Manufaktuurityyliä Mersuun – uuteen SL:ään saa entistä yksilöllisempiä värejä ja materiaaleja

Mercedes SL kuuluu stuttgartilaisten valikoiman ehdottomiin kiintotähtiin. Vuodesta 1954 tarjolla ollut mallisarja siirtyi toissavuonna seitsemänteen sukupolveensa, josta saa nyt entistä erottuvamman Manufaktur-yksilöintiosaston erikoisvärien ja -varusteiden myötä.

SL kuuluu tätä nykyä Mercedes-AMG:n valikoimaan, joten 2+2-paikkainen avoauto on lähtökohtaisesti monia edeltäjäsukupolvia sporttisempi. SL:n eleganttia puolta voi kuitenkin korostaa Manufaktur-puolen kahdeksalla eri ulkovärillä. Näistä vaihtoehdoista Vintage Blue – ja Silicon Gray -nimiset sävyt eivät ole metallivärejä, ja ne vievät ajatukset SL:n alkuaikoihin 1950- ja 1960-luvulle.

Kuva: Mercedes-Benz

Lisäksi tarjolla ovat Côte d’Azur Light Blue Metallic – ja Rubellite Red Metallic -nimiset metallivärit kiiltävän pinnan ystäville. Neljä muuta Manufaktur-sävyä ovat puolestaan mattavärejä, ja niiden nimet ovat Night Black Magno, Hightech Silver Magno, Graphite Gray Magno sekä Ireland Mid Green Magno. Näistä ”Irlannin vihreää” saa Mersun mallistossa ainoastaan SL:ään, ja lisäksi kangaskaton sävyksi voi Manufaktur-ohjelman kautta valita Midnight Blue -sinisen.

Sisustan puolellekin on tarjolla oma Manufaktur-tason pakettinsa, jonka myötä istuimet verhoillaan ruutukuvioisella nappanahalla. Samalla materiaalilla vuorataan myös keskikyynärnoja, oviverhoilujen keskiosat, keskikonsoli ja kojelaudan alaosa. Lisäksi ohjauspyörän kehä verhoillaan käsin ommellulla nappanahalla, ja lattiamatot ovat erityisen paksukarvaista laatua. Niidenkin reunakanttaus on nappanahkaa, ja pisteenä i:n päällä toimivat AMG:n logoilla varustetut Manufaktur-kynnyslistat sekä niskatukiin brodeeratut AMG:n pyöreät logot.

Kuva: Mercedes-Benz

Manufaktur-varusteita saa kaikkiin SL-versioihin, eli turbonelosella varustettuun SL 43:een sekä tuplaturbokasilla vauhditettuihin SL 55:een ja SL 63:een. Yksilöintiosaston erikoisvarusteiden hintaa ei ole vielä kerrottu, mutta Manufaktur-tason herkkuja pääsee kuulemma ruksimaan uuden SL:n tilauksen yhteydessä tämän vuoden viimeisen neljänneksen aikana.

Kuva: Mercedes-Benz
Kuva: Mercedes-Benz
Kuva: Mercedes-Benz

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Dacian SUV-suosikki uudistuu – kolmannen sukupolven Dusteria saa myös hybridinä

Osittain kierrätysmuovista valmistettu Dacia Duster siirtyy kolmanteen sukupolveensa, joka on edeltäjäänsä näyttävämpi ja sähköisempi.

Stellantis on valmis kääntämään takkinsa, jos sähköautojen kysyntä sakkaa

Stellantiksen toimitusjohtaja Carlos Tavares on todennut, että maailman kolmanneksi suurin autonvalmistaja on valmis muuttamaan sähköautostrategiaansa ensi vuoden tärkeiden Yhdysvaltojen ja Euroopan vaalien tulosten perusteella.

Tesla Cybertruckin tuotantomalli esiteltiin vihdoinkin – osa lupauksista jäi kuitenkin täyttymättä

Siitä on kulunut jo neljä vuotta, kun Tesla Cybertruckin tutkielma tuotiin julkisuuteen. Monien viivästysten jälkeen nyt on vihdoinkin tuotantomallin esittelyn vuoro.

Uusi Porsche Panamera esiteltiin – iso luksusauto kallistuu nyt kaarteisiin kuin moottoripyörä

Porsche on jo julkaissut monenlaisia tiisereitä kolmannen sukupolven Panamerasta, ja nyt uutuus tuotiin vihdoinkin julkisuuteen. Panamera ei ole täysin uusi auto, mutta sekä tekniikkaa että ulkonäköä on hiottu kattavasti.

Tyyliniekan uusimmat