Legendan paluu – Ford esitteli Detroitissa uuden Bullitt-Mustangin

Ford Mustang kuuluu legendaarisimpiin poniautoihin, ja yksi tunnetuimmista Mustangeista on puolestaan vuoden 1968 Bullitt-leffassa ensiesiintymisensä tehnyt vihreä fastback. Steve McQueen jahtasi sen ratissa mustalla Dodge Chargerilla pakenevia konnia pitkin San Franciscon mäkisiä katuja. Mustang selvisi koettelemuksesta lähes ehjänä, kun taas Charger syöksyi tieltä ulos ja syttyi palamaan.

Bullitt-Mustang on sen verran legendaarinen auto, että Ford on ehtinyt tehdä siitä jo useammankin uusintapainoksen. Niistä ensimmäinen esiteltiin vuonna 2001, ja seitsemän vuotta myöhemmin oli enemmän alkuperäistä muistuttavan retromallin vuoro. Ovaalimerkki on sittemmin luopunut poniautonsa puhtaasta retromuotoilusta, vaikka nykyisessäkin mallissa on monia viittauksia menneiden vuosikymmenten klassikkoihin.

Netissä on pyörinyt jo pitkään etukäteistietoja ja suttuisia kuvia viimeisimmästä Bullitt-Mustangista, ja nyt auto tuotiin vihdoinkin parrasvaloihin Detroitin autonäyttelyssä. Erikoismallin pohjana on käytetty GT Premium – sekä Performance Premium -pakettien varustusta, ja lisäksi viisilitraisen kasin teholukema on nostettu 475 heppaan. Vääntöä riittää puolestaan 570 newtonmetrin ja huippunopeutta 263 km/h:n verran. Voima välitetään takapyörille manuaalilaatikon kautta, jonka valkoinen nuppi herättää muistoja menneiltä ajoilta.

Vakiovarusteluun kuuluvat myös nahkaratti, sisustan vihreät koristeompeleet ja 12-tuumainen virtuaalimittaristo. Se löytyy muistakin uusista Mustangeista, mutta kuskin tervetulleeksi toivottava ruutu näyttää nyt auton kuvan villihevoslogon sijasta. Lisäksi Bullitt kuulostaa tavallisia Musteja herkullisemmalta mm. aktiivisilla läpillä varustetun sporttiputkiston ja Shelby GT350:stä lainatun imusarjan ansiosta.

Suosittelemme

Ulkoväreiksi tarjotaan alkuperäisen leffa-auton kaltaista tummanvihreää ja mustaa. Maski on merkitön esikuvan tapaan, ja sitä sekä sivuikkunoita reunustavat klassiset kromilistat. Klassista tyyliä löytyy myös 19-tuumaisista vanteista, joiden takaa pilkottavat Brembon punaiset jarrusatulat.

Lisävarustelistalta löytyy ainoastaan kolme ekstraherkkua, eli MagneRide-niminen puoliaktiivinen jousitus, mustalla nahalla verhoillut Recaron penkit ja erilaisia sähköisiä varusteita kattava paketti. Se tuo mukanaan navigaattorin, muistilla varustetun kuskin penkin sekä sivupeilit, paremman äänentoistojärjestelmän ja poikittaissuuntaisen liikenteen tunnistuksella varustetun kuolleen kulman vahdin. Modernit ajat ovat siis saavuttaneet muskeliautoikoninkin.

LähdeCarscoops

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Stellantis on valmis kääntämään takkinsa, jos sähköautojen kysyntä sakkaa

Stellantiksen toimitusjohtaja Carlos Tavares on todennut, että maailman kolmanneksi suurin autonvalmistaja on valmis muuttamaan sähköautostrategiaansa ensi vuoden tärkeiden Yhdysvaltojen ja Euroopan vaalien tulosten perusteella.

Tesla Cybertruckin tuotantomalli esiteltiin vihdoinkin – osa lupauksista jäi kuitenkin täyttymättä

Siitä on kulunut jo neljä vuotta, kun Tesla Cybertruckin tutkielma tuotiin julkisuuteen. Monien viivästysten jälkeen nyt on vihdoinkin tuotantomallin esittelyn vuoro.

Uusi Porsche Panamera esiteltiin – iso luksusauto kallistuu nyt kaarteisiin kuin moottoripyörä

Porsche on jo julkaissut monenlaisia tiisereitä kolmannen sukupolven Panamerasta, ja nyt uutuus tuotiin vihdoinkin julkisuuteen. Panamera ei ole täysin uusi auto, mutta sekä tekniikkaa että ulkonäköä on hiottu kattavasti.

Maailman suurin autonvalmistaja kamppailee yhä vaikeuksien kanssa

”Emme ole enää kilpailukykyisiä”, on Volkswagenin toimitusjohtajan viesti, kun yhtiö vähentää henkilöstöä osana 10 miljardin euron säästökuuria.

Tyyliniekan uusimmat