Maserati julkaisi tiiserikuvia uudesta GranTurismo Folgoresta – merkki siirtyy pelkkiin sähköautoihin vuodesta 2030 alkaen

Maseratin mallisto täydentyy pikapuoliin uudella GranTurismolla, joka jatkaa italialaisten GT-vaunujen upeita perinteitä. Auton pellin alle saa kuitenkin myös tekniikkaa, joka on kaikkea muuta kuin perinteistä.

Maserati julkaisi nyt tiiserikuvia tulossa olevasta GranTurismo Folgoresta, joka saa kunnian olla atrainmerkin historian ensimmäinen sähköauto. Ulkoisesti tämä ei juuri näy, koska Folgore jakaa korinsa uuden GranTurismon muiden versioiden kanssa. Ensivilkaisulta autoa ei välttämättä edes erottaisi täysin uudeksi, koska vain kevyen naamioinnin peittämät muodot ovat hyvin lähellä jo vuonna 2007 lanseerattua edeltäjää.

Uusi malli vaikuttaa kuitenkin entistä kompaktimmalta, ja auto on saanut linjoihinsa vaikutteita myös vuonna 2014 esitellystä Alfieri-konseptista. Koska samalta pohjalta tulee tarjolle myös polttomoottori- ja hybridiversioita, mittasuhteet ovat edelleen klassisen GT-tyylin mukaiset. Tämä tarkoittaa pitkää nokkaa ja lyhyttä perää, joiden väliin on sovitettu kauniisti kaartuva kattolinja. Eniten auto eroaa edeltäjästään keulan osalta, jossa on selviä yhtymäkohtia keskimoottoriseen MC20:een esimerkiksi etuvalojen muodoissa.

Sisustasta ei ole julkaistu vielä kuvia, mutta ulkoapäin sivulasin läpi erottuvat polttomoottorisporttien kaltaiset vaihtoläpyskät. Niitä saatetaan sähkömallissa hyödyntää esimerkiksi regeneratiivisen jarrutuksen säätelemiseen. Ulkoa sähköversion erottaa ainakin vasemman takavalon alle sijoitetusta latausluukusta, ja todennäköisesti myös keula on polttomoottorimalleja umpinaisempi.

Suosittelemme

Italialaismerkki kertoi jo aiemmin, että tänä vuonna esiteltävästä sähköautosta tulee kaikkien aikojen tehokkain Maserati 659 hevosvoiman teholukeman ja 2,5 sekunnin nollasta sataan -kiihtyvyyden myötä. On kuitenkin mahdollista ja jopa todennäköistä, että nämä lukemat kuuluvat MC20-superauton Folgore-sähköversioon. GranTurismon sähkömalli tulee kuitenkin myyntiin ensimmäisenä. Sähköisen coupén lisäksi tarjolle tulee myös vastaava avoversio. Voimanlähdepuolella nähdään sähkömoottorien lisäksi hybridissä hyödynnettävä tuplaturbo-V6, ja bensakasikin on vielä yksi mahdollinen vaihtoehto.

Ne jäävät kuitenkin viimeisiksi mohikaaneiksi, koska vuodesta 2030 lähtien Maserati myy pelkkiä täyssähköautoja. Jo vuonna 2025 tavoitteena on tarjota täyssähköversio merkin jokaisesta mallista, eli tämä koskee GranTurismon ja MC20:n lisäksi myös Grecale- ja Levante-katumaastureita sekä Quattroporte-luksussedania.

LähdeCarscoops

Lue lisää