Legendat kohtaavat – Miki Biasion hyppää Lancia 037:sta inspiraationsa saaneen Kimera EVO37:n rattiin

Italialaisen Kimeran EVO37-niminen uusi tulkinta legendaarisesta Lancia 037:stä on herättänyt viime aikoina runsaasti kiinnostusta. Sitä ei ainakaan vähennä Miki Biasionin hyppääminen Martini-raitaisen yksilön rattiin huhtikuussa järjestettävässä rallissa.

Kimera ilmoitti, että se osallistuu EVO37:llä Sardiniassa ajettavaan Costa Smeralda -ralliin, joka kuuluu historic-kisojen sarjaan. Kimeran luomus nähdään ilmeisesti rallin oheisohjelmassa. Ratin takana häärii kaksinkertainen maailmanmestari Miki Biasion, joka ajoi alkuperäisellä 037:llä vuosina 1983-1985. Alkuperäisauton lisäksi Biasionilla on kiinteä yhteys myös uuteen EVO37:ään, koska hän on testannut sitä optimaalisten säätöjen hakemiseksi aivan kehitystyön alusta lähtien.

Viimeisenä takavetoautona maailmanmestaruuteen yltänyt B-ryhmän 037 nousi ikoniksi Martini-värityksessä, ja nyt myös uusi tulkinta pääsee ensimmäistä kertaa esiintymään samassa raita-asussa. Kimera EVO37:n uusi ulkoasu paljastettiin historiallisella Pessionen tehtaalla sijaitsevassa Casa Martinissa jo hyvissä ajoin ennen rallia. Kimera on siis saanut tempaukselleen Martini & Rossin virallisen hyväksynnän, ja lisäksi auton pinnassa näkyvät Sparcon sekä Pirellin logot.

Viimeksi mainittu juhlii parhaillaan 150-vuotista taivaltaan, joten EVO37 sopii tähän tarkoitukseen paremmin kuin hyvin. Biasionin ajama auto on sama yksilö, joka nähtiin Pirelli-asussa tammikuisen Monte Carlo -rallin yhteydessä. Sitä ennen autoa käytettiin tekniikan kehittämiseen ja säätöjen hakemiseen, joten kyseessä on hyvin tuttu laite Biasionille.

Suosittelemme

Teholukemakaan ei häpeä neljän vuosikymmenen takaisille rallitykeille, koska EVO37:n turbolla ja mekaanisella ahtimella ryyditetystä nelosesta revitään irti yli 507 hevosvoimaa ja 550 newtonmetriä. Moottorin rakentamisessa on hyödynnetty alkuperäisen 037:n voimanlähteen kehittäneen Claudio Lombardin oppeja. Uuden EVO37:n kaikki koripaneelit leivotaan hiilikuidusta, ja teho välitetään esikuvan tavoin pelkille takapyörille kuusivaihteisen manuaalin kautta.

Kimera aikoo tehdä kaikkiaan 37 yksilön sarjan, ja ensimmäinen yksilö on luovutettu jo viime kuussa hollantilaiselle keräilijälle. Toinen auto on puolestaan menossa huhtikuun lopussa espanjalaiselle keräilijälle, ja tämän vuoden aikana tarkoituksena on tehdä vielä kahdeksan muuta yksilöä. 27 autoa on jo myyty, eli 10 yksilöä olisi vielä jäljellä 540 000 euron verottomaan hintaan.

LähdeCarscoops

Lue lisää