Kuuma Prius tulossa – Toyota suunnittelee GRMN-versiota hybridisuosikistaan

Toyota Priuksen ja urheilullisuuden mainitseminen samassa lauseessa ei ole tähän mennessä tullut kovin usein mieleen, mutta Priuksen uusinta painosta voisi kuvailla jopa sporttiseksi ainakin edeltäjiinsä verrattuna. Japanilaistietojen perusteella hybridistä on kehitteillä myös kuuma Gazoo Racing -versio.

Uudessa pistokehybridi-Priuksessa on yli 220 hevosvoiman kokonaisteho, eli potkua on vain muutama heppa vähemmän kuin urheiluautojen kategoriaan luettavassa takavetoisessa GR86:ssa, joka on tosin paljon Priusta kevyempi. Töpseli-Priuksen kiihtyvyys nollasta sataan on kuitenkin lähes samaa tasoa kuin edellissukupolven GT86:ssa, joten aivan pappatasoa hybridin suorituskyky ei ole enää edes perusmallina.

Kuva: Toyota

Uusi Prius on saanut myös muotoilunsa osalta rutkasti positiivista palautetta turhankin omalaatuisen näköiseen edeltäjään verrattuna, joten lähtökohdat hieman sporttisempaankin versioon alkaisivat olla kunnossa. GR Suprasta, GR86:sta, GR Corollasta ja GR Yariksesta koostuva Toyotan sporttimallisto saattaakin laajentua GRMN-brändätyllä Priuksella, mikäli japanilaisen Best Car -julkaisun tietoja on uskominen.

Kirjainlyhenne tuli ainakin vielä muutama vuosi sitten sanoista Gazoo Racing Masters of Nürburgring, mikä saattaa aiheuttaa hieman kulmien kurtistelua Priuksesta puhuttaessa. Japanilaistietojen mukaan hybridin kaksilitraisen neloskoneen virityspotentiaalista ei ole varmuutta, joten sporttiversiossa saatetaan käyttää täysin eri voimalinjaa. Yksi vaihtoehto olisi RAV4:stä tuttu ratkaisu, joka koostuu 2,5-litraisesta vaparinelosesta ja kolmesta sähkömoottorista. Tällöin GRMN-Priuksessa olisi jo yli 300 hevosvoimaa ja neliveto, eli lukemat olisivat GR Corollan tasoa.

Kuva: Toyota

Tehojen kasvun vastapainoksi myös alustaa sekä iskunvaimennusta jäykistetään, ja sisustaan sekä ulkokuoreen tulisi erilaisia sporttiherkkuja. Suurin haaste olisi varmasti siinä, kuinka hybriditekniikalla varustetusta Priuksesta saataisiin tehtyä aito ajajan auto Toyotan muiden GR-mallien tyyliin. Niissä osansa viehätykseen on alustan säätöjen lisäksi perinteisellä manuaalivaihteistolla, jota ei hybridissä varmasti nähtäisi.

Jos GRMN-Priuksesta tulee totta, auto lanseerattaisiin tämän vuoden loppupuolen ja ensi vuoden alkupuoliskon välisenä aikana. Se on jo niin pian, että jonkinlaisia tiisereitäkin voi alkaa putoilla jo pian, jos sporttihybridi ei jää pelkäksi japanilaiseksi uutisankaksi.

LähdeCarscoops

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Kimeran uusi tulkinta Lancia 037:stä myytiin jo loppuun – seuraavaksi tulossa ovat nelivetomalli ja rataspesiaali

Markku Alén nimesi aikoinaan Lancia 037:n maailman kauneimmaksi ralliautoksi, ja Lancian taika vetoaa faneihin vielä neljä vuosikymmentä myöhemminkin. Italialaisen Kimeran tekemä moderni EVO37-tulkinta 037:n pohjalta myytiin jo loppuun huimasta hinnasta huolimatta, mutta uusia versioita on luvassa.

ABT esitteli hurjan näköisen XGT:n – Audi R8:n joutsenlaulu on katukelpoinen GT2-luokan kilpuri

Nürburgringin Nordschleifella on viime aikoina bongattu testiajoissa kovasti kilpuria muistuttava Audi R8 kadulle rekisteröitynä. Nyt tuon auton taustat selvisivät, kun Audi-virityspajojen eliittiin kuuluva ABT toi julkisuuteen uusimman luomuksensa.

Audi TT:n taru päättyi – yli 25 vuoden aikana ehdittiin valmistaa reilut 660 000 autoa

Audi TT:n taru päättyi ainakin toistaiseksi neljännesvuosisadan ja tarkalleen 662 762 valmistetun yksilön jälkeen.

Fiatin “Mikki Hiiri” on nyt nimensä kaltainen – uusi Topolino sai ylleen Disney-kuosin

Mikki Hiiri tunnetaan Italiassa Topolinona. Saman lempinimen sai myös vuonna 1936 debytoinut ensimmäinen Fiat 500, ja tällä hetkellä Fiatilla on tuotannossa mikrokokoinen sähköauto nimeltään Topolino.

Tyyliniekan uusimmat