Lähes 30 miljoonan euron Rolls-Roycen ei synny helpolla – pelkän kellotaulun asennuksen parissa vierähti viisi kuukautta

Uusi Rolls-Royce ei irtoa koskaan kaupasta halvalla. Ghost-aloitusmallistakin joutuu pulittamaan noin 250 000 euron hinnan ennen veroja, mutta se on silti todellinen erikoistarjous tämän jutun autoon verrattuna.

Astetta erikoisemmasta avo-Rollsista joutuu maksamaan epävirallisten tietojen mukaan lähes 30 miljoonaa euroa. Huimasta hintalapusta huolimatta kyseessä ei ole yksittäiskappale, vaan neljän yksilön piensarja jossa jokainen yksilö on räätälöity asiakkaan maun mukaan. Rolls-Royce julkaisi nyt kuvia ja tietoja sarjan kolmannesta autosta. Sitä edeltäneet Droptail Amethyst ja La Rose Noir edustivat tummempaa värimaailmaa violetin ja burleskihenkisen ulkoasunsa myötä, kun taas nyt julkisuuteen tuotu Droptail Arcadia on suorastaan rauhoittavan vaalea ilmestys.

Kuva: Rolls-Royce

Rolls-Roycen käsityöläiset kehittivät korinvärin, jossa valkoista maalia on höystetty alumiinisilla ja lasisilla hiukkasilla. Se saa kontrastia hiilikuituosista, jotka on maalattu hopeanväriseksi ensimmäisenä Droptail-mallina. Maalauksen parissakin on varmasti vierähtänyt reilusti työtunteja, mutta se ei liene silti mitään sisustaan uhratun työmäärän rinnalla.

Kuva: Rolls-Royce

Autossa on nimittäin peräti 233 puuosaa, joista 76 menee pelkän ”takakannen” kontolle. Rollsin insinöörit hyödynsivät F1-maailmasta inspiraationsa saanutta tekniikkaa, jonka myötä puu kiinnitetään jäykkään hiilikuiturakenteeseen. Puuosien parissa kului lopulta yli 8000 työntuntia, millä voi yrittää ainakin osittain perustella Droptail Arcdian astronomista hintaa. Samaan aikaa puuosien työstön kanssa toinen tiimi käytti viisi kuukautta asentaakseen kellotaulun, joka on kuulemma Rolls-Roycen pitkän historian monimutkaisin. Sitä ennen samaista kelloa oli kehitetty jo kahden vuoden ajan.

Kuva: Rolls-Royce

Rollsin edustajat väittävät, että merkin testaus- ja validointistandardit ovat kovemmat kuin kellomaailmassa. Tähän on hankala ottaa kantaa, mutta kellotaulu ainakin näyttää hyvin spesiaalilta 119 geometrisine ”fasetteineen”. Tämä luku on kuulemma peräisin 119 vuodesta, joita Rolls-Royce juhlisti vuonna 2023. Tuolloin Droptail Arcadian tulevalle omistajalle näytettiin ensimmäiset ennakkomaistiaiset erittäin arvokkaasta avoautostaan.

Kuva: Rolls-Royce
Kuva: Rolls-Royce
LähdeCarscoops

Lue lisää