Legendaarinen leffa-auto löytyi – tässä on aito Bullitt-Mustang

Elokuvahistorian upein takaa-ajokohtaus löytyy monien mielestä vuonna 1968 ensi-iltansa saaneesta Bullittista. Steve McQueenin esittämä yksityisetsivä Frank Bullitt jahtaa leffassa vihreän fastback-Mustangin ratissa mustalla Dodge Chargerilla pakenevia konnia. Takaa-ajon kuuluisimmat pätkät käydään San Franciscon mäkisillä kaduilla, ja lopulta Charger lipsahtaa kaupungin ulkopuolella tieltä ulos päin bensa-asemaa ja räjähtää liekkeihin.

Myös Mustang spinnaa tieltä ulos, mutta auto säilyy kuitenkin suhteellisen ehjänä. McQueen yritti tarinan mukaan ostaa kuvauksissa käytettyä poniautoa myöhemmin itselleen, mutta sitä ei  löytynyt enää mistään. Muutama viikko sitten Meksikossa putkahti kuitenkin julkisuuteen vuoden 1968 Mustang, jota väitettiin aidoksi leffa-autoksi. Se oli löytynyt romuttamolta, ja jenkkiklassikon hankkinut Ralph Garcia Jr. aikoi tehdä siitä toisen kuuluisan elokuva-auton, eli Eleanor-Mustangin kopion.

Miehen liikekumppani Hugo Sanchez tsekkasi kuitenkin Mustangin VIN-koodin netistä ja sai hämmästyksekseen huomata, että kyseessä olisi toinen Bullittissa käytetystä yksilöstä. Tämä herätti kuitenkin epäilyksiä alan asiantuntijoiden joukossa, ja niinpä Amerikan maineikkain vanhojen Fordien asiantuntija Kevin Marti lähti paikan päälle Meksikoon tutkimaan asiaa.

Marti kertoi Los Angeles Timesille, että hän oli ensin skeptinen auton aitouden suhteen. VIN-leimat näyttivät kuitenkin täsmäävän, ja lisäksi Mustangissa oli lukuisia leffamenneisyydestä kertovia yksityiskohtia, joita kopion rakentaja ei olisi tiennyt lisätä siihen. Niinpä Ford-asiantuntija vahvisti, että kyseessä on todellakin aito asia.

Suosittelemme

Kevin Marti antoi vielä lisätietoja Meksikosta löytyneen Mustangin taustasta. Sitä käytettiin kuulemma erityisesti takaa-ajon hyppykohtauksissa, kun taas toinen yksilö sai toimia päähenkilön autona kaikissa muissa pätkissä. Koska Garcia Jr. ja Sanchez olivat vakuuttuneita löytönsä aitoudesta, Eleanor-replikan tekeminen sai jäädä. Mustang päätettiin sen sijaan entisöidä leffa-asuunsa, ja se on jo maalattu alkuperäisen sävyisellä Highland Green -vihreällä.

Ensi vuonna juhlitaan Bullittin puolivuosisataisia synttäreitä, joten auton arvo saattaa nousta yli miljoonan dollarin. Marti kertoi kuitenkin, että Mustang voisi olla vieläkin kalliimpi, jos meksikolaismiehet eivät olisi aloittaneet löytönsä entisöintiä jo ennen sille tehtyjä tutkimuksia.

Llegada del Bullitt a Ford Mexicali

Julkaissut Ford Mexicali Perjantaina 3. maaliskuuta 2017

LähdeCarscoops

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

MGB tekee comebackin tehokkaampana kuin koskaan – saatavilla ovat sekä bensa-V8 että sähköversio

Brittisporttien ikoneihin kuuluva MGB täytti hiljattain 60 vuotta. MG:n brändin alla tehdään nykyisin kiinalaisia sähköautoja, mutta myös aidosta asiasta tuotiin nyt tarjolle tyylikkäästi modernisoitu versio.

YangWang U8 kelluu ja kahlaa vedessä renkaitaan potkureina käyttäen

Eikä siinä vielä kaikki: 1 184 heppainen nelimoottorinen YangWang U8 sähköauto pystyy myös kääntymään paikoillaan 360-astetta.

Kiinalaiset sähköautot valtaavat maailmaa, mutta Yhdysvalloissa niitä ei ole nähty

Arvioiden mukaan Kiina tuottaa jo 60 prosenttia kaikista myydyistä sähköautoista tänä vuonna. Pohjois-Amerikassa kadut kuitenkin kumisevat tyhjyyttään kiinalaisista sähköautoista.

DEFA Power: Älykäs ja edullinen sähköauton latausasema

DEFA toi tänä vuonna markkinoille uuden latausaseman kiinteällä latauskaapelilla. Uusia sähköautojen latausasemia julkaistaan ​​koko ajan, eikä valinta ole kuluttajana helppoa. Hinnat ja ominaisuudet vaihtelevat paljon. DEFA...

Tyyliniekan uusimmat