Lamborghinin ensimmäinen sähköauto ei olekaan SUV – tulossa on sen sijaan 2+2-paikkainen GT

Lamborghinikin on tulossa lähivuosina mukaan sähköautomarkkinoille. Firman ensimmäiseksi sähköautoksi huhuttiin nykytrendien mukaista katumaasturia Uruksen rinnalle, mutta merkin toimitusjohtaja Stephan Winkelmann torjui nyt nämä tiedot.

Huhut lähtivät alun perin liikkeelle siitä, kun Lamborghinin edustajat olivat todenneet että italialaismerkin ensimmäisessä sähköautossa olisi superautoja enemmän maavaraa. Nyt Winkelmann paljasti kuitenkin, että uutuudesta tulee jokapäiväiseenkin käyttöön sopiva 2+2-paikkainen GT. Tällaisessakin autossa on isompi maavara kuin Huracánin tai uuden Revuelton kaltaisissa superautoissa, ja sähköinen gran turismo täyttää myös italialaismerkin mallistossa ammottavan kolon.

Kuva: Lamborghini

Lamborghinilla on perinteitä GT-autoista jo merkin alkuvuosista lähtien, mutta sellaista ei ole moderneina aikoina kuulunut italialaisten mallistoon. Perinnetietoisia ilahduttanee myös tieto, että autoon ei ole tulossa minkäänlaisia maastoviittauksia, joten SUV- ja crossover-puoli jätetään suosiolla Uruksen harteille.

Bensa-V12:n tai V8:n puuttuminen voi sen sijaan olla joillekin Lambo-asiakkaille kova pala purtavaksi, mutta sähkömoottorit sopivat kuitenkin arkihenkisempään GT-autoon puhdasverisiä superautoja paremmin. Lamborghinin ylin tekninen johtaja Rouven Mohr totesi jo alkuvuodesta, että superautoissa paras ratkaisu on edelleen polttomoottoria ja sähköapua hyödyntävä hybridi. Tilanne pysyy kuulemma samana myös seuraavat viisi tai kuusi vuotta, koska isot akut toisivat puhdasverisiin urheiluautoihin liikaa painoa.

Kuva: Lamborghini

Lamborghini ei myöskään halua, että superautojen suorituskyky riippuisi suuresti akkujen varaustasosta ja lämpötilasta. Raa’an suorituskyvyn sijasta enemmän arkikäyttöä painottavassa gran turismossa tämä ei ole niin suuri ongelma, ja sama koskee myös perinteisen äänimaailman puuttumista.

Moni muu asia auton suhteen on edelleen piilossa tai vielä päättämättä, koska markkinoille lanseerausta odotellaan vasta vuonna 2028. Sähkö-GT:llä on tärkeä osansa Lamborghinin tulevaisuudensuunnitelmissa, koska merkki aikoo sähköistää jokaisen mallinsa vuoteen 2024 mennessä, ja vuotta myöhemmin tavoitteena on hiilidioksidipäästöjen puolittaminen.

Kuva: Lamborghini
LähdeCarscoops

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Stellantis on valmis kääntämään takkinsa, jos sähköautojen kysyntä sakkaa

Stellantiksen toimitusjohtaja Carlos Tavares on todennut, että maailman kolmanneksi suurin autonvalmistaja on valmis muuttamaan sähköautostrategiaansa ensi vuoden tärkeiden Yhdysvaltojen ja Euroopan vaalien tulosten perusteella.

Tesla Cybertruckin tuotantomalli esiteltiin vihdoinkin – osa lupauksista jäi kuitenkin täyttymättä

Siitä on kulunut jo neljä vuotta, kun Tesla Cybertruckin tutkielma tuotiin julkisuuteen. Monien viivästysten jälkeen nyt on vihdoinkin tuotantomallin esittelyn vuoro.

Uusi Porsche Panamera esiteltiin – iso luksusauto kallistuu nyt kaarteisiin kuin moottoripyörä

Porsche on jo julkaissut monenlaisia tiisereitä kolmannen sukupolven Panamerasta, ja nyt uutuus tuotiin vihdoinkin julkisuuteen. Panamera ei ole täysin uusi auto, mutta sekä tekniikkaa että ulkonäköä on hiottu kattavasti.

Maailman suurin autonvalmistaja kamppailee yhä vaikeuksien kanssa

”Emme ole enää kilpailukykyisiä”, on Volkswagenin toimitusjohtajan viesti, kun yhtiö vähentää henkilöstöä osana 10 miljardin euron säästökuuria.

Tyyliniekan uusimmat