Land Rover -kloonin tuotanto alkoi – ensimmäiset asiakkaat saavat Ineos Grenadierin joulukuussa

Aidon ja alkuperäisen Land Rover Defenderin tuotannon päättyminen muutama vuosi sitten jätti markkinoille tarkoituksenmukaisen maasturin mentävän aukon. Nyt sitä paikkaa Ineos Grenadier, jonka valmistus on juuri startannut.

Uuden auton esitteleminen on suhteellisen helppoa, mutta sen sarjatuotantoon saamisessa on aina oma haasteensa. Jos ette usko, kysykää vaikka Teslalta. Ineos Automotive on kuitenkin onnistunut käynnistämään ulkoisesti vanhaa Defenderiä erehdyttävästi muistuttavan Grenadierin valmistuksen Ranskan Hambachin tehtaassa.

Kyseinen tuotantolaitos kuului aiemmin Mercedes-Benzille, ja Ineos hankki sen omistukseensa vuonna 2020. Grenadierin valmistuksen alkaminen on iso merkkipaalu automarkkinoilla aloittavalle Ineokselle, mutta aivan kaikki ei mennyt ennakkosuunnitelmien mukaan tässäkään tapauksessa. Toimitusketjujen globaalit ongelmat vaikuttivat Ineokseenkin, mutta haasteet on nyt selätetty ja ensimmäisten asiakasautojen toimituksia luvataan joulukuulle.

Grenadier on kulkenut jo varsin pitkän tien, koska projekti alkoi vuonna 2017. Ineos laski, että alkuperäistä Defenderiä muistuttavalle autolle olisi tulevaisuudessakin kysyntää, koska Land Roverin oma uusi Defender on etääntynyt varsin kauas juuristaan. Vaikka Grenadier on karumpi tapaus kuin uusi Defender, myös Ineoksen suorituskyky on aivan eri luokkaa kuin takavuosien Lantikoissa.

Suosittelemme

Autoa saa riisutun Utility Wagon -version lisäksi ylellisempänä Station Wagonina. Sen pellin alla on BMW:ltä ostettuja kolmilitraisia suoria kuutosia. Bensakone tuottaa 286 hevosvoimaa ja 450 newtonmetriä, kun taas dieselistä irtoaa 249 heppaa ja 550 newtonia. Voimavarat välitetään kahdeksanpykäläisen automaatin ja kaksinopeuksisen jakolaatikon kautta jatkuvalle nelivedolle.

Grenadierissa on myös tilapuurunko, keskitasauspyörästön lukko ja tukevat pohjapanssarit. Mukavuutta kohentavat puolestaan Recaron penkit ja 12,3-tuumaisella ruudulla varustettu tietoviihdejärjestelmä, joka tukee sekä Android Autoa että Applen CarPlayta langattomasti.

LähdeCarscoops

Lue lisää