Lisää luksusta kansansuosikkiin – Nissan julkaisi ensimmäiset kuvat uuden Qashqain sisustasta

Nissan Qashqai on kuulunut jo vuosikausia Suomen myydyimpien autojen joukkoon. Nykyinen toisen sukupolven malli saa kohta väistyä täysin uuden seuraajan tieltä, jonka sisustasta Nissan julkaisi nyt ensimmäiset viralliset kuvat.

Jo seitsemän vuotta sitten esitelty toisen sukupolven Qashqai ei ole päässyt ulkoisesti vielä vanhentumaan kovin pahasti, mihin on osuutensa myös reilun kolmen vuoden takaisella faceliftillä. Tekniikan osalta ikä alkaa kuitenkin jo näkyä, ja niinpä Nissan tekee suosikkimallinsa sisustaan kunnon päivityksen. Kojetaulun perusmuodot seuraavat vielä nykymallin jalanjäljillä, mutta tietoviihdejärjestelmän ruutu on siirtynyt entistä ylemmäksi.

Yhdeksäntuumaisen näytön kautta pääsee käsiksi mm. navigaattoriin, älypuhelimen liitettävyysmahdollisuuksiin sekä musiikkipuoleen. Uusiksi laitetun ratin takana komeilee puolestaan 12,3-tuumainen TFT-näyttö, joka hoitaa mittariston virkaa. Parempiin versioihin tulee lisäksi 10,8-tuumainen heijastusnäyttö, jota Nissan mainostaa tämän autoluokan suurimmaksi kuvakoon suhteen. Lisäksi varusteluun kuuluu älypuhelimen langaton latausmahdollisuus 15 W:n teholla. Tätä varten luotuun lokeroon pitäisi sopia isommatkin puhelimet.

Lähes luksustasoa edustavat lisävarustelistalta löytyvät nappanahkaverhoilu sekä etuistuinten hierontatoiminto. Penkinlämmittimiä täydentää lämmitetty ratti, ja fiilistä kohotetaan valkoisella tunnelmavalaistuksella. Herkkuihin kuuluvat myös Bosen äänentoistojärjestelmä, parhaimmillaan seitsemälle laitteelle riittävä langaton verkko sekä NissanConnect-palvelut. Auton monia toimintoja pääsee käyttämään oman sovelluksen avulla, mikä mahdollistaa mm. nopeutta, aikaa ja eri alueita koskevien varoitusten tallentamisen. Sovellus tarjoaa myös auton ”terveydentilaa” koskevan raportin, ja omaa ajohistoriaakin pääsee analysoimaan sen kautta.

Suosittelemme

Lisäksi varastettua autoa on mahdollista jäljittää, ja käytettävissä on henkilökohtainen avustaja 24/7-periaatteella. Sitä ei kuulemma voi laittaa vahingossa päälle tavallisen hätäpuhelutoiminnon tavoin. Perinteistä suunnittelutyötäkään ei ole unohdettu, ja niinpä autosta pitäisi nähdä entistä paremmin ulos niin eteen, sivuille kuin taaksekin. Kasvaneen akselivälin luvataan puolestaan tarjoavan nyky-Qashqaita paremmat jalkatilat takapenkkiläisille. Lisäksi uusiksi suunniteltujen oviaukkojen kerrotaan helpottavan autoon sisään astumista ja sieltä poistumista.

Sisällä on myös entistä enemmän säilytystilaa, ja tavaratilan volyymi on kasvanut 74 litralla edeltäjään verrattuna. Ruumassa on lisäksi kaksi valoa sekä 12 voltin virtapistoke, ja takaluukun kansi liikkuu sähkön voimin. Euroopan Qashqait valmistetaan Brexitistä huolimatta jatkossakin Ison-Britannian Sunderlandin tehtaalla. Auton lopullinen esittely tapahtunee ensi vuoden alussa, joten kolmannen sukupolven Qashqai saattaa olla Suomessakin myynnissä jo ensi kesänä.

LähdeCarscoops

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Uusi VW Tiguan tuotiin julkisuuteen – suosikki-SUV:ssa on nyt kurvikkaammat linjat ja pistokehybridissä parhaimmillaan 100 kilometrin sähköinen toimintasäde

Volkswagen Tiguan on noussut viime vuosina kaikessa hiljaisuudessa valmistajansa myydyimmäksi malliksi yleisen SUV-buumin vanavedessä. Jossakin vaiheessa myös Tiguan muuttuu täyssähköautoksi, mutta sitä ennen on vielä yhden polttomoottoripohjaisen sukupolven vuoro.

Turkin presidentti haluaisi Elon Muskin rakentavan Teslan tehtaan maahansa

Turkki haluaa olla Teslan seuraavan sähköajoneuvotehtaan loppusijoituspaikka, vaikka maa on jo ehtinyt luomaan oman sähköautobrändin.

ELegend EL1 driftaa kuin 1980-luvun B-ryhmän rallitykki – lähes 900 000 euron sähköauton esikuvana palvelee Audin pätkä-Quattro

Pari vuotta sitten julkisuuteen putkahteli luonnoskuvia ELegend EL1 -nimisestä sähköautosta, jonka oli tarkoitus toimia 1980-luvun Audi Sport Quattron modernina tulkintana. Monista vastaavista projekteista ei ole kuultu ensimmäisen lehdistötiedotteen jälkeen enää mitään, mutta ELegendin kohdalla asia on onneksi toisin.

Volkswagen esitteli yli 550-heppaisen sähkösedanin – ID.X Performance uhkaa kuitenkin jäädä pelkäksi tutkielmaksi

GTI-fanit häädettiin Itävallan Wörtherseen rannalta kestävän kehityksen nimissä, mutta Volkswagenin ID-sähkömallien omistajat saavat sentään kokoontua paikallisesti päästöttömästi Sveitsin Locarnossa. Tapaamisen kohokohta valmistajan puolelta oli varsin yllätyksellinen konseptiauto.

Tyyliniekan uusimmat