Land Rover -kloonin tuotanto alkoi – ensimmäiset asiakkaat saavat Ineos Grenadierin joulukuussa

Aidon ja alkuperäisen Land Rover Defenderin tuotannon päättyminen muutama vuosi sitten jätti markkinoille tarkoituksenmukaisen maasturin mentävän aukon. Nyt sitä paikkaa Ineos Grenadier, jonka valmistus on juuri startannut.

Uuden auton esitteleminen on suhteellisen helppoa, mutta sen sarjatuotantoon saamisessa on aina oma haasteensa. Jos ette usko, kysykää vaikka Teslalta. Ineos Automotive on kuitenkin onnistunut käynnistämään ulkoisesti vanhaa Defenderiä erehdyttävästi muistuttavan Grenadierin valmistuksen Ranskan Hambachin tehtaassa.

Kyseinen tuotantolaitos kuului aiemmin Mercedes-Benzille, ja Ineos hankki sen omistukseensa vuonna 2020. Grenadierin valmistuksen alkaminen on iso merkkipaalu automarkkinoilla aloittavalle Ineokselle, mutta aivan kaikki ei mennyt ennakkosuunnitelmien mukaan tässäkään tapauksessa. Toimitusketjujen globaalit ongelmat vaikuttivat Ineokseenkin, mutta haasteet on nyt selätetty ja ensimmäisten asiakasautojen toimituksia luvataan joulukuulle.

Grenadier on kulkenut jo varsin pitkän tien, koska projekti alkoi vuonna 2017. Ineos laski, että alkuperäistä Defenderiä muistuttavalle autolle olisi tulevaisuudessakin kysyntää, koska Land Roverin oma uusi Defender on etääntynyt varsin kauas juuristaan. Vaikka Grenadier on karumpi tapaus kuin uusi Defender, myös Ineoksen suorituskyky on aivan eri luokkaa kuin takavuosien Lantikoissa.

Suosittelemme

Autoa saa riisutun Utility Wagon -version lisäksi ylellisempänä Station Wagonina. Sen pellin alla on BMW:ltä ostettuja kolmilitraisia suoria kuutosia. Bensakone tuottaa 286 hevosvoimaa ja 450 newtonmetriä, kun taas dieselistä irtoaa 249 heppaa ja 550 newtonia. Voimavarat välitetään kahdeksanpykäläisen automaatin ja kaksinopeuksisen jakolaatikon kautta jatkuvalle nelivedolle.

Grenadierissa on myös tilapuurunko, keskitasauspyörästön lukko ja tukevat pohjapanssarit. Mukavuutta kohentavat puolestaan Recaron penkit ja 12,3-tuumaisella ruudulla varustettu tietoviihdejärjestelmä, joka tukee sekä Android Autoa että Applen CarPlayta langattomasti.

LähdeCarscoops

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Stellantis on valmis kääntämään takkinsa, jos sähköautojen kysyntä sakkaa

Stellantiksen toimitusjohtaja Carlos Tavares on todennut, että maailman kolmanneksi suurin autonvalmistaja on valmis muuttamaan sähköautostrategiaansa ensi vuoden tärkeiden Yhdysvaltojen ja Euroopan vaalien tulosten perusteella.

Tesla Cybertruckin tuotantomalli esiteltiin vihdoinkin – osa lupauksista jäi kuitenkin täyttymättä

Siitä on kulunut jo neljä vuotta, kun Tesla Cybertruckin tutkielma tuotiin julkisuuteen. Monien viivästysten jälkeen nyt on vihdoinkin tuotantomallin esittelyn vuoro.

Uusi Porsche Panamera esiteltiin – iso luksusauto kallistuu nyt kaarteisiin kuin moottoripyörä

Porsche on jo julkaissut monenlaisia tiisereitä kolmannen sukupolven Panamerasta, ja nyt uutuus tuotiin vihdoinkin julkisuuteen. Panamera ei ole täysin uusi auto, mutta sekä tekniikkaa että ulkonäköä on hiottu kattavasti.

Maailman suurin autonvalmistaja kamppailee yhä vaikeuksien kanssa

”Emme ole enää kilpailukykyisiä”, on Volkswagenin toimitusjohtajan viesti, kun yhtiö vähentää henkilöstöä osana 10 miljardin euron säästökuuria.

Tyyliniekan uusimmat