Lamborghini satsaa sähköistymiseen – hybrideihin investoidaan vähintään 1,8 miljardia euroa

Automaailman sähköistyminen jatkaa etenemistään kovaa kyytiä. Edes urheiluautovalmistajat eivät voi jäädä tästä kelkasta pois, vaikka EU:n alueella saa myydä vuoden 2035 jälkeen myös synteettisiä polttoaineita käyttäviä polttomoottoriautoja.

Italian kruununjalokiviin kuuluva Lamborghini aikoo panostaa lähiaikoina erityisesti hybrideihin. Merkin toimitusjohtaja Stephan Winkelmann kertoi tuoreessa haastattelussa, että merkki suunnittelee investoivansa vähintään 1,8 miljardia euroa mallivalikoimansa sähköistämiseen hybridien avulla. Summa on kasvanut vielä merkittävästi alun perin kaavaillusta reilusta 1,5 miljardista eurosta.

Tämä investointi käytetään Huracánin, Uruksen ja Aventadorin seuraajan hybridiversioiden kehitystyöhön. Isolta kuulostava summa on Winkelmannin mukaan vain jäävuoren huippu, koska siihen ei ole laskettu mukaan sähköautoihin suunnattavia sijoituksia. Kaiken kaikkiaan kyse on kuulemma Lamborghinin lähes 60-vuotisen historian suurimmasta investoinnista.

Winkelmann kertoi, että Lamborghinin DNA:n säilyttäminen täyssähköautoihin siirryttäessä vaatii hurjalta kuulostavia summia, ja tässä riittää muutenkin haasteita. Italialaismerkki julkaisi jo viime vuonna sähköistymisen tiekarttansa. Ensimmäiset askeleet otettiin pienenä eränä valmistetun Siánin myötä, ja ensimmäistä varsinaista tuotantohybridiä voidaan odotella ensi vuoden aikana. Vuoden 2024 loppuun mennessä koko malliston pitäisi olla sähköistetty.

Suosittelemme

Uudenlaisesta voimanlähdetekniikasta huolimatta Lamborghini aikoo tulevaisuudessakin pitää kiinni suorituskyvystä ja autenttisesta ajokokemuksesta. Sähkötekniikan väistämättä mukanaan tuomaa lisäpainoa aiotaan kompensoida kevyiden hiilikuitumateriaalien käytöllä. Lamborghini on myös vahvistanut, että merkin valikoiman neljänneksi mallisarjaksi asettuva auto on Lambon ensimmäinen täyssähköauto. Se aiotaan esitellä tämän vuosikymmenen jälkipuoliskolla.

 

LähdeCarscoops

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

MGB tekee comebackin tehokkaampana kuin koskaan – saatavilla ovat sekä bensa-V8 että sähköversio

Brittisporttien ikoneihin kuuluva MGB täytti hiljattain 60 vuotta. MG:n brändin alla tehdään nykyisin kiinalaisia sähköautoja, mutta myös aidosta asiasta tuotiin nyt tarjolle tyylikkäästi modernisoitu versio.

YangWang U8 kelluu ja kahlaa vedessä renkaitaan potkureina käyttäen

Eikä siinä vielä kaikki: 1 184 heppainen nelimoottorinen YangWang U8 sähköauto pystyy myös kääntymään paikoillaan 360-astetta.

Kiinalaiset sähköautot valtaavat maailmaa, mutta Yhdysvalloissa niitä ei ole nähty

Arvioiden mukaan Kiina tuottaa jo 60 prosenttia kaikista myydyistä sähköautoista tänä vuonna. Pohjois-Amerikassa kadut kuitenkin kumisevat tyhjyyttään kiinalaisista sähköautoista.

DEFA Power: Älykäs ja edullinen sähköauton latausasema

DEFA toi tänä vuonna markkinoille uuden latausaseman kiinteällä latauskaapelilla. Uusia sähköautojen latausasemia julkaistaan ​​koko ajan, eikä valinta ole kuluttajana helppoa. Hinnat ja ominaisuudet vaihtelevat paljon. DEFA...

Tyyliniekan uusimmat