Lamborghinin ensimmäinen sähköauto ei olekaan SUV – tulossa on sen sijaan 2+2-paikkainen GT

Lamborghinikin on tulossa lähivuosina mukaan sähköautomarkkinoille. Firman ensimmäiseksi sähköautoksi huhuttiin nykytrendien mukaista katumaasturia Uruksen rinnalle, mutta merkin toimitusjohtaja Stephan Winkelmann torjui nyt nämä tiedot.

Huhut lähtivät alun perin liikkeelle siitä, kun Lamborghinin edustajat olivat todenneet että italialaismerkin ensimmäisessä sähköautossa olisi superautoja enemmän maavaraa. Nyt Winkelmann paljasti kuitenkin, että uutuudesta tulee jokapäiväiseenkin käyttöön sopiva 2+2-paikkainen GT. Tällaisessakin autossa on isompi maavara kuin Huracánin tai uuden Revuelton kaltaisissa superautoissa, ja sähköinen gran turismo täyttää myös italialaismerkin mallistossa ammottavan kolon.

Kuva: Lamborghini

Lamborghinilla on perinteitä GT-autoista jo merkin alkuvuosista lähtien, mutta sellaista ei ole moderneina aikoina kuulunut italialaisten mallistoon. Perinnetietoisia ilahduttanee myös tieto, että autoon ei ole tulossa minkäänlaisia maastoviittauksia, joten SUV- ja crossover-puoli jätetään suosiolla Uruksen harteille.

Bensa-V12:n tai V8:n puuttuminen voi sen sijaan olla joillekin Lambo-asiakkaille kova pala purtavaksi, mutta sähkömoottorit sopivat kuitenkin arkihenkisempään GT-autoon puhdasverisiä superautoja paremmin. Lamborghinin ylin tekninen johtaja Rouven Mohr totesi jo alkuvuodesta, että superautoissa paras ratkaisu on edelleen polttomoottoria ja sähköapua hyödyntävä hybridi. Tilanne pysyy kuulemma samana myös seuraavat viisi tai kuusi vuotta, koska isot akut toisivat puhdasverisiin urheiluautoihin liikaa painoa.

Kuva: Lamborghini

Lamborghini ei myöskään halua, että superautojen suorituskyky riippuisi suuresti akkujen varaustasosta ja lämpötilasta. Raa’an suorituskyvyn sijasta enemmän arkikäyttöä painottavassa gran turismossa tämä ei ole niin suuri ongelma, ja sama koskee myös perinteisen äänimaailman puuttumista.

Moni muu asia auton suhteen on edelleen piilossa tai vielä päättämättä, koska markkinoille lanseerausta odotellaan vasta vuonna 2028. Sähkö-GT:llä on tärkeä osansa Lamborghinin tulevaisuudensuunnitelmissa, koska merkki aikoo sähköistää jokaisen mallinsa vuoteen 2024 mennessä, ja vuotta myöhemmin tavoitteena on hiilidioksidipäästöjen puolittaminen.

Kuva: Lamborghini
LähdeCarscoops

Lue lisää