Maailman suurin BMW-kauppa näyttää tältä – Shmee150 tutustui Abu Dhabi Motorsin tarjontaan

Arabiemiraateissa lähes kaikki on suurta, ja tämä koskee myös autoja ja autoliikkeitä. YouTube-kanavallaan mainetta niittänyt autofriikki Shmee150 kävi äskettäin Dubaissa tutustumassa maailman suurimman Bentley-kaupan tarjontaan, jonka kätköistä löytyi myös varsinainen jymy-yllätys. Liikkeessä oli nimittäin esillä upouusi avomallinen Mulsanne, jollaista brittimerkki ei ole edes vielä esitellyt virallisesti.

Shmee pistäytyi samalla reissulla myös Abu Dhabin puolella, jossa pitää majaansa ainakin bemarifanien keskuudessa hyvin tunnettu Abu Dhabi Motors. Tässä liikkeessä on bongattu myynnissä ehkäpä maailman näyttävimpiä uusia baijerilaisia, joita on maustettu tehtaan Individual-osaston herkullisimmilla väreillä ja monenlaisilla sporttilisäkkeillä. Abu Dhabi Motors ei asenna autoihinsa pelkästään BMW:n omia M Performance -osia, vaan monia niistä on kuorrutettu vielä esimerkiksi AC Schnitzerin palikoilla.

Abu Dhabi Motors myy Bemareiden lisäksi samaan konserniin kuuluvan Rolls-Roycen luksusmalleja, joille riittää kysyntää Arabiemiraateissa. Niinpä Shmeen videolla näkyy mm. Inspired by Fashion -niminen yksittäiskappale brittimerkin avonaisesta Dawnista. Lisäksi taustalla voi bongata monilla nettisivuilla jo aiemmin nähdyn Alpina B4 S:n, jonka myrkynvihreä metalliväri on vähintäänkin huomiota herättävä.

Abu Dhabi Motorsin pihallakin näkyy sen kaliiberin kalustoa, josta voidaan vain haaveilla koti-Suomessa. Rivissä on mm. tuunattu X6 M, AC Schnitzerin vanteilla sekä Austin Yellow -värisävyllä maustettu i8-hybridisportti ja useampi kappale 7-sarjoja. Niistä lähes kaikki taitavat edustaa M760Li-huippuversiota, jolla Shmee pääsi koeajollekin. Hän esittelee videollaan myös Abu Dhabin BMW-kaupan teatteritilaa, jossa voi joko ihailla esillä olevia autoja tai keskittyä seinälle heijastettaviin esityksiin.

Shmee tuntui kovasti tykkäävän M760Li:stä, joka on limusiinistatuksestaan huolimatta baijerilaisten tämän hetken tehokkain tuotantomalli. 610 hepan tehon ja 800 newtonin maksimiväännön tuottava tuplaturbo-V12 on kuulemma kuin kotonaan nopeilla Autobahneilla vaivattoman kiihtyvyyden mahdollistavan massiivisen väännön ansiosta. Harmi vain, että Abu Dhabinkin moottoriteillä on nopeusrajoitukset, joten Shmee ei päässyt testaamaan sporttisen luksuslimusiinin koko potentiaalia.

LähdeCarscoops

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Kiinalaiset sähköautot valtaavat maailmaa, mutta Yhdysvalloissa niitä ei ole nähty

Arvioiden mukaan Kiina tuottaa jo 60 prosenttia kaikista myydyistä sähköautoista tänä vuonna. Pohjois-Amerikassa kadut kuitenkin kumisevat tyhjyyttään kiinalaisista sähköautoista.

DEFA Power: Älykäs ja edullinen sähköauton latausasema

DEFA toi tänä vuonna markkinoille uuden latausaseman kiinteällä latauskaapelilla. Uusia sähköautojen latausasemia julkaistaan ​​koko ajan, eikä valinta ole kuluttajana helppoa. Hinnat ja ominaisuudet vaihtelevat paljon.  DEFA...

Sähköautokanta jatkaa kasvuaan – näitä sähköautoja rekisteröidään eniten Suomessa

Suomen täyssähköisten autojen osuus autokannasta jatkaa kasvuaan. Tuoreessa Sähköinen liikenne ry:n teettämässä raportissa kerrotaan, että jo yli joka kolmas Suomen teillä liikkuva sähköauto on...

Kerrankin kevyt sähköauto – David Brownin muokkaama klassikko-Mini painaa vain 640 kiloa

Suurin osa sähköautoista on merkittävästi polttomoottorivastineitaan painavampia möhkäleitä, mikä on melkoisessa ristiriidassa ympäristöä säästävän ekoauton idean kanssa. Asia on kuitenkin toisin, kun sähköauton lähtökohta on esitelty vuonna 1959.

Tyyliniekan uusimmat