Maailman suurin BMW-kauppa näyttää tältä – Shmee150 tutustui Abu Dhabi Motorsin tarjontaan

Arabiemiraateissa lähes kaikki on suurta, ja tämä koskee myös autoja ja autoliikkeitä. YouTube-kanavallaan mainetta niittänyt autofriikki Shmee150 kävi äskettäin Dubaissa tutustumassa maailman suurimman Bentley-kaupan tarjontaan, jonka kätköistä löytyi myös varsinainen jymy-yllätys. Liikkeessä oli nimittäin esillä upouusi avomallinen Mulsanne, jollaista brittimerkki ei ole edes vielä esitellyt virallisesti.

Shmee pistäytyi samalla reissulla myös Abu Dhabin puolella, jossa pitää majaansa ainakin bemarifanien keskuudessa hyvin tunnettu Abu Dhabi Motors. Tässä liikkeessä on bongattu myynnissä ehkäpä maailman näyttävimpiä uusia baijerilaisia, joita on maustettu tehtaan Individual-osaston herkullisimmilla väreillä ja monenlaisilla sporttilisäkkeillä. Abu Dhabi Motors ei asenna autoihinsa pelkästään BMW:n omia M Performance -osia, vaan monia niistä on kuorrutettu vielä esimerkiksi AC Schnitzerin palikoilla.

Abu Dhabi Motors myy Bemareiden lisäksi samaan konserniin kuuluvan Rolls-Roycen luksusmalleja, joille riittää kysyntää Arabiemiraateissa. Niinpä Shmeen videolla näkyy mm. Inspired by Fashion -niminen yksittäiskappale brittimerkin avonaisesta Dawnista. Lisäksi taustalla voi bongata monilla nettisivuilla jo aiemmin nähdyn Alpina B4 S:n, jonka myrkynvihreä metalliväri on vähintäänkin huomiota herättävä.

Abu Dhabi Motorsin pihallakin näkyy sen kaliiberin kalustoa, josta voidaan vain haaveilla koti-Suomessa. Rivissä on mm. tuunattu X6 M, AC Schnitzerin vanteilla sekä Austin Yellow -värisävyllä maustettu i8-hybridisportti ja useampi kappale 7-sarjoja. Niistä lähes kaikki taitavat edustaa M760Li-huippuversiota, jolla Shmee pääsi koeajollekin. Hän esittelee videollaan myös Abu Dhabin BMW-kaupan teatteritilaa, jossa voi joko ihailla esillä olevia autoja tai keskittyä seinälle heijastettaviin esityksiin.

Shmee tuntui kovasti tykkäävän M760Li:stä, joka on limusiinistatuksestaan huolimatta baijerilaisten tämän hetken tehokkain tuotantomalli. 610 hepan tehon ja 800 newtonin maksimiväännön tuottava tuplaturbo-V12 on kuulemma kuin kotonaan nopeilla Autobahneilla vaivattoman kiihtyvyyden mahdollistavan massiivisen väännön ansiosta. Harmi vain, että Abu Dhabinkin moottoriteillä on nopeusrajoitukset, joten Shmee ei päässyt testaamaan sporttisen luksuslimusiinin koko potentiaalia.

LähdeCarscoops

Lue lisää