Lamborghinin 100-vuotisjuhlamalli paljastetaan ensi viikolla

Geneven autonäyttely on aivan nurkan takana, ja bensapäät odottavat jo innolla ensi viikkoa ja lukemattomien uutuusmallien julkistusta. Yksi näyttelyn ehdottomista kohokohdista on Bugattin upouusi hyperauto Chiron, joka paljastetaan ehkäpä jo maanantai-iltana tai viimeistään tiistain aikana. Chiron ei ole kuitenkaan ainoa menopeli, jota kuolataan kieli pitkällä. Myös Lamborghinilla on ollut tapana esitellä Sveitsin maaperällä hyvin rajoitettuna eränä valmistettuja erikoismalleja.

Italialaisten tämänvuotinen erikoisversio on ollut yleisesti tiedossa jo jonkin aikaa. Traktoritehtailijana uransa aloittanut merkin perustaja Ferruccio Elio Arturo Lamborghini syntyi nimittäin tasan 100 vuotta sitten, ja tällaista merkkipaalua täytyy tietysti juhlia asianmukaisesti. Urheiluautovalmistajalle sopiva juhlakalu on luonnollisesti uusi superauto, jonka nimeksi on annettu 100-vuotisjuhlan kunniaksi Centenario LP 770-4. Lamborghini esitteli Genevessä muutama vuosi sitten hurjannäköisen Venenon, joka oli Aventadorin pohjalta tehty erikoismalli. Sitä valmistettiin vain muutamia kappaleita, ja Centenario jatkaa samoilla linjoilla.

Lambo_2

Lambon 100-vuotisjuhlamalli perustuu Venenon tavoin Aventadoriin, mutta autoa on tarkoitus tehdä jopa 40 yksilöä. Se ei siis jää aivan yhtä harvinaiseksi kuin extreme-tyylinen Veneno. Tuotanto jakautuu tasan coupén ja avokattoisen roadsterin kesken, eli molempia korimalleja valmistetaan tasan 20 kappaletta. Lamborghini julkaisi Centenariosta jo virallisen tiiserivideon, mutta autosta ei näy siinä vilaustakaan. Julkisuuteen vuosi kuitenkin jo aiemmin patenttikuvia, joista uuden erikoismallin muodot selviävät. Venenoon verrattuna Centenarion muodot ovat suorastaan hillityt, mikä saattaa olla hyväkin asia. Venenon linjat olivat nimittäin jo niin yliammutut, että tämä Aventadorin erikoisversio muistutti lähestulkoon enemmän avaruussukkulaa kuin italialaista superautoa.

Auton koko mallinimi Centenario LP 770-4 kertoo Lamborghinille tuttuun tyyliin myös teholukeman ja vetotavan. Vapaasti hengittävästä V12:sta irtoaa siis 770 heppaa, jotka välitetään kaikille neljälle pyörälle. Centenario pinkaisee huhujen mukaan vain 2,7 sekunnissa nollasta sataan, ja huippunopeuden pitäisi olla 350 km/h:n luokkaa.

Lambo_3

Suosittelemme

Samat huhut kertovat, että coupén veroton hinta on huimat 2,2 miljoonaa euroa, ja roadsterista joutuu todennäköisesti pulittamaan vieläkin päätähuimaavamman summan. Tästä huolimatta kaikki 40 yksilöä on ilmeisesti jo myyty. Centenario nähdään livenä ensi tiistaina, jolloin Lamborghini paljastaa uutuusmallinsa Geneven lehdistötilaisuudessa.

Lambo_4

Lue lisää