Manthey Racing iski kyntensä uuteen Porsche 911 GT3:een – Nürburgringin kierrosaika laski neljällä sekunnilla

Aivan Nürburgringin legendaarisen radan kyljessä päämajaansa pitävä Manthey Racing on yksi parhaista osoitteista, jos Porschestaan haluaa nopeamman rataolosuhteissa. Nyt firma pääsi tekemään taikojaan 992-sukupolven 911 GT3:n parissa.

Mantheyn muiden pakettien tavoin myös uudessa GT3:ssa on keskitytty aerodynamiikan, jarrujen ja jousituksen kohentamiseen moottoritehon nostamisen sijasta. Moottorin viritykseen ei olisi toisaalta ollut mitään välttämätöntä tarvettakaan, koska GT 3:n vapaasti hengittävä nelilitrainen bokserikuutonen tuottaa 510 heppaa, 469 newtonmetrin maksimiväännön ja kiertää haluttaessa 9000 rundiin asti.

Manthey Racingin aerodynamiikkapaketti sisältää uuden etusplitterin, etupuskurin kulmien ilmanohjaimet, uusiksi suunnitellun hiilikuituisen takasiiven sekä optimoidun diffuusorin. Porschen alle saa myös Mantheyn omat OM-1-vanteet, joita peittävät aerodynaamiset levyt takana. Autossa on lisäksi Mantheyn omaa käsialaa olevat coiloverit, joita saa säädettyä neljään eri suuntaan. Ratakelpoisuus varmistetaan teräspunotuilla jarruletkuilla ja uusilla jarrupaloilla.

Näillä eväillä Nürburgringin Nordschleifella yllettiin 6:55.737 minuutin kierrosaikaan, eli parannusta tuli 4,19 sekuntia vakioautoon verrattuna. Mantheyn GT3 eteni vauhdilla myös radan pomppuisemmilla osuuksilla, ja pahamaineinen Karussell-kurvikin ajettiin läpi lähes 100 km/h:n nopeudella. Mantheyn paketissa on myös se hyvä puoli, että se ei vaikuta Porschen tehdastakuuseen.

Suosittelemme

Tämä kertoo Stuttgartin väen luottamisesta Manthey Racingin osaamiseen. Tämän tason palikat ovat kuitenkin kaikkea muuta kuin halpoja, ja niinpä Mantheyn paketista peritään melkein 38 000 euroa. Sillä saisi jo hyvän käyttöauton GT3:n kaveriksi, mutta Porschen ostohintaan verrattuna kyse on vain murusista.

LähdeCarscoops

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Dacian SUV-suosikki uudistuu – kolmannen sukupolven Dusteria saa myös hybridinä

Osittain kierrätysmuovista valmistettu Dacia Duster siirtyy kolmanteen sukupolveensa, joka on edeltäjäänsä näyttävämpi ja sähköisempi.

Stellantis on valmis kääntämään takkinsa, jos sähköautojen kysyntä sakkaa

Stellantiksen toimitusjohtaja Carlos Tavares on todennut, että maailman kolmanneksi suurin autonvalmistaja on valmis muuttamaan sähköautostrategiaansa ensi vuoden tärkeiden Yhdysvaltojen ja Euroopan vaalien tulosten perusteella.

Tesla Cybertruckin tuotantomalli esiteltiin vihdoinkin – osa lupauksista jäi kuitenkin täyttymättä

Siitä on kulunut jo neljä vuotta, kun Tesla Cybertruckin tutkielma tuotiin julkisuuteen. Monien viivästysten jälkeen nyt on vihdoinkin tuotantomallin esittelyn vuoro.

Uusi Porsche Panamera esiteltiin – iso luksusauto kallistuu nyt kaarteisiin kuin moottoripyörä

Porsche on jo julkaissut monenlaisia tiisereitä kolmannen sukupolven Panamerasta, ja nyt uutuus tuotiin vihdoinkin julkisuuteen. Panamera ei ole täysin uusi auto, mutta sekä tekniikkaa että ulkonäköä on hiottu kattavasti.

Tyyliniekan uusimmat