Kupee on upee – Lahden Classic Motorshow tarjosi huiman kattauksen muitakin harrasteajoneuvoja

Suomen harrasteautonäyttelyiden ykkösestä ei ole ollut moneen vuoteen mitään epäselvyyttä. Tämän alan kiistaton kuningas on Lahden Classic Motorshow, joka järjestettiin jälleen perinteiseen malliin toukokuun ensimmäisenä viikonloppuna.

Näyttelyllä on joka vuosi erityinen teema, joka oli tällä kertaa ”Kupee on upee”. Niinpä omaan halliinsa oli koottu kattava kattaus kaksiovisia vauhtiperämalleja Skoda Rapidista näillä leveysasteilla harvemmin nähtyyn Mercedes-Benz 300 SL:ään. ”Lokinsiiven” vieressä komeilivat muuten Ferrari 250 GTE ja Aston Martin DB6, mikä puhuu omaa kieltään Lahden näyttelyn tasosta. Classic Motorshow’n suurin valttikortti on kuitenkin esillä olevan kaluston laaja-alaisuus aivan laidasta laitaan, joten myös vaikkapa vanhojen mopojen tai kuorma-autojen ystävät saivat taatusti aikansa kulumaan.

Coupé-teeman lisäksi Lahdessa muisteltiin esimerkiksi Monzan radalla 50 vuotta sitten traagisesti menehtynyttä Jarno Saarista omalla osastollaan. Classicissa ajan kulumisen huomaa myös Museoiässä-teemaisen ständin myötä. Sen tarkoituksena on esitellä ”uusia” museorekisteröinti-iän saavuttaneita automalleja, joiden joukossa patsasteli tänä vuonna esimerkiksi edelleen tuoreelta vaikuttava ensimmäinen Dodge Viper vuodelta 1992. Yleisöäänestyksen perusteella valituille omistajien helmillekin oli tuttuun tapaan varattu oma tilansa, joka löytyi tänä vuonna A-hallin kulmasta.

Suosittelemme

Yhdeksi tilaksi yhdistettyjen A- ja B-hallien lisäksi Classicin tarjontaan kuului kolme muutakin hallia, joten näyttelyn ei tarvitse hävetä edes keskieurooppalaisten klassikkotapahtumien rinnalla. Lisäksi parkkipaikkojen tarjonta muodostaa aivan oman ulkoilmanäyttelynsä, josta pääsee nauttimaan ihan ilmaiseksi. Yksi tämän vuoden helmistä löytyi muuten parkkipaikalta kunniavieraspaikalta, jossa komeili maailman nopein sarjatuotantoauto reilun 30 vuoden takaa, eli brittiläinen hopeanuoli Jaguar XJ220 Suomen kilvissä.

Aikansa myyttisimpiin superautoihin kuulunut Jagge veti väkeä ympärilleen kuin kärpäspaperi, mutta riitti Lahdessa muutenkin kävijöitä. Paikalla vieraili jo lauantaina lähes 12 000 näyttelyvierasta, eli klassikkoajoneuvoharrastus elää ja voi hyvin nykyisinä aikoinakin.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Stellantis on valmis kääntämään takkinsa, jos sähköautojen kysyntä sakkaa

Stellantiksen toimitusjohtaja Carlos Tavares on todennut, että maailman kolmanneksi suurin autonvalmistaja on valmis muuttamaan sähköautostrategiaansa ensi vuoden tärkeiden Yhdysvaltojen ja Euroopan vaalien tulosten perusteella.

Tesla Cybertruckin tuotantomalli esiteltiin vihdoinkin – osa lupauksista jäi kuitenkin täyttymättä

Siitä on kulunut jo neljä vuotta, kun Tesla Cybertruckin tutkielma tuotiin julkisuuteen. Monien viivästysten jälkeen nyt on vihdoinkin tuotantomallin esittelyn vuoro.

Uusi Porsche Panamera esiteltiin – iso luksusauto kallistuu nyt kaarteisiin kuin moottoripyörä

Porsche on jo julkaissut monenlaisia tiisereitä kolmannen sukupolven Panamerasta, ja nyt uutuus tuotiin vihdoinkin julkisuuteen. Panamera ei ole täysin uusi auto, mutta sekä tekniikkaa että ulkonäköä on hiottu kattavasti.

Maailman suurin autonvalmistaja kamppailee yhä vaikeuksien kanssa

”Emme ole enää kilpailukykyisiä”, on Volkswagenin toimitusjohtajan viesti, kun yhtiö vähentää henkilöstöä osana 10 miljardin euron säästökuuria.

Tyyliniekan uusimmat