Lexus antoi esimakua tulevasta sähköautostaan – konsepti esitellään kevään aikana

Lexus ja emomerkki Toyota ovat toimineet jo vuosikymmenien ajan hybriditeknologian pioneereina. Nyt katseet suunnataan myös täyssähköautoihin.

Toyota on jo kertonut julkisuuteen kehittävänsä täysin uutta sähköautojen perusrakennetta, joka haastaa markkinoille tullessaan esimerkiksi VW-konsernin MEB-ratkaisun. Suuret investoinnit vaatinut rakenne halutaan luonnollisesti saada mahdollisimman laajamittaisesti tuotantoon, joten siitä pääsee osalliseksi myös premium-tytärmerkki Lexus. Lexuksen väki on luvannut esitellä tulevan kevään aikana uuden täyssähköisen konseptiauton, josta on annettu jo esimakua muutaman tiiserikuvan avulla.

Tutkielman yksityiskohdat ovat vielä hämärän peitossa, mutta auto kertoo kuulemma Lexuksen aikomuksista tulevaisuuden suhteen. Lisäksi se toimii lähtölaukauksena seuraavan sukupolven Lexuksille, minkä voi ymmärtää suorana viittauksena tuleviin sähköautoihin. Konseptin tiiserikuvat ovat vielä hämäriä salaperäisyyden ylläpitämiseksi ennen keväällä tapahtuvaa esittelyä, mutta muutamat yksityiskohdat erottuvat silti.

Peräpään muotoilu vaikuttaa vähäeleisen tyylikkäältä, ja takavalot ovat litteät nykytrendien mukaisesti. Ne on todennäköisesti yhdistetty toisiinsa kapealla ledinauhalla, joka pitää sisällään myös perinteisen logon korvaavan Lexus-tekstin. Mallina on ehkä käytetty Porschea, jonka autoissa vastaavia ratkaisuja on nähty jo pitkään. Muhkeaa vyötärölinjaa täydentää coupé-henkisen viisto katto, jonka kahden kohouman väliin on integroitu hainevätyylinen antenni.

Auton nokasta Lexus julkaisi tiiserikuvan jo viime vuoden puolella. Sähköautonkin keulalla komeilee todennäköisesti umpinainen versio Lexuksen massiivisesta maskista, ja etuvalojen ledinauhat ovat kuin keihäänkärjet japanilaismerkin viime vuosien malleista tutun tyylin mukaisesti. Lisäksi maskin Lexus-logo on valaistu, mikä jäänee kuitenkin vain konseptiauton erikoisuudentavoitteluksi.

Suosittelemme

Tekniikasta on suostuttu kertomaan vain se, että kyseessä on sähköauto. Tutkielmasta tiedotettiin alun perin samalla kertaa japanilaismerkin DIRECT4-sähkövoimalinjan kanssa, joten Lexuksen tulevissa hybrideissä ja sähköautoissa käytettävää tekniikkaa hyödynnettäneen myös konseptissa. Sähköautoissa on tämän järjestelmän myötä oma moottori sekä etu- että taka-akselilla. Aiemmin esitellyssä crossover-prototyypissä kummastakin moottorista irtosi 204 hevosvoiman teho ja 300 newtonmetrin vääntö, joten kokonaisvoimavarat ovat muhkeat.

Konseptiauton ohella Lexus on luvannut esitellä vielä tämän vuoden aikana uuden visionsa mukaisen ensimmäisen mallin, joten täyssähköinen Lexus saatetaan nähdä kaupoissakin jo pian.

LähdeCarscoops

Lue lisää