Manhart sovitti E30-koriseen BMW M3:een 3,5-litraisen turbokuutosen – moottori on vanhempaa perua kuin itse auto

E30-korimallin BMW M3 on noussut sen verran tarunhohtoiseen maineeseen, että auton tuunaamista voidaan pitää jo pyhäinhäväistyksenä. Saksalaisen Manhartin restomod-tyylisessä, Manhart MH3, luomuksessa käytetty tekniikka on kuitenkin vähintään yhtä klassista kuin itse auto.

Manhart Classic Carsin rakentama E30 tottelee muutostöiden jälkeen MH3 3.5 Turbo -nimeä. Tässä tapauksessa mallimerkintä viittaa suoraan moottorin iskutilavuuteen, eli M3:n keulalle on sovitettu S14-koodilla tunnetun vaparinelosen sijasta 3,5-litrainen turboahdettu suora kuutonen. Tämän tyyppisessä restomodissa se voisi olla paljon itse autoa modernimpi, mutta Manhartin tapauksessa asia on juuri päinvastoin.

Kuva: Manhart

Mylly on nimittäin napattu 1980-luvun alussa valmistetusta Alpina B7 S Turbosta, joka syntyi E28-korisen BMW 5-sarjan pohjalta. Manhart on tehnyt vielä turboon ja välijäähdyttimeen muutoksia sekä asentanut M3:een omaa käsialaa olevan pakoputkistonsa. Niiden myötä huipputeho on noussut 405 hevosvoimaan, ja maksimivääntöä löytyy 650 newtonmetrin verran. Varsin muhkeat voimavarat ohjataan takapyörille perinnetyyliin viisipykäläisen manuaalin kautta.

Kuva: Manhart

Ulkoisesti Manhart MH3 edustaa kuitenkin modernimpaa tyyliä. Auton pintaa koristaa trendikäs mattapintainen tummanvihreä teippi, ja takavalot sekä etuvilkut on tummennettu. M3:een on lisäksi sovitettu Evo-version kaltaiset spoilerilipat sekä eteen että taakse. Manhartin omaa designia edustavat kuudella tuplapuolalla varustetut 19-tuumaiset vanteet ovat suorastaan massiiviset alkuperäisiin kiekkoihin verrattuna, ja niiden mattamusta värikin olisi ollut 1980-luvulla pannassa.

Kuva: Manhart

Isojen vanteiden taakse sopivat kookkaat jarrut. Edessä vauhdin hillitsemisestä vastaavat Brembon tuotokset 13-tuumaisilla levyillä ja nelimäntäisillä satuloilla, mutta takajarrut ovat edelleen alkuperäiset rei’itettyjä levyjä lukuun ottamatta. Lisäksi auton kulkuasentoa on madallettu H&R:n coilover-tyyppisellä jousituksella. MH3:n tummanpuhuva ulkoasu saa kontrastia puskurien sekä vanteiden reunojen punaisista raidoista, ja sisätilatkin on vuorattu punaisella nahalla.

Kontrastina kojelauta ja keskikonsoli ovat kuitenkin edelleen mustat. Vaihdekepin nuppi on klassiseen tyyliin puuta, kun taas kuskille tärkeimpiä tietoja välittävä diginäyttö edustaa modernia linjaa. Manhart ei ole kertonut MH3 3.5 Turbonsa hintaa, mutta kovin edullinen tämän tason restomod-luomus ei voi olla. ”Tavallisten” E30 M3:sten huippuyksilöiden hinnat hätyyttelevät jo kuusinumeroisia lukemia, mutta toisaalta klassikon tuunaaminen ei välttämättä nosta sen arvoa.

Kuva: Manhart
Kuva: Manhart

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

YangWang U8 kelluu ja kahlaa vedessä renkaitaan potkureina käyttäen

Eikä siinä vielä kaikki: 1 184 heppainen nelimoottorinen YangWang U8 sähköauto pystyy myös kääntymään paikoillaan 360-astetta.

Kiinalaiset sähköautot valtaavat maailmaa, mutta Yhdysvalloissa niitä ei ole nähty

Arvioiden mukaan Kiina tuottaa jo 60 prosenttia kaikista myydyistä sähköautoista tänä vuonna. Pohjois-Amerikassa kadut kuitenkin kumisevat tyhjyyttään kiinalaisista sähköautoista.

DEFA Power: Älykäs ja edullinen sähköauton latausasema

DEFA toi tänä vuonna markkinoille uuden latausaseman kiinteällä latauskaapelilla. Uusia sähköautojen latausasemia julkaistaan ​​koko ajan, eikä valinta ole kuluttajana helppoa. Hinnat ja ominaisuudet vaihtelevat paljon. DEFA...

Sähköautokanta jatkaa kasvuaan – näitä sähköautoja rekisteröidään eniten Suomessa

Suomen täyssähköisten autojen osuus autokannasta jatkaa kasvuaan. Tuoreessa Sähköinen liikenne ry:n teettämässä raportissa kerrotaan, että jo yli joka kolmas Suomen teillä liikkuva sähköauto on...

Tyyliniekan uusimmat