumaasturia ei ole vieläkään esitelty, mutta auton tehoversion tulo vahvistettiin jo virallisesti.

The Drive -niminen julkaisu pääsi jututtamaan muutaman viikon takaisella Monterey Car Weekillä Maseratin Pohjois-Amerikan toimintoja johtavaa William Pefferiä. Hän kertoi, että Levante-isoveljeään kompaktimpi SUV eroaa kilpailijoistaan monin eri tavoin. Auto on kuulemma ensiksikin hauska ajaa, ja lisäksi Grecalesta tulevat tarjolle GT-, Modena- ja Trofeo-nimiset versiot.

Italialaismerkki haluaa Pefferin mukaan toimia johdonmukaisesti mallivalikoimansa suhteen, minkä vuoksi myös tulevasta kompaktimmasta katumaasturista kehitetään kolme eri versiota. Komealta kalskahtavista nimistä huolimatta GT:n tai Modenan tekniikka lienee varsin maanläheistä. Grecale tehdään nimittäin samalle Giorgio-pohjalevylle Alfa Romeo Stelvion kanssa, joten ainakin aloitusmallia vauhdittanee kaksilitrainen turbonelonen.

Vielä muutama vuosi sitten nelimukinen voimanlähde olisi ollut suoranainen pyhäinhäväistys Maseratin pellin alla, mutta nykyään Ghibli-sedanin perusversiossakin käytetään neloskonetta 48 voltin sähköjärjestelmällä toteutetun miedon hybridijärjestelmän parina. Ghiblin teholukema on 330 hevosvoimaa, eli potkua on noin 50 heppaa enemmän kuin vielä ilman sähköapua liikkuvassa Stelviossa.

Suosittelemme

Neloskone löytynee siis joko GT- tai Modena-versiosta, mutta Trofeon voimanlähde on vielä suurempi kysymysmerkki. Ghiblin, Levanten ja Quattroporten pohjalta tehtyjä nykyisiä Trofeo-malleja vauhdittaa tupla-ahdettu 3,8-litrainen V8, joka tuottaa noin 580 hevosvoimaa ja 730 newtonmetrin maksimiväännön. Pienempään Grecaleen todennäköisempi vaihtoehto on kuitenkin Alfa Romeo Giulia ja Stelvio Quadrifogliosta tuttu 2,9-litrainen tuplaturbo-V6, josta irtoaa Alfoissa reilut 500 heppaa.

LähdeCarscoops

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Aitoja muskelijenkkejä tulee vielä kerran Eurooppaan – Dodge laivaa Atlantin tälle puolelle 55 Swinger-Challengeria ja -Chargeria

Dodgenkin tulevaisuus on sähköinen, mutta sitä odotellessa muskeliautoistaan tunnettu merkki on lanseerannut markkinoille koko liudan ”Last Call” -erikoisversioita viimeisistä V8-malleistaan. Niitä saadaan myös Eurooppaan pienenpienen erän verran.

Mersun sähköautot saavat “johtotähdet” myös päiväajovaloihin – mallina toimii äskettäin esitelty CLA-konsepti

Mercedes-Benzin EQ-brändättyjen sähköautojen muotoilu ei ole ollut kovin mieleenpainuvaa, koska hieman mitäänsanomattomilla pehmeänpyöreillä linjoilla on pyritty ennen kaikkea pieneen ilmanvastukseen. Jatkossa tiedossa on kuitenkin omaleimaisempaa designia.

Yhden perheen omistama huippuhieno 1967 Pontiac GTO on muskeliautojen aatelia

Jotkut voisivat kutsua tätä autoa jo ylientisöidyksi, mutta voiko 57-vuotiaalle perhekalleudelle antaa liikaa hellyyttä?

Uusi VW Tiguan tuotiin julkisuuteen – suosikki-SUV:ssa on nyt kurvikkaammat linjat ja pistokehybridissä parhaimmillaan 100 kilometrin sähköinen toimintasäde

Volkswagen Tiguan on noussut viime vuosina kaikessa hiljaisuudessa valmistajansa myydyimmäksi malliksi yleisen SUV-buumin vanavedessä. Jossakin vaiheessa myös Tiguan muuttuu täyssähköautoksi, mutta sitä ennen on vielä yhden polttomoottoripohjaisen sukupolven vuoro.

Tyyliniekan uusimmat