Maailman ensimmäisen Mustangin omistaja ei tiennyt autonsa ainutlaatuisuutta – harvinaisuus aiottiin myydä jo romukauppiaalle

Ford Falconin pohjalle rakennettu Mustang kohosi megaluokan menestykseksi lähes yhdessä yössä vuonna 1964 tapahtuneen lanseerauksensa jälkeen, ja villihepo aloitti myös muutkin jenkkivalmistajat mukaansa tarranneen poniautobuumin. Mustangin virallinen maailmanensi-ilta koettiin 17.4.1964 New Yorkin maailmannäyttelyssä, ja auto oli samalla hetkellä myös potentiaalisten ostajien ihmeteltävissä amerikkalaisten Ford-jälleenmyyjien luona.

Ford-kauppiaat saivat esittelyautonsa luonnollisesti jo hieman ennen Mustangin lanseerausta, ja he eivät olisi saaneet näyttää tai etenkään myydä autoja eteenpäin sitä ennen. Chicagolainen Ford-myyjä ei kuitenkaan välittänyt näistä määräyksistä, ja niinpä liike luovutti ensimmäisen Mustangin asiakkaalle jo kahta päivää ennen New Yorkin esittelypäivää, eli 15.4.1964. Ostaja oli Gail Wise, joka halusi välttämättä liikkeen esittelyautoksi kaavaillun vaaleansinisen avo-Mustin.

Auto palveli Gailia ja hänen miestänsä Tomia 15 vuoden ajan, kunnes Mustang lakkasi toimimasta. Tämän jälkeen avokattoinen poni säilöttiin pariskunnan talliin seuraaviksi 27 vuodeksi, ja Wiset pohtivat usein mitä heidän vanhalle Mustangilleen pitäisi tehdä. Jopa myynti romukauppiaalle oli harkinnassa, mutta lopulta Tom sai ylipuhuttua vaimonsa Fordin säilyttämisen puolesta.

Tarkoituksena oli korjata auto jälleen ajokuntoon, mihin Tom löysi aikaa vasta eläkkeelle jäätyään. Varaosia metsästäessään hän törmäsi toiseen Mustangin omistajaan, joka väitti autoaan maailman vanhimmaksi yksilöksi. Tämä henkilö oli ostanut autonsa 16.4.1964, mutta Tomin mielestä Gail oli saanut oman autonsa jo päivää aiemmin.

Suosittelemme

Vanhojen papereiden penkominen toi ilmoille auton ostokuitin, joka vahvisti Tomin muistikuvan Mustangin luovutuspäivämäärästä. Tällä hetkellä auton mittarissa on vasta reilut 109 000 kilometriä, ja se on täysin entisöity. Onneksi Wiset eivät aikoinaan myyneet Mustangiaan romukauppiaalle, koska maailman ensimmäisen yksilön arvo on tätä nykyä 300 000 – 400 000 euron luokkaa. Uutena tämä yksilö maksoi vain vajaat 3500 dollaria, eli reilut 3000 euroa. Toki rahan arvokin on muuttunut melkoisesti viimeisten 54 vuoden aikana, mutta Mustangin arvonnousu on silti kunnioitettavaa luokkaa.

LähdeCarscoops

Aihepiirin uusimmat

MGB tekee comebackin tehokkaampana kuin koskaan – saatavilla ovat sekä bensa-V8 että sähköversio

Brittisporttien ikoneihin kuuluva MGB täytti hiljattain 60 vuotta. MG:n brändin alla tehdään nykyisin kiinalaisia sähköautoja, mutta myös aidosta asiasta tuotiin nyt tarjolle tyylikkäästi modernisoitu versio.

YangWang U8 kelluu ja kahlaa vedessä renkaitaan potkureina käyttäen

Eikä siinä vielä kaikki: 1 184 heppainen nelimoottorinen YangWang U8 sähköauto pystyy myös kääntymään paikoillaan 360-astetta.

Kiinalaiset sähköautot valtaavat maailmaa, mutta Yhdysvalloissa niitä ei ole nähty

Arvioiden mukaan Kiina tuottaa jo 60 prosenttia kaikista myydyistä sähköautoista tänä vuonna. Pohjois-Amerikassa kadut kuitenkin kumisevat tyhjyyttään kiinalaisista sähköautoista.

DEFA Power: Älykäs ja edullinen sähköauton latausasema

DEFA toi tänä vuonna markkinoille uuden latausaseman kiinteällä latauskaapelilla. Uusia sähköautojen latausasemia julkaistaan ​​koko ajan, eikä valinta ole kuluttajana helppoa. Hinnat ja ominaisuudet vaihtelevat paljon. DEFA...

Tyyliniekan uusimmat