Land Rover Defenderin hardcore-versio tulee Saksasta – tässä on Manhartin näkemys aiheesta

Vaikka uudella Land Rover Defenderillä ei ole tekniikan osalta juuri mitään tekemistä klassisen esikuvansa kanssa, autosta on tullut muutamassa vuodessa yksi valmistajansa suosikkimalleista. Land Rover on itsekin laajentamassa Defender-valikoimaa tehokkaammilla ja vieläkin maastokelpoisemmilla versioilla, mutta myös tuning-firmat ovat samoilla apajilla.

Lontoolaislähtöinen Chelsea Truck Company esitteli jo oman tulkintansa sporttisemmasta Defenderistä, ja nyt asialla on saksalainen Manhart. Manhartin Defenderiä varten luoma tuning-paketti tottelee DP 450 -nimeä, mutta toistaiseksi se on olemassa vasta virtuaalisessa maailmassa. Luonnoskuvat vaikuttavat ainakin lupaavilta, ja saksalaiset ovat ottaneet lähtökohdakseen sporttisuuden sijasta Defenderille ominaisen maastokelpoisuuden kohentamisen entisestään.

Tuunatun Land Roverin erottaa Mansoryn luomukseksi firmalle tunnusomaisesta mustasta väristä, jota on höystetty kullanvärisillä tehosteilla. DP 450:n alle suunnitellaan beadlock-tyyppisiä vanteita, jotka on kietaistu kunnon maastorenkaille. Autosta löytyy monia muitakin maastovarusteita, kuten katolle sovitettu ledivalotanko, snorkkeli, iso karjapuskuri, järeä vinssi keulan pohjapanssarissa sekä kattoteline, jolle pääsee nousemaan tikapuilla.

Myös maavara näyttää kasvaneen, joten Defenderin ilmajousituskin saanee osansa muutoksista. Pellin alla piilevästä tekniikasta Manhart ei ole kertonut vielä mitään, mutta tavoitteena on kuulemma 450 hevosvoiman teholukema. Vakiokunnossa esimerkiksi Defender P300:n kaksilitrainen turbonelonen tuottaa tasan 300 heppaa, mutta tehokkaimman Defenderin titteliä Manhartin luomus ei saa.

Suosittelemme

Viisilitraisella mekaanisesti ahdetulla veekasilla ryyditetty Defender V8 tuottaa nimittäin jo tehtaan jäljiltä hulppeat 525 hevosvoimaa, mutta maastoajoon Manhartin 450 heppaa riittävät varmasti paremmin kuin hyvin. Jäämme odottelemaan, milloin Manhartin DP 450 nähdään ensimmäistä kertaa elävässä elämässä ja millainen hintalappu tuning-pajan palikoille on laitettu.

LähdeCarscoops

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Tältä näyttää maailman kevein Toyota Land Cruiser 70

Kuvassa ei ole maailman vahvimmat miehet, vaan klassisen maastoauton uutuusmallin yksityiskohtainen ja täysikokoinen versio, joka on taitavasti valmistettu styroksista.

Toyota esitteli pienen sähkö-SUV:n konseptin – Volvo EX30:n kilpailija tulee myyntiin jo ensi vuonna

Toyota järjesti Brysselissä Euroopan markkinoille suunnatun tilaisuuden, jossa tuotiin ensimmäistä kertaa julkisuuteen vanhan mantereen asiakkaiden makuhermoon iskevä pieni sähkö-SUV. Tällä hetkellä kyse on vielä tutkielmasta, mutta autoa voidaan odottaa myyntiin jo ensi vuonna.

Vihdoinkin uusi Lancia – täyssähköinen Ypsilon esitellään helmikuussa

Lancialla on hieno historia, mutta viime vuodet ovat olleet melkoista tuskien taivalta perinteikkäälle italialaismerkille. Lancia on myynyt ainoastaan Italiassa pahasti ikääntymään päässyttä Ypsilonia, mutta tilanteeseen on luvassa helpotusta jo pikapuoliin.

Uusi Daihatsu Taft haluaa haastaa jälleen Suzuki Jimnyn maastossa

Daihatsu Taft on jääny Suomessa toistaiseksi aika vieraaksi automalliksi, mutta kyseessä on alkujaan täälläkin paremmin tunnetun Suzuki Jimnyn kilpailija.

Tyyliniekan uusimmat