Legon uusi Countach sisältää ”Lambo-ovet” ja V12-moottorin miniatyyrikoossa

Alkuperäistä esikuvaansa pienempi ja edullisempi Lego Lamborghini Countach on saatavilla myös Speed Champion -sarjassa.

Superautojen maailmassa harvat autot ovat yhtä ikonisia kuin Countach, ja 5000 QV on monen mielestä mallisarjan legendaarisin. Lamborghini Countach 5000 Quattrovalvolesta onkin nyt tarjolla uusi yksityiskohtainen Lego-malli neljäs heinäkuuta alkaen. Countach-malli koostuu 1 506 osasta, ja maksaa noin 300 euroa.

Kuva: Lego.

Lego-uutuus on osa perinteikkään leluvalmistajan Icons-sarjaa, johon kuuluu myös autoja, kuten alkuperäinen Land Rover Defender 90, Chevrolet Corvette C1, Chevrolet Camaro Z28, Porsche 930 Turbo ja Fiat 500. Toisin kuin osa edellä mainituista, kulmikas Countach on suorastaan luotu rakennettavaksi palikoista.

Countachin alkuperäisissä versioissa oli 3,9-litrainen vapaasti hengittävä V12, mutta 5000 QV:ssä oli paljon suurempi 5,2 litran moottori. Moottorissa esiteltiin kuusi uutta Weber-kaasutinta, ja Euroopan malleissa oli heppoja 449, ja vääntöäkin 500 Newtonia. Autoja valmistettiin 600, ja noin kymmenessä prosentissa oli polttoaineen ruiskutuksella varustettu moottori.

Kuva: Lego.

Legon uudelleen luomassa mallissa on 5000 QV:n ikoninen takasiipi, jota ei vielä ollut alkuperäisessä Countachissa. Siinä on myös samanlaiset reikävanteet kuin tosielämän superautossa, ja sitä koristaa punaisenruskea sisustus. Malliin on hienosti tuotu myös aukeavat saksiovet, ja ohjauskin toimii ratista käännettäessä.

Jos 300 eurolle löytyy muutakin käyttöä, on tarjolla myös yksinkertaisempi versio Legon Speed Champion -sarjassa. Tämä pienempi malli maksaa vain kolmisen kymppiä ja koostuu 262 Lego-palikasta. Kuten hintavampi isoveljensäkin se pohjautuu 5000 QV:hen, ja myös se noudattaa jo Miami Vicesta tuttua valkoista värisävyä.

Kuva: Lego.
LähdeCarscoops

Lue lisää