Lisää tehoa isoihin sportti-Audeihin – RS 6 ja RS 7 saavat uudet Performance-versiot

Nykysukupolven Audi RS 6 ja RS 7 esiteltiin kolmisen vuotta sitten, joten nyt on hyvä aika pienelle päivitykselle. Perinteistä faceliftiä ei ole luvassa, mutta autot saavat entistäkin suorituskykyisemmät Performance-versiot.

Saksan kotimarkkinoilla uusien mallien myynti starttaa jo ensi viikolla 135 000 euron alkaen-hintaan. RS-Audien nelilitrainen tuplaturbokasi saa Performance-versioissa isommat ahtimet ja suuremman ahtopaineen, mikä nostaa huipputehoa varsin maltilliselta kuulostavalla 30 hevosvoimalla ja maksimivääntöä 50 newtonin verran.

Tämän myötä potkua on 630 hepan ja 850 newtonmetrin verran. Nollasta sataan pyrähdetään 3,4 sekunnissa, eli 0,2 sekuntia tähänastisia “perusmalleja” nopeammin. Performance-versioiden herkkuihin  kuuluu myös RS Dynamic Package, joka tuo mukanaan nelipyöräohjauksen, quattro sport -tasauspyörästön taka-akselille sekä 280 km/h:n lukemaan nostetun huippunopeuden.

Tarjolla on myös RS Dynamic Package Plus, joka sisältää perusjarruja 34 kiloa kevyemmät hiilikuitukeraamiset vauhdinhillitsimet. Tämän paketin myötä huippunopeuskin kohoaa 305 km/h:n lukemaan. Performance-malleissa karsitaan myös äänieristystä, mikä tuo mukanaan kahdeksan kilon painonsäästön ja suloisemmat veekasisoundit kabiiniin. Pienestä dieetistä huolimatta isot RS:t ovat edelleen melkoisia möhköjä, koska RS 7 painaa 2065 kiloa ja RS 6 Avant 2090 kiloa.

Suosittelemme

Autot saavat lisäksi uuden itselukittuvan keskitasauspyörästön, jota mainostetaan entistä kevyemmäksi ja kompaktimmaksi. Tämän pitäisi kohentaa ajodynamiikkaa aiempaa tarkemman ohjauksen tavoin, ja myös kahdeksanpykäläisen automaatin vaihtoja on viilattu entistä nopeammiksi.

Performance-malleissa on vakiona 21-tuumaiset kymmenpuolavanteet, mutta lisävarustelistalta voi valita myös kuvissa näkyvät 22-tuumaiset kiekot. Niitä saa eri viimeistelyillä, kuten mattamustana tai mattakultaisena. Vanteiden design on kuulemma saanut inspiraationsa moottoriurheilun maailmasta, ja sen pitäisi tehostaa jarrujen jäähdytystä. Lisäksi uusi 22-tuumainen vanne on noin viisi kiloa kevyempi kuin “perusmallin” samankokoinen kiekko.

Näiden vanteiden mukana tulevat uudet Continental Sport Contact 7 -renkaat, joiden pitäisi tarjota entistä parempi pito niin kuivalla kuin märälläkin pinnalla, lyhyemmät jarrutusmatkat sekä parempi käsiteltävyys. Performance-malleissa on lisäksi uusi värivalikoima, johon kuuluvat esimerkiksi mattapintaiset Ascari Blue – ja Dew Silver -sävyt.

Autoissa on myös mattaharmaita tehosteita korissa, ja mattaa hiilikuitua mukanaan tuova pakettikin on saatavilla. Sisälle tarjotaan puolestaan sinistä tehosteväriä tuttujen punaisen ja harmaan lisäksi. Jos lisävarustelistalta ruksii tämän design-paketin, mm. alcantaralla päällystetyn ratin kontrastiompeleet, lattiamattojen reunat sekä logot ja keskikonsolin ompeleet ovat sinisiä. Myös turvavyöt ja rei’itetyllä Valcona-nahalla verhoiltujen istuinten kontrastiompeleet ovat tässä tapauksessa siniset.

LähdeCarscoops
  • Avainsanat
  • RS

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Kimeran uusi tulkinta Lancia 037:stä myytiin jo loppuun – seuraavaksi tulossa ovat nelivetomalli ja rataspesiaali

Markku Alén nimesi aikoinaan Lancia 037:n maailman kauneimmaksi ralliautoksi, ja Lancian taika vetoaa faneihin vielä neljä vuosikymmentä myöhemminkin. Italialaisen Kimeran tekemä moderni EVO37-tulkinta 037:n pohjalta myytiin jo loppuun huimasta hinnasta huolimatta, mutta uusia versioita on luvassa.

ABT esitteli hurjan näköisen XGT:n – Audi R8:n joutsenlaulu on katukelpoinen GT2-luokan kilpuri

Nürburgringin Nordschleifella on viime aikoina bongattu testiajoissa kovasti kilpuria muistuttava Audi R8 kadulle rekisteröitynä. Nyt tuon auton taustat selvisivät, kun Audi-virityspajojen eliittiin kuuluva ABT toi julkisuuteen uusimman luomuksensa.

Audi TT:n taru päättyi – yli 25 vuoden aikana ehdittiin valmistaa reilut 660 000 autoa

Audi TT:n taru päättyi ainakin toistaiseksi neljännesvuosisadan ja tarkalleen 662 762 valmistetun yksilön jälkeen.

Fiatin “Mikki Hiiri” on nyt nimensä kaltainen – uusi Topolino sai ylleen Disney-kuosin

Mikki Hiiri tunnetaan Italiassa Topolinona. Saman lempinimen sai myös vuonna 1936 debytoinut ensimmäinen Fiat 500, ja tällä hetkellä Fiatilla on tuotannossa mikrokokoinen sähköauto nimeltään Topolino.

Tyyliniekan uusimmat