Lisää potkua turboviitoseen – Audi RS 3:sta tulee Performance-erikoismalli

400-heppaisella turboviitosella ryyditetty Audi RS 3 on yksi markkinoiden tehokkaimpia hot hatcheja. Asiakkaat kaipaavat ilmeisesti kuitenkin vielä enemmän, ja niinpä RS 3-valikoiman huipulle esiteltiin nyt Performance-nimen saanut erikoismalli.

Kuten nimikin kertoo, auto tarjoaa vieläkin enemmän suorituskykyä kuin ”tavallinen” RS 3. 2,5-litraisen viitosturbon ahtopainetta on nostettu maltillisesti 0,1 baarilla, ja myös RS:n sporttiputkistoon on tehty muutoksia. Vaivan palkaksi on saatu kuitenkin ainoastaan seitsemän lisähevosta, eli RS 3 Performancessa on 407 heppaa. 500 newtonmetrin maksimivääntö on ennallaan, ja se on käytettävissä 2250-5700 kierroksella.

Moottorin parina työskentelee tuttuun tyyliin seitsemänportainen S tronic -kaksoiskytkinvaihteisto, ja auto raapii luonnollisesti joka nurkasta Audin Quattro-perinteiden velvoittamana. Kiihtyvyysarvoja ei ole vielä kerrottu, mutta Performance yltää 300 km/h:n huippuihin jos lisävarustelistalta on ruksittu RS Plus Dynamic Package -niminen paketti.

Performancessa on lisäksi uudet mukautuvat iskunvaimentimet ja 19-tuumaiset mattaharmaat vanteet, jotka on kietaistu Pirellin P Zero Trofeo R -renkaille. Takapuskurin alta löytyy kiiltävän musta diffuusori, ja merkitkin ovat aina mustat. RS-divisioonan perinnekatalogiin kuuluvan Nogaro Blue -sinisen lisäksi RS 3 Performancen pintaan saa Daytona Gray -, Arrow Gray -, Sebring Black -, Sebring Black Crystal – ja Glacier White -nimiset sävyt.

Suosittelemme

Ohjaamossa on puolestaan kuppipenkit jo vakiona, ja nappanahkaa täydentää Dinamica-mikrokuitu. Ohjaamon erikoisuuksiin kuuluvat myös Mercato Blue -sävyiset tehosteet ja ”1 of 300” -lätkä kojelaudassa Performancen valmistusmäärän mukaisesti. Lisäksi tietoviihdejärjestelmän 10,1-tuumainen ruutu on saanut ”hiilikuituisen” taustakuvan.

Siitä ei ole vielä tietoa, päätykö joku yksilö 300 auton erästä myös Suomen markkinoille. Jo Saksan kotimarkkinoilla RS 3 Performancen hinnat alkavat 87 000 eurosta, joten Suomen autoverolla kyseessä olisi todella arvokas hot hatch.

LähdeCarscoops

Lue lisää