Latela Car Show toi autoja itsenäisyyspäiväviikonloppuun – Tampereella nähtiin niin tuningia kuin jenkkejäkin

Suomen suurimmaksi pikkujoulutapahtumaksi ideoitu Mad X-mas Festival jouduttiin valitettavasti viime metreillä perumaan pahentuneen koronatilanteen vuoksi. Samaan yhteyteen suunniteltu Latela Car Show päästiin kuitenkin järjestämään Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa.

Itsenäisyyspäiväviikonloppuna perjantai-illasta sunnuntaihin auki ollut näyttely pidettiin kansan suussa edelleen Pirkkahallina tunnetun kompleksin uudemmassa E-hallissa. Tilaa oli siis hieman vähemmän kuin esimerkiksi Hot Rod & Rock Show’ssa käytössä olevassa A-hallissa, mutta nähtävää riitti silti mukavasti. Latela Car Show’ta mainostettiin ensimmäiseksi sisällä järjestetyksi näyttelyksi koronapandemian puhkeamisen jälkeen, ja sitä se oli ainakin allekirjoittaneelle.

Latelan pojat tunnetaan ensisijaisesti tuning-hahmoina, joten luonnollisesti näyttelyssäkin nähtiin tämän genren kalustoa show-autoista driftauslaitteisiin. Lisäksi esillä oli Latelan käsialaa oleva Alfa Romeo Spider -parivaljakko, joka näytti rakentelun ääripäät hillitysti muokatusta orggisautosta Mustangin takavaloilla varustettuun tuning-luomukseen. Näytteillä oli myös Latelan Scooter-yhtyeelle rakentama hurja Transit ja pari muutakin tulkintaa samasta aiheesta.

Ehkäpä suurimpana vetonaulana toimi kuitenkin Anssi Kelalle räätälintyönä tehty lähes täydellinen kopio Ritari Ässän legendaarisesta KITT-Pontiacista. Tässä autossa ei ole tyydytty vain ulkokuoren muokkaukseen nokan skannerivaloineen ja mustine takavalopaneeleineen, vaan myös sisusta on prikulleen sellainen kuin yli 30 vuoden takaisessa TV-sarjassa. Erilaisia monitoreja, valoja sekä digimittareita löytyy siis riittävästi, ja ratin virkaa hoitaa lähes samanlainen yoke kuin uusimmissa Tesloissa.

Suosittelemme

Näyttelyn helmiin kuului myös Kimi Räikkösen uraa kunnioittava upeasti maalattu Scania-rekan nuppi, joka on luonnollisesti nimetty Icemaniksi. Villit tuning-luomukset ja alkuperäishenkisemmät euroautot saivat seuraa klassisista jenkeistä, joiden skaala ulottui hot rodeista siipi- ja muskeliautoihin. Paikalla nähtiin myös Mika Kosolan Shelby GT 40, jota on lähes mahdotonta erottaa aidosta 1960-luvun Le Mans -kilpurista. Lähistöllä komeili moderni LMP 3 -luokan ratakilpuri kertomassa tässäkin lajissa tapahtuneesta muutoksesta reilun puolen vuosisadan aikana.

Näyttelyautojen joukosta löytyi myös Kalle Rovanperän upouusi drifting-Supra. Ihmeteltävää siis riitti, vaikka käytössä olikin hieman pienempi halli. Kuulutuksista ja näköhavainnoista päätellen yleisöä oli kuitenkin löytänyt paikalle varsin niukasti, eli ehkäpä sana uudesta näyttelystä ei ollut vielä ehtinyt levitä tarpeeksi. Tästä huolimatta Latelan pojat lupasivat jatkaa samoissa merkeissä myös ensi vuonna, joten toivottavasti Latela Car Show’sta saadaan talvikauden tyhjiötä täydentävä lisä Suomen autotapahtumakalenteriin.

2 KOMMENTIT

  1. Minäkin kuvittelin että koko näyttely on peruutettu, mutta peruutuksesta kertova uutinen taisikin koskea vain orkesterin esiintymistä.
    Olisin mielelläni tullut myös käymään ilman tuota väärinkäsitystä.

  2. Nuorempien Latela-rakentajien Alfa oli huomattavasti hienompi ja parempi. Ehkä heidät pitäisi nimetä nimellä Latela ja vanhemmat nimellä Setälä. Nuoret jannut veivät Laureja pitkin lattiaa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Uusi Daihatsu Taft haluaa haastaa jälleen Suzuki Jimnyn maastossa

Daihatsu Taft on jääny Suomessa toistaiseksi aika vieraaksi automalliksi, mutta kyseessä on alkujaan täälläkin paremmin tunnetun Suzuki Jimnyn kilpailija.

Dacian SUV-suosikki uudistuu – kolmannen sukupolven Dusteria saa myös hybridinä

Osittain kierrätysmuovista valmistettu Dacia Duster siirtyy kolmanteen sukupolveensa, joka on edeltäjäänsä näyttävämpi ja sähköisempi.

Stellantis on valmis kääntämään takkinsa, jos sähköautojen kysyntä sakkaa

Stellantiksen toimitusjohtaja Carlos Tavares on todennut, että maailman kolmanneksi suurin autonvalmistaja on valmis muuttamaan sähköautostrategiaansa ensi vuoden tärkeiden Yhdysvaltojen ja Euroopan vaalien tulosten perusteella.

Tesla Cybertruckin tuotantomalli esiteltiin vihdoinkin – osa lupauksista jäi kuitenkin täyttymättä

Siitä on kulunut jo neljä vuotta, kun Tesla Cybertruckin tutkielma tuotiin julkisuuteen. Monien viivästysten jälkeen nyt on vihdoinkin tuotantomallin esittelyn vuoro.

Tyyliniekan uusimmat