Maailman nopeimmin kiihtyvä katumaasturi on tässä – Hennessey virittää Jeep Grand Cherokee Trackhawkin yli 1200-heppaiseksi

Jeep Grand Cherokee Trackhawk kuuluu jo vakiona maailman nopeimpien katumaasturien joukkoon. Jeepiä vauhdittaa Dodgen Hellcat-malleista lainattu 6,2-litrainen mekaanisesti ahdettu veekasi, joka tuottaa 716 hevosvoiman huipputehon ja 873 newtonin maksimiväännön. Hellcat-Dodget ovat pelkästään takavetoisia, mutta Jeepin muskelimaasturi raapii joka nurkasta. Niinpä pito-ongelmat loistavat poissaolollaan muhkeista voimavaroista huolimatta, ja Trackhawk pinkaisee 60 mailin tuntinopeuteen (96 km/h) vain 3,5 sekunnissa.

Huippunopeuttakin riittää 289 km/h:n verran, eli suorituskykyä voi kuvata vähintään riittäväksi. Esimerkiksi Porsche Cayenne Turbo jää kirkkaasti taakse, mutta tämäkään ei riitä kaikille. Niinpä USA:n tunnetuimpiin virityspajoihin lukeutuva Hennessey on kehittänyt Jeepiin HPE1200-nimisen piristysruiskeen, jonka tärkein osa on massiivinen 4,5-litrainen ahdin. Pakettiin kuuluvat myös taotut alumiinimännät ja kiertokanget, portatut sylinterinkannet sekä uusi nokka-akseli. Lisäksi Hennessey kohentaa mm. ilmanottoa ja laittaa pakosarjat uusiksi, joten paja ei todellakaan tyydy mihinkään softavirityksiin.

Vaiva ei mene hukkaan, koska Jeepin voimavarat kasvavat näillä toimenpiteillä vielä huomattavasti vakioon nähden. Huipputeho kirjataan nyt 1216 hepan lukemaan, ja vääntöä löytyy murhaavat 1354 newtonmetriä. Potkusta riittää vielä pyörillekin 1016 hevosvoimaa ja 1208 newtonia jenkkien 109-oktaanisella bensalla, joten voimansiirron aiheuttaman hävikin huomioimisen jälkeen voimaa saattaa olla jopa enemmän kuin virityspajan ilmoittamat viralliset luvut.

Grand Cherokee Trackhawk pystyy haastamaan kiihtyvyydellään jopa hyperautot virityspaketin asentamisen jälkeen. 60 mailin tuntinopeus on taulussa vain 2,3 sekunnin jälkeen, ja huippunopeudeksi kerrotaan noin 321 km/h. Varttimailin lukemat kuulostavat vieläkin hurjemmilta. 400 metrin kiihdytys sujuu nimittäin vain 9,6 sekunnissa 233 km/h:n loppunopeudella, minkä pitäisi viimeistään tehdä Hennesseyn Trackhawkista maailman nopeimmin kiihtyvä SUV.

Suosittelemme

Tästä huvista täytyy Atlantin toisella puolella pulittaa 179 000 dollaria, eli noin 155 000 euroa. Hennessey aikoo asentaa virityssarjansa vain 24 Grand Cherokee Trackhawkiin, ja hintaan kuuluvat myös Nitton valmistamat 20-tuumaiset kiihdytysrenkaat. Lisäksi Hennesseyn rakentamasta Trackhawkista saa tehtyä pelkästään takavetoisen napin painalluksella, joten takakumien savuttelukin onnistuu haluttaessa.

LähdeCarscoops

Aihepiirin uusimmat

Dacian SUV-suosikki uudistuu – kolmannen sukupolven Dusteria saa myös hybridinä

Osittain kierrätysmuovista valmistettu Dacia Duster siirtyy kolmanteen sukupolveensa, joka on edeltäjäänsä näyttävämpi ja sähköisempi.

Stellantis on valmis kääntämään takkinsa, jos sähköautojen kysyntä sakkaa

Stellantiksen toimitusjohtaja Carlos Tavares on todennut, että maailman kolmanneksi suurin autonvalmistaja on valmis muuttamaan sähköautostrategiaansa ensi vuoden tärkeiden Yhdysvaltojen ja Euroopan vaalien tulosten perusteella.

Tesla Cybertruckin tuotantomalli esiteltiin vihdoinkin – osa lupauksista jäi kuitenkin täyttymättä

Siitä on kulunut jo neljä vuotta, kun Tesla Cybertruckin tutkielma tuotiin julkisuuteen. Monien viivästysten jälkeen nyt on vihdoinkin tuotantomallin esittelyn vuoro.

Uusi Porsche Panamera esiteltiin – iso luksusauto kallistuu nyt kaarteisiin kuin moottoripyörä

Porsche on jo julkaissut monenlaisia tiisereitä kolmannen sukupolven Panamerasta, ja nyt uutuus tuotiin vihdoinkin julkisuuteen. Panamera ei ole täysin uusi auto, mutta sekä tekniikkaa että ulkonäköä on hiottu kattavasti.

Tyyliniekan uusimmat