Legendaarinen poniauto ei kuolekaan – Camarosta tulee oma alabrändinsä Escaladen ja Corvetten tavoin

Kerroimme äskettäin, että General Motors suunnittelee tekevänsä Corvettesta oman alabrändinsä, jonka mallisto on paljon nykyistä Vetteä laajempi. Viimeisimpien tietojen mukaan samaa strategiaa sovelletaan myös Chevrolet Camaroon ja Cadillac Escaladeen.

Alan kokeneimpiin kuuluva autotoimittaja Georg Kacher kirjoittaa näistä suunnitelmista amerikkalaisessa Car and Driverissa, ja hänen lähteenään on kuulemma anonyymiksi jäävä sisäpiiriläinen GM:ltä. Kacher ei mene artikkelissaan vielä yksityiskohtien tasolle, mutta pääkohdat jenkkien suunnitelmista käyvät kyllä ilmi.

Kuva: General Motors

Jos Georg Kacherin kertomat tiedot pitävät paikkansa, Escalade ei ole jatkossa pelkästään Cadillacin iso katumaasturi. Räppäreidenkin suosiman SUV:n brändiarvo on ilmeisesti jo ohittanut emomerkin statuksen, ja niinpä Escalade-valikoimaa ollaan laajentamassa pienemmällä kolmirivisellä crossoverilla ja tila-autolla. Ensin mainittu olisi nykyistä Escaladea sporttisempi vaihtoehto, kun taas tila-auton markkinat löytyisivät Kiinasta.

Kuva: General Motors

Lisäksi Escalade-brändin alla voitaisiin myydä korkeammalla maavaralla varustettua sedania tai farmaria Allroad-Audien tai crossoveriksi muuttuneen uuden Toyota Crownin tyyliin. Crossover kuuluu kiinteästi myös tulevan Camaro-alabrändin suunnitelmiin. Crossover-Camarossa olisi joko kaksi tai neljä ovea sekä neliveto ja reilumpi maavara. Perinteisen Camaron faneille tämä kuulostaa lähinnä pyhäinhäväistykseltä, mutta tulossa on muitakin malleja.

Kuva: General Motors

GM:n suunnitelmiin kuuluu nimittäin myös kaksiovinen nelipaikkainen coupé ja avoversio, joten huhut perinteisen Camaron lopusta olivat ilmeisesti uutisankkoja. Lisäksi artikkelissa mainitaan Camaro-valikoiman huipulle mahdollisesti asettuva erityisen suorituskykyinen malli, jossa voitaisiin hyödyntää seuraavan sukupolven Corvetten tekniikkaa.

Siitä ei ole vielä tietoa, liikkuvatko tulevat Camarot sähkö- vai polttomoottorin voimin. Sähkötekniikka on varsin todennäköinen vaihtoehto ainakin crossoveriin, joka heittäisi suoran haasteen hyviin myyntilukemiin yltäneelle Ford Mustang Mach-E:lle. Mustangin nimen hyödyntäminen täyssähköisessä crossoverissa ei ole ollut kaikkien mieleen, mutta ostajia asia ei tunnu häiritsevän. Ja kun pahimpiin kilpailijoihin kuuluvan Dodgen muskeliautot muuttuvat pian sähköisiksi, myös perinteisemmällä korimallilla varustettu Camaro saattaa olla tulevaisuudessa sähköauto.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Kiinalaiset sähköautot valtaavat maailmaa, mutta Yhdysvalloissa niitä ei ole nähty

Arvioiden mukaan Kiina tuottaa jo 60 prosenttia kaikista myydyistä sähköautoista tänä vuonna. Pohjois-Amerikassa kadut kuitenkin kumisevat tyhjyyttään kiinalaisista sähköautoista.

DEFA Power: Älykäs ja edullinen sähköauton latausasema

DEFA toi tänä vuonna markkinoille uuden latausaseman kiinteällä latauskaapelilla. Uusia sähköautojen latausasemia julkaistaan ​​koko ajan, eikä valinta ole kuluttajana helppoa. Hinnat ja ominaisuudet vaihtelevat paljon.  DEFA...

Sähköautokanta jatkaa kasvuaan – näitä sähköautoja rekisteröidään eniten Suomessa

Suomen täyssähköisten autojen osuus autokannasta jatkaa kasvuaan. Tuoreessa Sähköinen liikenne ry:n teettämässä raportissa kerrotaan, että jo yli joka kolmas Suomen teillä liikkuva sähköauto on...

Kerrankin kevyt sähköauto – David Brownin muokkaama klassikko-Mini painaa vain 640 kiloa

Suurin osa sähköautoista on merkittävästi polttomoottorivastineitaan painavampia möhkäleitä, mikä on melkoisessa ristiriidassa ympäristöä säästävän ekoauton idean kanssa. Asia on kuitenkin toisin, kun sähköauton lähtökohta on esitelty vuonna 1959.

Tyyliniekan uusimmat